ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Tips για ισορροπημένη διατροφή!

Tips για ισορροπημένη διατροφή!

Η Μάρω Ζώη είναι Κλινική Διατροφολόγος - Διαιτολόγος από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο με εξειδίκευση στην κλινική διατροφή και πιο συγκεκριμένα στις διατροφικές διαταραχές. 

Στο Podcast μας μιλά για την ισορροπημένη διατροφή και μας δίνει συμβουλές για να την ακολουθήσουμε. 

Τι αποτελεί μία ισορροπημένη διατροφή σε ποιους απευθύνεται

Η ισορροπημένη διατροφή περιέχει μια ποικιλία θρεπτικών συστατικών σε τέτοιες ποσότητες και αναλογίες που τις καθιστούν βέλτιστες για την υγεία του ανθρώπου αλλά και τη διατήρηση και ισορροπία του σωματικού βάρους. Οι λέξεις που χαρακτηρίζουν την ισορροπημένη διατροφή είναι τρείς: η ποιότητα των τροφών που καταναλώνουμε, η ποσότητα που πρέπει να ρυθμίζουμε για να τρώμε σωστά και η συχνότητα που τρώμε τα γεύματά μας. Απευθύνεται σε όλο τον κόσμο και είναι απαραίτητη για μια υγιή ζωή γεμάτη ευεξία. 

Tips για μια ισορροπημένη διατροφή

  1. Να τρως μέχρι να νιώσεις χορτάτος: Να έχεις στο νού σου να τρώς ως απόκριση στο αίσθημα της πείνας και να σταματάς ως απόκριση στο αίσθημα του κορεσμού
  2. Να μασάς καλά την τροφή σου: Απόλαυσε το φαγητό! Αφιέρωσε χρόνο στην κατανάλωση του, χωρίς τους αντιπερισπασμούς της τηλεόρασης, του κινητού και του tablet.
  3. Αφιέρωσε χρόνο στο μαγείρεμα: Το μαγείρεμα αποτελεί μία τελετουργία με περισσότερο self care, φροντίδα!
  4. Υγιεινό φαγητό = λιγότερη επεξεργασία: Όσο λιγότερο επεξεργασμένο είναι ένα τρόφιμο, τόσο πιο υγιεινό είναι. Αφιέρωσε λίγο χρόνο στο σούπερ μάρκετ κοιτώντας τις ετικέτες των τροφίμων. Αν βλέπεις να αναγράφονται πολλά και άγνωστα συστατικά, τότε προτίμησε κάποιο άλλο τρόφιμο.
  5. Ενυδατώσου καλά: Οι κατευθυντήριες οδηγίες σύμφωνα με την EFSA, την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων αναφέρουν για τους υγιείς ενήλικες άντρες 2,5 lt/ημέρα και αντίστοιχα για τις γυναίκες 2lt/ημέρα!
  6. Γυμνάσου: Έστω και 10 λεπτά καθημερινής γυμναστικής βοηθούν. Προσπάθησε να αφιερώσεις τουλάχιστον μισή ώρα καθημερινά στην φυσική σου δραστηριότητα, μόνος/η ή και με φίλους σου.
  7. Κοιμήσου καλά: Πολλές μελέτες έχουν δείξει την ευεργετική επίδραση στο βάρος που μπορεί να έχει ο επαρκής ύπνος.
  8. Μεσημεριανό + Σαλάτα: Συνόδευσε το μεσημεριανό σου πάντα με σαλάτα. Το βράδυ μάλιστα, η σαλάτα μπορεί να αποτελέσει και γεύμα σε συνδυασμό με κάποια πηγή πρωτεΐνης.
  9. Όλα επιτρέπονται: Η ισορροπημένη διατροφή δεν είναι ούτε άσπρο ούτε μαύρο. Μπορείς να επιλέξεις να καταναλώσεις κυρίως υγιεινά τρόφιμα, αλλά κάποιες μέρες θα φας κάτι πιο ανθυγιεινό, θα φας το γλυκάκι σου, θα πιεις και ένα ποτηράκι κρασί.

236 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 23.55€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 40.60€
23.55€
121 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 12.11€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 24.22€
12.11€
37 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 3.70€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 4.71€
3.70€
37 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 3.70€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 4.71€
3.70€
106 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 10.57€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 18.23€
10.57€