ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Γιορτινό Τραπέζι. Πώς να μην παρεκτραπείς  φέτος τα Χριστούγεννα!

Γιορτινό Τραπέζι. Πώς να μην παρεκτραπείς φέτος τα Χριστούγεννα!

Οι ετοιμασίες για τα Χριστούγεννα έχουν ήδη ξεκινήσει.

Σε όλα τα σπίτια γίνονται οι προετοιμασίες για το μεγάλο γιορτινό τραπέζι. Εκεί όλη η οικογένεια θα κάτσει να περάσει μια ή δύο ημέρες ξεγνοιασιάς  μακριά από τα προβλήματα και τις σκοτούρες. Είναι μια περίοδος ξεκούρασης για μεγάλους και παιδιά, κατά τη διάρκεια της οποίας είναι λογικό να μειωθούν οι αντιστάσεις και να αφεθούμε στις γαστριμαργικές απολαύσεις της ελληνικής κουζίνας.

Υπάρχουν ωστόσο κάποιες βιταμίνες που μπορούν να μας βοηθήσουν να απολαύσουμε τις οικογενειακές στιγμές μειώνοντας τους κινδύνους της διαιτητικής παρεκτροπής. Κάτι που όλοι κάνουμε αυτές τις μέρες, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό,  είναι να καταναλώνουμε αλκοόλ.

Αυτά τα επιπλέον ποτήρια κρασιού είναι γνωστό ότι καταστρέφουν τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β και γι’ αυτό είναι σημαντικό να τις αναπληρώνουμε.

Ειδικά η θειαμίνη (βιταμίνη Β1) είναι μια βιταμίνη της οποίας η έλλειψη σε ανθρώπους που καταναλώνουν χρονίως αλκοόλ μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα (αστάθεια, εγκεφαλοπάθεια και άλλα) και θα πρέπει να αναζητείται και να θεραπεύεται. Οι υπόλοιπες βιταμίνες του συμπλέγματος Β παίζουν σημαντικό ρόλο στη χρησιμοποίηση της ενέργειας που προέρχεται από τις τροφές, τη διατήρηση υγιούς δέρματος, μαλλιών, νεύρων και μυών, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στο σχηματισμό του αίματος (Β12). Μια πολυβιταμίνη θα μας βοηθήσει να καλύψουμε όλες τις ανάγκες.

Η βιταμίνη C είναι επίσης μια απαραίτητη βιταμίνη για αυτή την περίοδο. Η κατανάλωση αλκοόλ ελαττώνει τα επίπεδά της στον οργανισμό και γι’ αυτό θα πρέπει να αναπληρώνεται. Ειδικότερα, η λήψη βιταμίνης C  την επόμενη μέρα μετά από κατανάλωση αλκοόλ βοηθά σημαντικά στην ενυδάτωση του οργανισμού και είναι το πρώτο βήμα για την καταπολέμηση των ανεπιθύμητων επιδράσεων του αλκοόλ.Άλλο σημαντικό συμπλήρωμα για αυτή την περίοδο είναι η λήψη φυτικών ινών που βοηθούν στην πέψη. Οι φυτικές ίνες βοηθούν τον οργανισμό να αποβάλλει τις άχρηστες ουσίες της τροφής αφού έχουν απορροφηθεί όλα τα καλά και χρήσιμα συστατικά της. Γι’ αυτό καταναλώνουμε φρέσκα φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως.

Το μαγνήσιο είναι επίσης απαραίτητο για την ομαλή λειτουργία της πέψης ενώ παράλληλα βελτιώνει το μεταβολισμό γλυκόζης και ινσουλίνης. Ειδικά σε ασθενείς με διαβήτη, η λήψη μαγνησίου τις μέρες των εορτών μπορεί να αποτρέψει την απορρύθμιση του σακχάρου. Παράλληλα, η επάρκεια μαγνησίου στον οργανισμό θα αποτρέψει την ένδεια καλίου. 

Τέλος, είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε το νερό. Κατά τη διάρκεια των γιορτών πίνουμε άφθονο νερό για να αντιμετωπίσουμε την αφυδάτωση από το αλκοόλ και να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας να αποβάλλει τις τοξίνες της τροφής.

To PharmacyDiscount προτείνει

Το Συμπλήρωμα Διατροφής της Health Sign HS Multivitamin πολυβιταμίνη του συμπλέγματος Β, την HS Vitamin B1 (Θειαμίνη), την HS Vitamin C Plus και το HS Magnesium Citrate.

Βρείτε τα εδώ, στο PharmacyDiscount!

Το PharmacyDiscount είναι πάντα δίπλα σας!