ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Απαλλαγείτε από τα φλέγματα: οι καλύτερες συμβουλές από το φαρμακείο μας

Απαλλαγείτε από τα φλέγματα: οι καλύτερες συμβουλές από το φαρμακείο μας

Το φλέγμα είναι μια παχύρρευστη έκκριση στον αεραγωγό κατά τη διάρκεια ασθένειας και φλεγμονής. Το φλέγμα περιέχει συνήθως βλέννα με ιούς, βακτήρια, άλλα υπολείμματα και φλεγμονώδη κύτταρα που έχουν αφαιρεθεί. Από τη στιγμή που το φλέγμα έχει απόχρεμψη από βήχα, γίνεται πτύελα.

Τι σας λέει το φλέγμα για το σώμα σας;

Εάν βήχετε καθαρά φλέγματα, αυτό συνήθως σημαίνει ότι το σώμα σας προσπαθεί να ξεπλύνει τη γύρη, το τρίχωμα των κατοικίδιων ζώων ή άλλα αλλεργιογόνα. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, θα μπορούσε να υποδηλώνει μια πιο σοβαρή κατάσταση, όπως Ιογενή βρογχίτιδα, Ιογενή πνευμονία.

Τι προκαλεί το υπερβολικό φλέγμα;

Aλλεργίες και ερεθιστικές ουσίες που οδηγούν σε φλεγμονή και αυξημένη βλέννα, λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού, όπως η γρίπη ή το κρυολόγημα, o κρύος αέρας, που μπορεί να ερεθίσει το λαιμό, προκαλώντας υπερπαραγωγή βλέννας,  πνευμονικές παθήσεις όπως το άσθμα και η χρόνια βρογχίτιδα προκαλούν φλέγματα των πνευμόνων, τα οποία συσσωρεύονται στο λαιμό.

Πώς μοιάζει το “ανθυγιεινό” φλέγμα;

Το φλέγμα είναι φυσικά διαυγές αλλά αν το φλέγμα σας έχει διαφορετικό χρώμα, όπως κίτρινο ή πράσινο, μπορεί να έχετε ιογενή ή βακτηριακή λοίμωξη. Το καφέ, κόκκινο ή μαύρο φλέγμα μπορεί να είναι σημάδι μιας σοβαρότερης πάθησης.

  • Πώς να απαλλαγείτε από τα φλέγματα

Για να απαλλαγείτε από τα φλέγματα, μπορείτε να ακολουθήσετε τις εξής, απλές συμβουλές:

  • Ενυδατωθείτε. Η κατανάλωση άφθονων υγρών βοηθά στην αραίωση της βλέννας, διευκολύνοντας τον βήχα και την απομάκρυνσή του από τους αεραγωγούς.
  • Χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα στον χώρο σας.
  • Χρησιμοποιήστε ρινικό σπρέι με φυσιολογικό ορό.
  • Κρατήστε το κεφάλι σας ψηλά τη νύχτα.
  • Μείνετε μακριά από ερεθιστικούς παράγοντες.
  • Ρωτήστε τον φαρμακοποιό ή τον γιατρό σας για να σας υποδείξει ασκήσεις αναπνοής.
  • Πάρτε την κατάλληλη θεραπεία για πιθανές αλλεργίες σας.
  • Σταματήστε ή ελλατώστε το κάπνισμα.

Πρέπει να φτύνω τα φλέγματα;

Να λοιπόν το μεγάλο ερώτημα: Πρέπει να φτύσεις ή να καταπιείς το φλέγμα σου; Παρόλο που μπορεί να έχει άσχημη γεύση, δεν είναι κακό να το καταπιείς. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι πιθανώς αυτό που περιμένει το σώμα σου να κάνεις, γι' αυτό το φλέγμα ρέει φυσικά στο πίσω μέρος του λαιμού σου.

Βοηθά το μέλι με τα φλέγματα;

Το μέλι και η κανέλα μπορεί να βοηθήσουν στην απομάκρυνση του φλέγματος από το λαιμό και να δώσουν ώθηση στο ανοσοποιητικό σας σύστημα. Στύβοντας το χυμό 1/2 λεμονιού σε ένα ποτήρι ζεστό νερό και προσθέτοντας 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι. Ο χυμός λεμονιού έχει αντιοξειδωτικά που μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα και μπορεί να βοηθήσουν στην απομάκρυνση της βλέννας.