ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Άσκηση: Πώς βοηθάει στην υγεία του εγκεφάλου

Άσκηση: Πώς βοηθάει στην υγεία του εγκεφάλου

Οποιοσδήποτε τύπος άσκησης —ακόμα και η ελάχιστη κίνηση του να χρησιμοποιείτε τις σκάλες αντί του ασανσέρ— έχει θετικό αντίκτυπο στον εγκέφαλο.
Η κίνηση κάθε είδους ωφελεί περιοχές του εγκεφάλου, και ιδιαίτερα τον ιππόκαμπο, που θεωρείται ότι είναι κεντρικό στοιχείο της μνήμης.

Αυτά είναι ιδιαίτερα καλά νέα για τους ηλικιωμένους που ανησυχούν για την άνοια. Το περπάτημα μόλις 15 λεπτών την ημέρα ή η χρήση της σκάλας αντί του ασανσέρ θα μπορούσε να κάνει μεγάλη διαφορά στη μακροπρόθεσμη γνωστική ικανότητα.

Ερευνητές από το DZNE, το Γερμανικό Κέντρο Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων, ανέλυσαν τα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας 2.550 εθελοντών ηλικίας μεταξύ 30 και 94 ετών και έλαβαν εικόνες εγκεφάλου με μαγνητική τομογραφία.
«Ακόμη και μικρές αλλαγές συμπεριφοράς μπορεί να έχουν ουσιαστική θετική επίδραση στον εγκέφαλο και ενδεχομένως να εξουδετερώσουν την απώλεια εγκεφαλικής ύλης που σχετίζεται με την ηλικία και την ανάπτυξη νευροεκφυλιστικών ασθενειών», δήλωσε ο Ahmad Aziz, ένας από τους ερευνητές.

Ένας ακόμα αποτελεσματικός τρόπος για να ενισχύσει κάποιος τις λειτουργίες του εγκεφάλου του με φυσικό τρόπο, είναι η χρήση φυσικών νοοτροπικών ουσιών όπως η κιτικολίνη, οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, το συνένζυμο Q10 και πολλά βότανα με ωφέλιμη δράση για την λειτουργία του εγκεφάλου.

Τα βότανα με επιστημονικά αποδεδειγμένη νοοτροπική δράση που χρησιμοποιούνται για να ενισχύσουν τη μνήμη, την ανάκληση πληροφοριών και γενικότερα τη γνωσιακή λειτουργία περιλαμβάνουν τα παρακάτω:

  1. Κουρκουμάς: περιέχει τη βιοδραστική πολυφαινόλη κουρκουμίνη, που χρησιμοποιείται παραδοσιακά στις Αγιουρβεδικές θεραπείες κυρίως για την αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση της.
  2. Μπακόπα Μονιέρι (Μπράχμι): βοηθά στην εστίαση, τη συγκέντρωση, την πνευματική διαύγεια και τη μνήμη, ειδικά σε περιόδους άγχους και όταν αυτές εξασθενούν με την πάροδο του χρόνου.
  3. Ασβαγκάντα: βοηθά στην πνευματική ισορροπία, τη μάθηση, τη μνήμη και την ανάκληση πληροφοριών.
  4. Τζίνγκο Μπιλόμπα: βοηθά στην υποστήριξη της εγκεφαλικής λειτουργίας,  τη διατήρηση της μνήμης καθώς αυξάνεται η ηλικία και τη διατήρηση της πνευματικής υγείας. Συμβάλλει στη διατήρηση και ανάκληση γεγονότων καθώς και στη διατήρηση καθαρής σκέψης.
  5. Φασκόμηλο: συμβάλλει στη βελτίωση της πνευματικής απόδοσης και της λειτουργικής (προσωρινής) μνήμης, καθώς και στη συγκέντρωση.
  6. Δεντρολίβανο: συμβάλλει στη διατήρηση της μνήμης και στην ανάκληση πληροφοριών.

To PharmacyDiscount προτείνει

To Νeubria Spark Memory είναι σχεδιασμένο ειδικά για άτομα που θέλουν να υποστηρίξουν την πνευματική τους απόδοση.
Υποστηρίζει τη βελτίωση της μνήμης, της εστίασης και της προσοχής, χωρίς τη χρήση καφεΐνης. Περιέχει το 
μείγμα βοτάνων "Clarity" με ΚουρκουμάΜπακόπαΑσβαγκάνταΤζίνγκο ΜπιλόμπαΔενδρολίβανο και Φασκόμηλο, σε συνδυασμό με Κιτικολίνη, η οποία υποστηρίζει την νοητική συγκέντρωση, την εστίαση και την προσοχή και συνένζυμο Q10, ένα αντιοξειδωτικό που τροφοδοτεί τα μιτοχόνδρια των κυττάρων για την παροχή της απαραίτητης ενέργειας που χρειάζεται ο εγκέφαλος για να παραμείνει σε εγρήγορση.

Βρείτε τα εδώ, στο PharmacyDiscount!

Το PharmacyDiscount είναι πάντα δίπλα σας!

 
Πηγές:
Neurology, 2022; 10.1212/WNL0000000000000200884
Chem. Rev. 109, 3012–3043.
Trends Pharmacol. Sci. 30, 85–94.
Τhe Cochrane Library. 2005.
Neurosci. Res. 75, 742–750.
J Ethnopharmacol2006;104:418–422.
Neuroreport. 2006;17:1729-33. Epub2006/10/19.
M. Cochrane Database SystRev 2002; 4:CD003120.



198 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 19.76€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 29.50€
19.76€