ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Γιατί το μαγνήσιο είναι ακόμα πιο απαραίτητο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού;

Γιατί το μαγνήσιο είναι ακόμα πιο απαραίτητο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού;

Το μαγνήσιο είναι ένα βασικό μέταλλο που παίζει ζωτικό ρόλο σε διάφορες λειτουργίες του σώματος και μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετικό κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, για τους παρακάτω λόγους: 

Μυϊκή χαλάρωση: Το μαγνήσιο βοηθά στη χαλάρωση των μυών και μειώνει την πιθανότητα να εκδηλωθούν μυϊκές κράμπες. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετικό κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες, όταν η αφυδάτωση και η υπερβολική εφίδρωση μπορεί να οδηγήσουν σε αυξημένη μυϊκή ένταση.

Ισορροπία ηλεκτρολυτών: Το μαγνήσιο είναι ένας σημαντικός ηλεκτρολύτης που λειτουργεί μαζί με άλλους ηλεκτρολύτες όπως το νάτριο, το κάλιο και το ασβέστιο για τη διατήρηση της σωστής ισορροπίας των υγρών στο σώμα. Η ανισορροπία ηλεκτρολυτών μπορεί να προκύψει λόγω της εφίδρωσης και των υψηλών θερμοκρασιών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και η συμπληρωματική χορήγηση μαγνησίου μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα, αποκαθιστώντας την ισορροπία των ηλεκτρολυτών.

Παραγωγή ενέργειας: Το μαγνήσιο συμμετέχει σε περισσότερες από 300 ενζυματικές αντιδράσεις στο σώμα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με την παραγωγή ενέργειας. Παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή και τη μεταφορά της τριφωσφορικής αδενοσίνης (ATP), του «ενεργειακού νομίσματος» του σώματος. Τα επαρκή επίπεδα μαγνησίου μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση των επιπέδων ενέργειας και στην καταπολέμηση της κόπωσης, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των δραστήριων καλοκαιρινών μηνών.

Ρύθμιση της θερμότητας: Το μαγνήσιο μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος. Βοηθά στην ενεργοποίηση συγκεκριμένων ενζύμων που εμπλέκονται στην παραγωγή ενέργειας, η οποία είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση του θερμικού στρες. Το μαγνήσιο μπορεί επίσης να συμβάλει στη βελτίωση της θερμορύθμισης και να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης ασθενειών που σχετίζονται με τη θερμότητα.

Μείωση του στρες: Το καλοκαίρι μπορεί μερικές φορές να επιφέρει πρόσθετο στρες λόγω των αυξημένων υπαίθριων δραστηριοτήτων, των ταξιδιών ή των αλλαγών στην καθημερινή μας ρουτίνα. Το μαγνήσιο έχει συσχετιστεί με την επίτευξη χαλάρωσης και τη μείωση των επιπέδων στρες. Βοηθά στη ρύθμιση της παραγωγής ορμονών του στρες, όπως η κορτιζόλη, και υποστηρίζει τη λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Συμπερασματικά, το μαγνήσιο προσφέρει πολλά οφέλη κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Βοηθά στη χαλάρωση των μυών, διατηρεί την ισορροπία των ηλεκτρολυτών, υποστηρίζει την παραγωγή ενέργειας, βοηθά στη ρύθμιση της θερμότητας και προάγει τη μείωση του στρες. Προσθέτοντας το μαγνήσιο στην καλοκαιρινή σας φροντίδα, μπορείτε να ενισχύσετε τη συνολική σας ευεξία και να απολαύσετε την εποχή στο έπακρο. 
 

To PharmacyDiscount προτείνει

To Synergistic Magnesium της Quest είναι συμπλήρωμα διατροφής με μαγνήσιο και βιταμίνη Β6 για την υποστήριξη των μυών & του νευρικού συστήματος σε μορφή ταμπλετών. To Synergistic Magnesium περιέχει μαγνήσιο σε χηλική μορφή, που απορροφάται βέλτιστα από τον οργανισμό.

Το Magnesium 300mg & Β6, αναβράζουσες ταμπλέτες με 300mg μαγνησίου, μαζί με βιταμίνη Β6 που δρα υποστηρικτικά συμβάλλοντας στη φυσιολογική λειτουργία των μυών, του νευρικού συστήματος, στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία και στη μείωση της κόπωσης. Με υπέροχη γεύση πορτοκάλι.
 
Το PharmacyDiscount είναι πάντα δίπλα σας! 



Άρης Πασχαλίδης, Φαρμακοποιός MSc



Πηγές:
  1. National Institutes of Health (NIH) Office of Dietary Supplements: https://ods.od.nih.gov/factsheets/Magnesium-HealthProfessional/
  2. Medical News Today: https://www.medicalnewstoday.com/articles/286839
  3. Mayo Clinic: https://www.mayoclinic.org/drugs-supplements-magnesium/art-20365912
  4. Harvard Medical School: Harvard Health Publishing: https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/magnesium-an-invisible-deficiency-that-could-be-harming-your-health
135 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 13.48€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 22.84€
13.48€
58 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 5.84€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 12.16€
5.84€