ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Viopon: η συνταγή για τη διαχείριση πόνου

Viopon: η συνταγή για τη διαχείριση πόνου

Νουκλεοτίδια , οι “ανεξερεύνητοι” ρυθμιστές της υγείας μας

Τα νουκλεοτίδια είναι οργανικά μόρια που χρησιμεύουν ως δομικά στοιχεία για τα νουκλεϊκά οξέα, όπως το DNA και το RNA, και παίζουν διάφορους κρίσιμους ρόλους στις κυτταρικές διεργασίες. Πέρα από τον ρόλο τους στην αποθήκευση γενετικών πληροφοριών, εμπλέκονται στην κυτταρική σηματοδότηση, στη μεταφορά ενέργειας και ως συμπαράγοντες σε ενζυμικές αντιδράσεις. Ο ρόλος τους στη διαχείριση της υγείας και των ασθενειών, ιδιαίτερα στον πόνο και τη φλεγμονή, έχει βρεθεί στο επίκεντρο των πρόσφατων ερευνών.

Νουκλεοτίδια και Διαχείριση Πόνου

Ο Μηχανισμός δράσης τους στη διαχείριση πόνου.

  • Κυτταρική σηματοδότηση : Νουκλεοτίδια όπως η τριφωσφορική αδενοσίνη (ATP) και τα παράγωγά της παίζουν σημαντικό ρόλο στις διαδικασίες σηματοδότησης που εμπλέκονται στην αντίληψη του πόνου. Αλληλεπιδρούν με συγκεκριμένους υποδοχείς (π.χ. υποδοχείς P2X και P2Y) που ρυθμίζουν τα σήματα πόνου.
  • Μείωση της φλεγμονής : Ορισμένα νουκλεοτίδια έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Ρυθμίζοντας την ανοσολογική απόκριση, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής, η οποία είναι συχνά η αιτία του πόνου.
  • Επιδιόρθωση και αναγέννηση ιστών : Τα νουκλεοτίδια συμβάλλουν στην επισκευή και την αναγέννηση των ιστών. Προάγοντας την κυτταρική ανάπτυξη και διαίρεση, βοηθούν στην επούλωση των υποκείμενων αιτιών του πόνου, όπως τραυματισμούς ή εκφυλιστικές αλλαγές.

Ερευνητικές ιδέες

Μελέτες έχουν δείξει την αποτελεσματικότητα της συμπλήρωσης νουκλεοτιδίων μέσω διατροφής στη μείωση των συμπτωμάτων καταστάσεων που χαρακτηρίζονται από πόνο και φλεγμονή, όπως η αρθρίτιδα και η ινομυαλγία. Για παράδειγμα, τα συμπληρώματα έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν την ένταση του πόνου και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής σε ασθενείς με αυτές τις παθήσεις.

Ο ρόλος τους στα συμπληρώματα

Τα νουκλεοτίδια, όταν περιλαμβάνονται σε συμπληρώματα διατροφής, μπορούν να προσφέρουν πολλά οφέλη:

  • Ενισχυμένη βιοδιαθεσιμότητα : Τα συμπληρώματα μπορούν να παρέχουν νουκλεοτίδια σε μορφή που απορροφάται πιο εύκολα και χρησιμοποιείται από τον οργανισμό, διασφαλίζοντας την αποτελεσματική παράδοση στα κύτταρα που έχουν ανάγκη.
  • Υποστήριξη για Διατροφικές Ανεπάρκειες : Άτομα με ορισμένους διατροφικούς περιορισμούς ή ανεπάρκειες μπορεί να ωφεληθούν από τα συμπληρώματα νουκλεοτιδίων για την υποστήριξη των κυτταρικών λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης του πόνου.
  • Συνεργικές επιδράσεις : Σε συνδυασμό με άλλα θρεπτικά συστατικά, τα νουκλεοτίδια μπορούν να ενισχύσουν τη συνολική αποτελεσματικότητα των συμπληρωμάτων που στοχεύουν στην ανακούφιση από τον πόνο και την αποκατάσταση των ιστών.

Viopon: Ένα στοχευμένο προϊόν FSMP

Το Viopon, που ταξινομείται ως Τρόφιμο για Ειδικούς Ιατρικούς Σκοπούς, έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στοχευμένη διατροφική υποστήριξη σε άτομα που αντιμετωπίζουν καταστάσεις πόνου. Τα προϊόντα FSMP διαμορφώνονται με βάση την επιστημονική έρευνα για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων διατροφικών απαιτήσεων ή ασθενειών.

  • Στοχευμένη σύνθεση : Το Viopon περιέχει νουκλεοτίδια μεταξύ άλλων βασικών συστατικών, τα οποία επιλέγονται για τον ρόλο τους στην υποστήριξη των οδών διαχείρισης του πόνου.
  • Κλινική χρησιμότητα : Ως FSMP, το Viopon έχει αναπτυχθεί με κλινικά στοιχεία που υποστηρίζουν τη χρήση του σε συγκεκριμένες συνθήκες, διασφαλίζοντας ότι ανταποκρίνεται στις ανάγκες εκείνων για τις οποίες προορίζεται και πιο συγκεκριμέν στον πόνο.
  • Ασφάλεια και Αποτελεσματικότητα : Τα FSMP όπως το Viopon υποβάλλονται σε αυστηρούς ελέγχους για ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, παρέχοντας διαβεβαίωση και αξιοπιστία τόσο στους επαγγελματίες υγείας όσο και στους ασθενείς.

Συμπέρασμα…

Τα νουκλεοτίδια διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαχείριση των καταστάσεων πόνου μέσω της εμπλοκής τους στην κυτταρική σηματοδότηση, στις αντιφλεγμονώδεις δράσεις και στις διαδικασίες επιδιόρθωσης των ιστών. Η συμπερίληψη νουκλεοτιδίων σε συμπληρώματα διατροφής, και ιδιαίτερα σε FSMPs όπως το Viopon, προσφέρει μια στοχευμένη προσέγγιση για την υποστήριξη ατόμων με συγκεκριμένες παθήσεις. Καθώς η έρευνα εξελίσσεται, το δυναμικό των νουκλεοτιδίων στη διαχείριση του πόνου και σε άλλους τομείς υγείας συνεχίζει να επεκτείνεται, προσφέροντας πολλές υποσχόμενες οδούς τόσο για κλινική πρακτική όσο και για συμπληρώματα διατροφής.

Στον τομέα της λειτουργικής ιατρικής και των διατροφικών προϊόντων, η ενσωμάτωση συμπληρωμάτων με νουκλεοτίδια  μπορεί να ενισχύσει σημαντικά τα θεραπευτικά πρωτόκολλα, παρέχοντας μια ολιστική προσέγγιση για τη διαχείριση του πόνου και τη βελτίωση των αποτελεσμάτων των ασθενών.