ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Θωράκισε το ανοσοποιητικό σου & διώξε μακριά τις ιώσεις!

Θωράκισε το ανοσοποιητικό σου & διώξε μακριά τις ιώσεις!

Θωράκισε το ανοσοποιητικό σου & διώξε μακριά τις ιώσεις!

Καθημερινά το σώμα μας έρχεται σε επαφή με μικρόβια, ιούς και παράσιτα που προσπαθούν να εισβάλλουν σε αυτό και να το χρησιμοποιήσουν ως όχημα επιβίωσης. Το ανοσοποιητικό σύστημα περιλαμβάνει ένα σύνολο κυττάρων που αντιστέκεται στην εισβολή τοξινών και παθογόνων οργανισμών ,που απειλούν το ανθρώπινο σώμα. 

Για ποιούς λόγους το ανοσοποιητικό μας σύστημα “εξασθενεί” και γίνεται πιο ευάλωτο στις λοιμώξεις;


Εκτός από τους φυσιολογικούς παράγοντες, όπως η προχωρημένη βιολογική ηλικία του ανθρώπου, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι παράγοντες της καθημερινότητας, που ευθύνονται για την καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος, καθιστώντας τον οργανισμό πιο επιρρεπή στις ιώσεις. Αυτοί είναι οι ακόλουθοι:

            •           το κάπνισμα
            •           η κακή διατροφή (ελλιπής σε φρούτα και λαχανικά)
            •           η καθιστική ζωή
            •           το στρες
Αλλά και κάποια νοσήματα, όπως:
            •           οι  αλλεργίες
            •           η αϋπνία
            •           η αναιμία
            •           η υπερκόπωση
            •           η στεφανιαία νόσος
            •           ο αλκοολισμός

Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα;


Για να μπορέσουμε να θωρακίσουμε την άμυνα του οργανισμού μας θα πρέπει να υιοθετήσουμε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, που εκτός από μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και σαλάτες, θα περιλαμβάνει και μία καθημερινή σωματική άσκηση 20’-30’, όπως το βάδισμα, το τρέξιμο, ο χορός, η κολύμβηση,το pilates κτλ.

Ακόμη θα πρέπει να ρυθμίσουμε σωστά τον ύπνο μας,κατά τη διάρκεια του οποίου τα κύτταρα αναζωογονούνται και αναπλάθονται με αποτέλεσμα ο οργανισμός μας να ισχυροποιεί το ανοσοποιητικό του σύστημα.

Τέλος, πολύ σημαντικό ρόλο παίζουν και οι βιταμίνες A, C, καθώς και οι βιταμίνες του συμπλέγματος B & D,οι οποίες ενισχύουν τη δράση και τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Βιταμίνη C και άμυνα του οργανισμού


Η Βιταμίνη C ή ασκορβικό οξύ είναι μία βιταμίνη υδατοδιαλυτή, δηλαδή δεν αποθηκεύεται στον οργανισμό παρά αποβάλλεται εύκολα και γι’αυτό τον λόγο θα πρέπει να λαμβάνεται καθημερινά. Παίζει σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση των μολύνσεων, στην προστασία ενάντια στους παθογόνους οργανισμούς και τέλος καταστρέφει βακτήρια και ξένους εισβολείς στον οργανισμό. Έχει ακόμη διαπιστωθεί ότι σε υψηλές ποσότητες η βιταμίνη C αυξάνει την παραγωγή ιντερφερόνης και με τον τρόπο αυτό ενεργοποιεί την άμυνα του οργανισμού κατά των ιών. Τέλος σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες τα επίπεδα βιταμίνης C στους καπνιστές είναι περίπου 30% χαμηλότερα από τους μη καθώς με το κάπνισμα ένα μεγάλο μέρος της βιταμίνης C καταστρέφεται. Εκτιμάται ότι κάθε τσιγάρο καταστρέφει από 25-100mg βιταμίνης C. Γι’ αυτό συνιστάται οι καπνιστές ,αλλά και οι παθητικοί καπνιστές να αναπληρώνουν τη βιταμίνη C .
Η πρόπολη και η εχινάκεια συμβάλλουν σημαντικά στην ανοσοποιητική ενδυνάμωση του οργανισμού και λειτουργούν ως φυσικό αντιβιωτικό.

Πρόπολη και άμυνα του οργανισμού


Η πρόπολη είναι ένα φυσικό μελισσοκομικό προϊόν γνωστή εδώ και αιώνες για τις θεραπευτικές της ιδιότητες και ειδικά για την ικανότητά της να ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Η λέξη πρόπολη προέρχεται από τα συνθετικά «προ» και «πόλη», δηλαδή αποτελεί την ασπίδα προστασίας της κυψέλης ενάντια σε εξωτερικούς εχθρούς. Αποτελεί το δομικό υλικό της κυψέλης καθώς χρησιμοποιείται για την προστασία και αποστείρωσή της, καθώς δεν επιτρέπει την ανάπτυξη μικροβίων μέσα στην κυψέλη.Χάρη στο ευρύ αντιικό της φάσμα, αποτελεί τον ιδανικό σύμμαχο κατά τη διάρκεια του χειμώνα καθώς συμβάλλει τόσο στην πρόληψη όσο και στην αντιμετώπιση των ιώσεων. Χρησιμοποιείται επίσης σε περιπτώσεις πονόλαιμου, φαρυγγίτιδας και ιγμορίτιδας είτε ως μονοσυστατικό ή σε συνδυασμό με άλλες ουσίες. Εκτός από την κλασική πρόπολη υπάρχει και η κόκκινη πρόπολη η πράσινη με δύο φορές ισχυρότερη αντιοξειδωτική δράση.

Εχινάκεια και άμυνα του οργανισμού


Η εχινάτσια ή εχινάκεια (echinacea) είναι ένα ιθαγενές φυτό της Βορείου Αμερικής το οποίο καλλιεργείται και στην Ευρώπη.Αυτό το βότανο έχει αντιβιοτικές, αντιβακτηριακές, αντιφλεγμονώδεις και διεγερτικές ιδιότητες και λαμβάνεται στο 90% των περιπτώσεων για να περιοριστούν τα συμπτώματα της φαρυγγίτιδας, του βήχα και του πυρετού.
Πολλοί είναι, επίσης, αυτοί που τη λαμβάνουν προληπτικά στη διάρκεια του χειμώνα, αφού φαίνεται πως μπορεί να προλάβει την εκδήλωση του κρυολογήματος.Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που η Εχινάκεια αποτελεί την 1η επιλογή όταν πρέπει να ενισχυθεί η άμυνα του οργανισμού έναντι των λοιμώξεων του αναπνευστικού, γιατί διεγείρει τη δραστηριότητα των λευκών αιμοσφαιρίων.

Σαμπούκος και άμυνα του οργανισμού


Ο σαμπούκος ή ζαμπούκος (κουφοξυλιά) είναι ένας θάμνος ή μικρό δέντρο με μεγάλα πράσινα φύλλα και με μικρούς σκούρους μωβ καρπούς που χρησιμοποιούνται για μαρμελάδες και σιρόπια. Παραδοσιακά χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της γρίπης και των συμπτωμάτων της. Τα τελευταία χρόνια οι ερευνητές δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στις πολυφαινόλες και τις ανθοκυανίνες που περιέχονται στους καρπούς. Πιστεύουν ότι αυτές οι ενώσεις συμβάλλουν στη θωράκιση του οργανισμού έναντι των ιώσεων κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Ψευδάργυρος και άμυνα του οργανισμού


Ο ψευδάργυρος αποτελεί ένα μέταλλο, το οποίο συμμετέχει σε πολλές λειτουργίες του σώματος, μεταξύ αυτών και στην φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.
Πιο αναλυτικά, ο ψευδάργυρος έχει ζωτικής σημασίας ρόλο σε διαφορετικά τμήματα του ανοσοποιητικού συστήματος οπότε και δρα υποστηρικτικά στην διατήρηση της υγείας του.
 

Προβιοτικά και άμυνα του οργανισμού


Το 70-80% του ανοσοποιητικού μας εδράζεται στο γαστρεντερικό σύστημα, η υγεία του οποίου υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και την γενικότερη υγεία του οργανισμού.
Τα βακτήρια, που ζουν και ευδοκιμούν στο έντερο μας, παίζουν σημαντικό ρόλο στη δύναμη του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Τα προβιοτικά βελτιώνουν την ανοσοαπόκριση και αυξάνουν την παραγωγή των ανοσοκυττάρων.

Bασιλικός πολτός


Ο βασιλικός πολτός παράγεται από τις μέλισσες ως τροφή για τη μελλοντική βασίλισσα. Αποτελεί μία φυσική πηγή πρωτεϊνών, αμινοξέων, λιπιδίων, βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων.  Επίσης περιέχει πολλά ιχνοστοιχεία, ένζυμα, αντιβακτηριακά και αντιβιοτικά.
 στοιχεία. Ο βασιλικός πολτός πέρα από τις πολλές θεραπευτικές του ιδιότητες ,έχει θεαματικά αποτελέσματα στην άμυνα του οργανισμού ενισχύοντας συστηματικά το ανοσοποιητικό σύστημα ,καθιστώντας τον σε υπερ-τροφή(superfood).

Αστράγαλος | Astragalus


Ο Astragalus είναι ένα φυτό εγγενές στην Ασία. Κατά κύριο λόγο χρησιμοποιείται για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, για την πρόληψη κρυολογημάτων και λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού.Παρόμοια με την Echinacea, το Astragalus ενισχύει τo ανοσoποιητικό, αυξάνοντας τα επίπεδα ορισμένων τύπων κυττάρων που καταπολεμούν παθογόνους εισβολείς.

Colostrum ή Πρωτόγαλα


Το Colostrum είναι η τροφή που παρέχει προστασία και ανοσία στα νεογνά στο πρώτο εξαιρετικά ευάλωτο στάδιο της ζωής τους. Περιέχει πολλά σημαντικά συστατικά που το καθιστούν την πρώτη και σημαντικότερη διατροφική πηγή για το ανοσοποιητικό σύστημα του νεογνού.οι ποικίλοι ανοσοποιητικοί παράγοντες και τα φυσικά αντιβιοτικά που περιέχει αποτελούν πολύτιμο στήριγμα για το ανοσοποιητικό σύστημα.
 

  Στο χώρο του φαρμακείου μπορούμε, λοιπόν, να επιλέξουμε μέσα από μία μεγάλη γκάμα προϊόντων, ένα συμπλήρωμα διατροφής για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, το οποίο μπορούμε να καταναλώνουμε με ασφάλεια κατά τη διάρκεια του χειμώνα (όπου η έξαρση των ιώσεων είναι ιδιαίτερα αυξημένη).

 
  Ας προσπαθήσουμε αυτόν τον χειμώνα να προστατεύσουμε τόσο τον εαυτό μας, όσο και τα αγαπημένα μας άτομα από τις ιώσεις και να χαρούμε περισσότερο την θαλπωρή του!!!!!