ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Τροφές που σε φουσκώνουν & τροφές που σε ξεφουσκώνουν!

Τροφές που σε φουσκώνουν & τροφές που σε ξεφουσκώνουν!


Και εκεί που έχεις μπει σε πρόγραμμα, κάνεις σωστή και ισορροπημένη διατροφή, έχεις ξεκινήσει και τη γυμναστική, έρχεται ένας τυμπανισμός να σου ανατρέψει όλη αυτήν την προσπάθεια και να σου χαλάσει τη γραμμή και τη διάθεση. Μην πτοείσαι! Αέρας είναι… και θα φύγει! 

Τυμπανισμός; Πάρε του τον αέρα!

Το φούσκωμα ή τυμπανισμός δεν είναι παρά η συσσώρευση αερίων στην κοιλιά που προκαλείται από την πέψη ή από τον αέρα που καταπίνεις και προκαλούν τη διόγκωση στην περιοχή της κοιλιάς. Μετεωρισμός είναι η προσπάθεια του οργανισμού να τα αποβάλλει. 
Η συμμαχία τυμπανισμού και μετεωρισμού σε κάνουν να νιώθεις δυσφορία, εκνευρισμό, ακόμα και πόνους. Οι αιτίες που προκαλούν τον τυμπανισμό είναι:
  • Κατάποση αέρα λόγω άγχους ή στρες, όταν τρως γρήγορα και καταπίνεις αέρα
  • Κατάποση με καλαμάκι
  • Μάσημα τσίχλας 
  • Υπερκατανάλωση τροφής
  • Ευαισθησία σε τροφές
  • Δυσανεξία στη λακτόζη ή τη γλουτένη
  • Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου
 

Μάθε, τι να ΜΗΝ τρως

Φυσικά, έχεις σύμμαχο τη φύση που θα σε εφοδιάσει με τις τροφές που θα σε ξεφουσκώσουν και θα σε ανακουφίσουν. Βέβαια, καλό είναι να αποφεύγεις τις… φουσκωτικές τροφές, όπως:
 
❌ Φασόλια, φακές, αρακάς
Αυτές οι τροφές περιέχουν πολλές πρωτεΐνες, σάκχαρα και φυτικές ίνες που είναι δύσκολα απορροφήσιμες από τον οργανισμό μας. Αν, όμως, συνδυάζεις τα όσπρια με δημητριακά ή ρύζι, θα μπορείς να τα χωνέψεις πιο εύκολα.
 
❌ Φρούτα και λαχανικά
Έχουν και την… ανάποδη πλευρά τους, παρά τα αναρίθμητα οφέλη που μας προσφέρουν. Τα σάκχαρα και τα άμυλα που περιέχονται στα δαμάσκηνα, στα βερίκοκα, στα λαχανάκια Βρυξελλών, στο λάχανο, στο κουνουπίδι, στα καρότα μπορούν να γίνουν αιτία να σε φουσκώσουν προκαλώντας αέρια. Μπρόκολο και κρεμμύδια, επίσης συγκαταλέγονται στις ‘’ένοχες’’ τροφές όπως και μήλα και αχλάδια που μπορούν να σου προσκαλέσουν δυσφορία, αφού είναι φουλ στις διαλυτές ίνες.
 
❌ Γαλακτοκομικά
Και αυτά ανήκουν στην… black list, αφού μπορούν να προκαλέσουν εντερική δυσφορία και μετεωρισμό, ειδικά αν έχεις δυσανεξία στη λακτόζη. Αυτό σημαίνει ότι το σώμα σου δεν έχει τα απαραίτητα ένζυμα για να τη διασπάσει.
 
❌ Προϊόντα ολικής άλεσης
Παρά τις ευεργετικής ιδιότητές τους, μπορούν να προκαλέσουν φούσκωμα και αέρια γιατί έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Καλό είναι να τα τρως αργά και να πίνεις άφθονο νερό, ώστε να κινούνται πιο εύκολα στο πεπτικό σύστημα.
 
❌ Καραμέλες και τσίχλες
Όσο πιο πολύ τις έχεις στο στόμα σου, τόσο πιο πολύ αέρα καταπίνεις. Επίσης, περιέχουν τεχνητά γλυκαντικά που συμβάλλουν στην εμφάνιση των συμπτωμάτων.
 
❌ Αναψυκτικά και Αλκοολούχα ποτά
Όσο και αν νομίζεις ότι σε κάνουν να χωνεύεις, τόσο η σόδα όσο και η μπύρα μπορούν να σε φουσκώσουν εξαιτίας του διοξειδίου του άνθρακα που απελευθερώνουν. Επιπλέον, τα γλυκαντικά που περιέχουν τα αναψυκτικά, όπως έχει ήδη αναφερθεί, μπορούν να σου προκαλέσουν φούσκωμα.
 
 

Μάθε, τι ΝΑ τρως

Πάμε να δούμε τις τροφές που συμβάλλουν στην ανακούφιση και αντιμετώπιση του φουσκώματος.
 
✅ Γιαούρτι
Αν και γαλακτοκομικό, το γιαούρτι λειτουργεί ευεργετικά χάρη στα προβιοτικά που περιέχει, δηλαδή τα καλά βακτήρια που πρέπει να βρίσκονται στη γαστρεντερική οδό για να ενισχύουν τη διαδικασία της πέψης. Αν σου αρέσει το κεφίρ, ακόμα καλύτερα, γιατί έχει μεγαλύτερη ποικιλία προβιοτικών βακτηρίων και είναι 99% χωρίς λακτόζη.
 
✅ Μηλόξυδο
Θεωρείται… top για τον τυμπανισμό! Πλούσιο σε θρεπτικές ουσίες, περιέχει πάνω από 30, Α και Β λιπαρά οξέα, μέταλλα και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε συνένζυμα, βελτιώνει την πεπτική διεργασία και αποδεικνύεται ωφέλιμο για την καταπολέμηση του τυμπανισμού και της καούρας. Σε συνδυασμό με προβιοτικά ή πρεβιοτικά γίνεται ακόμα πιο δραστικό.
 
✅ Τζίντζερ
Χάρη στο πεπτικό ένζυμο zingibain που περιέχει, βοηθάει το σώμα να διασπάσεις πρωτεΐνες, ενώ μειώνει τη φλεγμονή στο έντερο. Δοκίμασε φρεσκοτριμμένο τζίντζερ σε σκόνη και πιες το χλιαρό σαν τσάι μετά από το φαγητό.
 
✅ Μάραθος
Έχει εξαιρετικό άρωμα, υπέροχη γεύση και διουρητικές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση ή και εξάλειψη των εντερικών αερίων. Μπορείς να το απολαύσεις ψιλοκομμένο στις σαλάτες σου.
 
✅ Μπανάνα
Ένας ακόμα λόγος που το έντερο κάνει κατακράτηση αερίων, είναι το υπερβολικό αλάτι. Βάλε στο διατροφικό σου μενού την μπανάνα, η οποία αποτελεί πλούσια πηγή καλίου που λειτουργεί ως διαλύτης του νατρίου που περιέχει το αλάτι.
 
✅ Αγγούρι
Η υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό, περίπου 95% συν το θείο και το πυρίτιο που περιέχει βοηθά, ώστε το έντερο να είναι ενυδατωμένο και να αποβάλλει τις τοξίνες από τα κύτταρα του πεπτικού. Δροσερό και γευστικό το απολαμβάνεις ως σνακ όλη τη μέρα, αλλά και στις σαλάτες.
 
✅ Περισσότερα υγρά
Φρόντισε να πίνεις τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό, χυμούς φυσικούς, καφέ, ή τσάι. Τα υγρά διευκολύνουν τη δουλειά των φυτικών ινών και ανακουφίζουν από τη δυσκοιλιότητα.
 
✅ Ακτινίδιο
Εξαιρετικά πλούσιο σε βιταμίνη C, κάλιο και φυτικές ίνες σε βοηθάει να ξεφουσκώσεις, ενώ συμβάλλει στην αντιμετώπιση της δυσπεψίας και της δυσκοιλιότητας. Δοκίμασε ένα κάθε πρωί και θα καταλάβεις πόσο δραστικό είναι.
 

Προβιοτικά & πρεβιοτικά

Τα προβιοτικά είναι ζωντανά βακτήρια και αποτελούν ‘’καλούς μικροοργανισμούς’ που ωφελούν τον οργανισμό μας, και ειδικότερα, το πεπτικό σύστημα. Θα τα βρεις σε τροφές όπως το κεφίρ, τα μαλακά τυριά, το ξινολάχανο, το ψωμί με προζύμι, τις ελιές, τα ξινά τουρσιά και τις πίκλες. Τα πρεβιοτικά αποτελούν την τροφή των προβιοτικών και ενισχύουν τη συγκέντρωσή του στο έντερο. Τέτοια συστατικά είναι οι φρουκτο-ολιγοσακχαρίτες οι γαλακτο-ολιγοσακχαρίτες, η ινουλίνη και αποτελούν φυτικές ίνες.

Flat Belly

Ανάλαφρη, επίπεδη κοιλιά!
Μην αφήσεις το φούσκωμα να σου χαλάσει τη διάθεσή σου και τη γραμμή σου. Το Flat Belly αποτελεί την πρόταση της Power Health για την αντιμετώπιση του τυμπανισμού.
Αποτελεί ένα εξειδικευμένο συμπλήρωμα διατροφής με προβιοτικά, φυτικές ίνες και μηλόξυδο. Το Flat Belly περιέχει προβιοτικά στη μορφή των γαλακτικών βακτηρίων Lactobacillus sporogenes (Lactospore®) και πρεβιοτικά, όπως η ινουλίνη, τα οποία αποτελούν την «τροφή» των προβιοτικών. Σε συνδυασμό με το μηλόξυδο, το Flat Belly συμβάλλει στην ανακούφιση από τον τυμπανισμό, εξισορροπεί την εντερική χλωρίδα και σε απαλλάσσει από το καθημερινό φούσκωμα. Έχει υπέροχη γεύση λεμόνι, σε βοηθάει να αποκτήσεις ανάλαφρη, επίπεδη κοιλιά και να φορέσεις πάλι τα αγαπημένα σου ρούχα!
 

106 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 10.57€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 20.32€
10.57€