ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Αποτοξίνωση, η διαδικασία αποβολής τοξινών

Αποτοξίνωση, η διαδικασία αποβολής τοξινών

 

  • Τι είναι η αποτοξίνωση;

Αποτοξίνωση αποκαλούμε οποιοδήποτε ειδικό πρωτόκολλο που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους ανθρώπους να καθαρίσουν τις τοξίνες από το σώμα τους προς όφελος της υγείας και της  ευημερίας τους. Τοξίνες, όπως ρύποι ή δηλητήρια, μπορούν να διεισδύσουν στα συστήματά μας μέσω της τροφής που τρώμε και του αέρα που αναπνέουμε, προκαλώντας προβλήματα που εκδηπώνονται με μια ποικιλία σωματικών λειτουργιών και μπορεί να κυμαίνονται από ήπια έως σημαντικά.

Το ανθρώπινο σώμα έχει ήδη πολλές διασφαλίσεις έναντι των τοξινών και  μπορεί να αποβάλλει τις τοξικές ουσίες με φυσικό τρόπο μέσω των νεφρών, του ήπατος, του δέρματος και του πεπτικού συστήματος. Ωστόσο, μια αποτοξίνωση μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση αυτής της διαδικασίας και να οδηγήσει σε μια δραστική αλλαγή στη σωματική και ψυχική ευεξία σε σύντομο χρονικό διάστημα.

  •  Πώς καταλαβαίνω ότι μια αποτοξίνωση θα με ωφελούσε;

Διαφορετικοί τύποι αποτοξίνωσης μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση μιας γκάμας ανεπιθύμητων σωματικών συμπτωμάτων. Μπορεί να πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο μιας αποτοξίνωσης, εάν αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε από τα ακόλουθα προβλήματα:

  • Φούσκωμα
  • Ακμή
  • Κόπωση ή νωθρότητα
  • Εγκεφαλική “ομίχλη”
  • Μια αλλεργία, χειρότερης μορφής από τις συνήθεις
  • Ακανόνιστες κινήσεις του εντέρου

  • Σε τι βοηθά η αποτοξίνωση;

 Μια αποτοξίνωση μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη μείωση της φλεγμονής στο γαστρεντερικό σωλήνα και στη θεραπεία του εντέρου, καταστάσεις που έχουν μεγάλη επίδραση στην υγεία του πεπτικού συστήματος, καθώς και σε πολλές άλλες πτυχές της ολικής ευεξίας.

  • Πώς λειτουργεί η αποτοξίνωση;

Ο σκοπός της αποτοξίνωσης είναι να μειώσει τον αριθμό των τοξινών στο σώμα, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από διάφορες ασθένειες, ενώ παράλληλα βελτιώνει την υγεία και τη λειτουργία των εσωτερικών συστημάτων. Αυτό όχι μόνο καθαρίζει τα όργανά μας από τοξικές ουσίες αλλά και ελαφρύνει το φορτίο τους ενθαρρύνοντας την έκπλυση αυτών των τοξινών μέσω συγκεκριμένων πρακτικών.

  • Παραδείγματα αποτοξίνωσης:

Αν αναρωτιέστε πώς να αποτοξινώσετε το σώμα σας για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να προβείτε σε έναν αποτοξινωτικό καθαρισμό που ποικίλλει ανάλογα με τις ανάγκες σας και τους τύπους τοξινών που θα θέλατε να εξαλείψετε.Για να αποτοξινώσετε το πεπτικό σας σύστημα και να απαλλαγείτε από το φούσκωμα ή άλλα προβλήματα με το έντερο, η κύρια προτεραιότητά σας θα πρέπει να είναι να κάνετε ένα διάλειμμα στην διαδικασία της πέψης σας κάνοντας μια παρατεταμένη νηστεία, καθαρισμούς με χυμούς και άλλα ειδικά πρωτόκολλα διατροφής.Αν πάλι θέλετε να εξαλείψετε τις βλαβερές συνέπειες του στρες από τη ζωή σας, θα πρέπει να δώσετε προτεραιότητα στον ποιοτικό ύπνο και να συμπεριλάβετε πρακτικές ενσυνειδητότητας στην καθημερινή σας ρουτίνα.Ωστόσο, ορισμένες αποτοξινώσεις μπορούν να επηρεάσουν θετικά περισσότερες από μία σωματικές λειτουργίες, οδηγώντας σε ένα πιο υγιές πεπτικό σύστημα, πιο καθαρό μυαλό και, πολλά άλλα. Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά σε μερικούς από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να καθαρίσετε το σώμα σας από τις επιβλαβείς τοξίνες και τα συγκεκριμένα οφέλη για την υγεία που μπορούν αυτοί να σας προσφέρουν:

  1. Πίνετε πολύ νερό

Η κατανάλωση αρκετού νερού είναι ένα κρίσιμο στοιχείο καλής υγείας που πολλοί άνθρωποι παραμελούν. Η απλή πράξη της εστίασης στην ενυδάτωση μπορεί να έχει απίστευτα αποτελέσματα αποτοξίνωσης και να μειώσει τα ανεπιθύμητα συμπτώματα όπως το φούσκωμα, η κακή ή αργή πέψη, η ακμή, το θαμπό δέρμα και η κόπωση. Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα ποτήρι νερό για να ξεκινήσετε την πέψη και τον μεταβολισμό σας και συνεχίστε να πίνετε όλη την ημέρα για να αισθανθείτε τα οφέλη. Η προσθήκη λεμονιού στο νερό σας μπορεί να προσφέρει πρόσθετα πλεονεκτήματα για την υγεία.

  1. Περιορίστε το άγχος και αυξήστε τον ποιοτικό ύπνο

Το άγχος είναι πιο επικίνδυνο από ό, τι μπορεί να σκεφτεί κανείς και είναι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για μια καλή υγεία. Σε αντίθεση με τις εξωτερικές τοξίνες όπως τα δηλητήρια και η ρύπανση, το στρες δημιουργείται μέσα στο σώμα μας. Είναι στενά συνδεδεμένο με την ορμόνη κορτιζόλη, η οποία μπορεί να δημιουργήσει μια ποικιλία ανεπιθύμητων επιπτώσεων όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, αύξηση βάρους, καρδιακές παθήσεις και υψηλή χοληστερόλη. Το άγχος μπορεί να επηρεάσει το σώμα, τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας, καθώς και τη συμπεριφορά και είναι κάτι που πρέπει να μάθουμε να αναγνωρίζουμε νωρίς.

Μειώνοντας το άγχος με πρακτικές ενσυνειδητότητας και εστιάζοντας στο να έχετε αρκετό ποιοτικό ύπνο, μπορείτε να μειώσετε τα επίπεδα κορτιζόλης στο σώμα σας. Μερικά από τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε το άγχος περιλαμβάνουν την κατανάλωση τσαγιού, την πεζοπορία, ή τη σύνδεση με τη φύση, τον διαλογισμό, τη γιόγκα και τις τεχνικές αναπνοής. Μπορείτε να κάνετε ένα από αυτά τα πράγματα ή συνδυασμούς αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να αφιερώσετε χρόνο στον εαυτό σας.

Όσον αφορά τον επαρκή ποιοτικό ύπνο, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το κάνετε αυτό είναι να εξασφαλίσετε ότι δημιουργείτε ένα χαλαρό περιβάλλον. Οφείλετε να δημιουργήσετε ένα καταφύγιο, εκεί όπου κοιμάστε. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει μάλλον ψυχρές θερμοκρασίες (μπορεί να βοηθήσει ένας ανεμιστήρας ή ένας καθαριστής αέρα), κουρτίνες συσκότισης και ίσως ένα μηχάνημα ήχου. Μια άλλη καλή ιδέα θα ήταν να κάνετε κάτι ηρεμιστικό ακριβώς πριν από τον ύπνο, όπως να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο ή να συμμετάσχετε σε ένα χαλαρωτικό πρόγραμμα γιόγκα.

  1. Καταναλώστε λιγότερο νάτριο

Αν και το αλάτι είναι κάτι που κάνει το φαγητό μας νόστιμο, η υπερβολική κατανάλωσή του μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα και υπερβολική κατακράτηση νερού στο σώμα. Μειώνοντας την πρόσληψη νατρίου σε διάστημα αρκετών ημερών, μπορείτε σιγά-σιγά να αποστραγγίσετε την υπερβολική κατακράτηση νερού από το σώμα και να απαλλαγείτε από το φούσκωμα και τα προβλήματα του εντέρου. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί εξαιρετικά όταν συνδυάζεται με άφθονο νερό για να βεβαιωθείτε ότι το σώμα σας ξεπλένει τυχόν επιπλέον νάτριο που έχει αποθηκεύσει.

  1. Προτιμήστε βιολογικά τρόφιμα και ποτά

Το να διατηρείτε τα τρόφιμα και τα ποτά σας βιολογικά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποφύγετε τα φυτοφάρμακα και άλλους ρύπους που μπορούν να εισέλθουν στα είδη διατροφής. Επιπλέον, τα βιολογικά τρόφιμα είναι βέβαιο ότι έχουν όλες τις βιταμίνες, τα μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα σας για να αισθάνεται και να λειτουργεί καλύτερα.

  1. Αυξήστε την κυκλοφορία με άσκηση

Οι περισσότεροι άνθρωποι συμπεριλαμβάνουν την άσκηση στη ρουτίνα υγείας τους, είτε κάνουν αποτοξίνωση είτε όχι, αλλά η αυξημένη ροή αίματος που δημιουργεί η άσκηση μπορεί να έχει σημαντικά αποτελέσματα αποτοξίνωσης. Όταν ενισχύεται η κυκλοφορία, όλα τα σωματικά συστήματα διεγείρονται με αυξημένο οξυγόνο και είναι σε θέση να λειτουργούν καλύτερα.

Ενώ κάνετε αποτοξίνωση είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι θα πρέπει να αποφεύγετε τις προπονήσεις υψηλής έντασης. Η αύξηση της κυκλοφορίας είναι ένας χρήσιμος τρόπος για να αποτοξινώσετε το σώμα σας και να βελτιώσετε την πέψη, αλλά προσπαθήστε να διατηρήσετε τη ρουτίνα άσκησής σας ελαφριά και μην πιέζετε τον εαυτό σας. Εστιάστε σε ευκαιρίες άσκησης χαμηλής έντασης, χαμηλού αντίκτυπου ώστε να κάνετε το σώμα σας να κινείται.(περπάτημα, ποδηλασία, διατάσεις ή κολύμπι).

  1. Πρεβιοτικά και προβιοτικά στην καθημερινή διατροφή.

Γνωρίζατε ότι το πεπτικό σας σύστημα περιέχει βακτήρια, άλλα κακά και άλλα καλά; Αν και γενικά θεωρούμε τα βακτήρια ως κάτι κακό, το έντερό σας περιέχει καλά βακτήρια που μειώνουν τη φλεγμονή, καταπολεμούν τις λοιμώξεις και συνάμα αποτοξινώνουν τα κακά βακτήρια. Μπορείτε επομένως να ενθαρρύνετε την υγεία των καλών βακτηρίων και να βελτιώσετε τη φυσική διαδικασία αποτοξίνωσης του εντέρου σας με πρεβιοτικά και προβιοτικά.

Η διαφορά μεταξύ πρεβιοτικών και προβιοτικών:

Τα προβιοτικά είναι στελέχη ζωντανών βακτηρίων που βρίσκονται σε ορισμένα συμπληρώματα και λειτουργούν παράλληλα με τα καλά βακτήρια στο έντερό σας για να καταπολεμήσουν τις λοιμώξεις και τη φλεγμονή και να καθαρίσουν το έντερο  από επιβλαβή βακτήρια. Τα πρεβιοτικά είναι εξειδικευμένες φυτικές ίνες που μπορούν να βοηθήσουν το σώμα σας να προετοιμαστεί για τα προβιοτικά και να παράσχει έτσι όλα τα θρεπτικά συστατικά που αυτό θα χρειαστεί.

  1. Τα καλά της νηστείας.

Για πολλούς ανθρώπους, ο χρόνος που αφιερώνουν στον ύπνο δεν είναι αρκετός ώστε το πεπτικό τους σύστημα να λάβει το διάλειμμα που χρειάζεται, ειδικά αν αυτοί τείνουν να τρώνε ακριβώς πριν από τον ύπνο. Μπορείτε να ξεκινήσετε την υγεία του πεπτικού σας συστήματος και να καθαρίσετε το έντερο και το πεπτικό σας σύστημα από τα απόβλητα και τις τοξίνες, με νηστεία. Για τους περισσότερους, αυτό σημαίνει να μειώσετε το ημερήσιο διατροφικό σας ‘παράθυρο΄ κατά μερικές ώρες και να πίνετε μόνο νερό κατά την περίοδο της νηστείας σας.

Όπως όλες οι μορφές δίαιτας και διατροφικών θεραπειών, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι όλα τα σώματα διαφέρουν ανάλογα με την ηλικία, το φύλο, την γενική υγεία και το ιστορικό διατροφής και είναι πιθανό ορισμένα σώματα να μην αντιδρούν καλά στη νηστεία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας ή μιλήστε με έναν επαγγελματία, πριν ξεκινήσετε μια σημαντική διαδικασία νηστείας.

  1. Δώστε προτεραιότητα σε αντιοξειδωτικά τρόφιμα και ποτά:

Τα αντιοξειδωτικά είναι ζωτικής σημασίας για την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, μιας κοινής τοξίνης που είναι γνωστό ότι καταστρέφει τα κύτταρα και επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης. Επιπλέον, τα τρόφιμα και τα ποτά που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, είναι επίσης πλούσια σε άλλες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που υποστηρίζουν την καλή υγεία και τη βέλτιστη σωματική λειτουργία. Εξετάστε το ενδεχόμενο να προσθέτετε αντιοξειδωτικά στη διατροφή σας πιο συχνά, εάν αισθάνεστε ότι λείπουν.

Μερικές τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά (στην πιο ακατέργαστη μορφή τους) περιλαμβάνουν:

  • Πεκάν φιστίκια
  • Αγκινάρες
  • Γκότζι μπέρι
  • Κόκκινο λάχανο
  • Μούρα Acai
  • Μαύρη σοκολάτα
  1. Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ

Όταν πίνετε αλκοόλ, το σώμα σας δίνει προτεραιότητα στην καύση του πριν από οτιδήποτε άλλο προκειμένου να το αποβάλει όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Μέχρι να φτάσει το σώμα σας στα άλλα πράγματα που έχετε καταναλώσει, έχει ήδη δουλέψει σκληρά και δεν αποδίδει στα καλύτερά του. Το αλκοόλ επεξεργάζεται και αποβάλλεται από το σώμα μέσω του συκωτιού και ακόμη των πνευμόνων,- γι' αυτό μπορείτε να μυρίσετε αλκοόλ στην αναπνοή κάποιου— καθώς εκπνέει την αιθανόλη από τους πνεύμονές του. Εάν προσπαθείτε να κάνετε αποτοξίνωση, κρατήστε το ποτό σας στο ελάχιστο, ή ακόμη καλύτερα εξαλείψτε το εντελώς. Το σώμα σας πρέπει να ‘παλέψει’ πολύ σκληρά για να επεξεργαστεί το αλκοόλ επηρεάζοντας άμεσα τα όργανα που αποτοξινώνουν φυσικά το σώμα σας.

  1. Αφήστε τη ζάχαρη και τα επεξεργασμένα τρόφιμα

Τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα οποία είναι συχνά πλούσια σε ζάχαρη, απαιτούν επίσης περισσότερη προσπάθεια από τον οργανισμό για να αφομοιωθούν. Αυτές οι τροφές είναι παράλληλα χαμηλές στα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε, προκαλώντας ακόμη περισσότερο ‘άγχος' στον οργανισμό σας. Εν τω μεταξύ, η ζάχαρη μπορεί να επηρεάσει τον γλυκαιμικό έλεγχο ή την ικανότητα του σώματός σας να διατηρεί σταθερό το σάκχαρο στο αίμα. Αυτό καθιστά πιο δύσκολο για το σώμα σας να μεταβολίσει σωστά και να αποτοξινωθεί. Η υπερβολική ζάχαρη και τα επεξεργασμένα τρόφιμα μπορούν επίσης να προκαλέσουν αύξηση βάρους με την πάροδο του χρόνου, η οποία έχει συνδεθεί με μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατος. Αυτό κάνει ακόμα πιο δύσκολο για το σώμα να μπορέσει να αποτοξινωθεί.