ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Η βιταμίνη Β12 & τα οφέλη της

Η βιταμίνη Β12 & τα οφέλη της

Η βιταμίνη Β12 & τα οφέλη της για τον οργανισμό


H βιταμίνη B12 θεωρείται ιδιαίτερα απαραίτητη για τον οργανισμό, καθώς συμβάλλει στην παραγωγή των ερυθρών αιμοσφαιρίων για τη λειτουργία του νευρικού συστήματος και για τη σύνθεση του DNA. Η έλλειψή της προκαλεί πτώση του αιματοκρίτη (μεγαλοβλαστική αναιμία, κόπωση, αδυναμία, καταβολή, απώλεια βάρους, δυσκοιλιότητα, ανορεξία), νευροψυχιατρικές διαταραχές (μουδιάσματα στα χέρια και στα πόδια, κατάθλιψη, σύγχυση, απώλεια μνήμης, αστάθεια, πόνο στο λαιμό και τη γλώσσα κλπ), και επηρεάζει αρνητικά την ανάπτυξη του εμβρύου και την εγκυμοσύνη.

Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη 12

Η βιταμίνη Β12 (κοβαλαμίνη) βρίσκεται μόνο σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης (κρέας, ψάρι, αυγά και γαλακτοκομικά προϊόντα). Επειδή σημαντικές ποσότητες βιταμίνης B12 αποθηκεύονται στο σώμα (κυρίως στο ήπαρ), η ανεπάρκεια της βιταμίνης Β12 εμφανίζεται σταδιακά. Μόλις αφαιρεθεί η βιταμίνη Β12 από τη διατροφή, ανεπάρκεια αναπτύσσεται μέσα σε 4-6 μήνες σε βρέφη ή μέσα σε 1-2 χρόνια σε ενήλικες. 

Τα άτομα που δεν καταναλώνουν κρέας αλλά καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα ή αυγά διατρέχουν κίνδυνο εμφάνισης έλλειψης βιταμίνης Β12 σε ποσοστά 64% και 47% αντίστοιχα. Αντίθετα, οι αυστηρώς vegetarians που δεν καταναλώνουν ούτε γαλακτοκομικά προϊόντα ούτε αβγά διατρέχουν σοβαρότατο κίνδυνο να αναπτύξουν έλλειψη βιταμίνης Β12 σε ποσοστό άνω του 92%.

Στην περίπτωση που είστε vegan, ενημερώστε τον γιατρό σας για να σας χορηγηθεί έγκαιρα συμπλήρωμα ή θεραπεία αποκατάστασης των επιπέδων της βιταμίνης Β12.

Κάποια οφέλη της βιταμίνης Β12

  • Αύξηση ενέργειας

  • Βελτίωση της καρδιακής υγείας

  • Υγιές νευρικό σύστημα

  • Καλή λειτουργία της όρασης

  • Ενίσχυση της μνήμης

  • Καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος

  • Καλή υγεία εμβρύου (σε περίπτωση εγκυμοσύνης)

  • Ενίσχυση του ανοσοποιητικού

  • Φυσιολογικός σχηματισμός ερυθρών κυττάρων

To PharmacyDiscount προτείνει

Ενισχυτικά μπορούμε να αυξήσουμε την πρόσληψη της βιταμίνης Β12 με το συμπλήρωμα διατροφής Vitamin Β12 της σειράς Platinum Range της Power Health το οποίο προσφέρει ό,τι δεν μπορεί να δώσει ένα αδύναμο γεύμα σε ζωικά συστατικά στον οργανισμό. Με αυτά τα 1000 εκατομμυριοστά του γραμμαρίου κυανοκοβαλαμίνης κάθε μέρα καλύπτονται οι ιδιαίτερες ανάγκες των κυττάρων με το πιο δυναμικό συμπλήρωμα. Η μορφή δισκίου εγγυάται την καταλληλότητα και για χορτοφάγους.

Βρείτε το εδώ στο PharmacyDiscount!


Το PharmacyDiscount είναι πάντα δίπλα σας!