ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Ρεσβερατρόλη - Αντιοξειδωτική ασπίδα προστασίας

Ρεσβερατρόλη - Αντιοξειδωτική ασπίδα προστασίας

Ρεσβερατρόλη - Αντιοξειδωτική ασπίδα προστασίας


H ρεσβερατρόλη είναι ένα φυτοχημικό συστατικό, μία φαινόλη, που βρίσκεται στο κόκκινο κρασί, στα μούρα, στα πεύκα, στον ευκάλυπτο, στα φιστίκια και στα φασόλια, με πλουσιότερη πηγή της, τη φλούδα των σταφυλιών. Πρόκειται για ένα φυσικό αντιβιοτικό που παράγουν τα φυτά σε κατάσταση άμυνας, ιδιαίτερα όταν προσβάλλονται από μύκητες.

Το γεγονός , που έστρεψε το επιστημονικό ενδιαφέρον στη ρεσβερατρόλη ήταν όταν πριν αρκετά χρόνια, παρατηρήθηκε ότι ενώ οι Γάλλοι ακολουθούσαν διατροφή με παρόμοια περιεκτικότητα σε ολικό και κορεσμένο λίπος με τους Αμερικάνους, οι πρώτοι εμφάνιζαν σημαντικά χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας λόγω καρδιαγγειακής νόσου. Το φαινόμενο αυτό ονομάστηκε «Γαλλικό Παράδοξο». Η διαφορά που εντοπίστηκε, ήταν η συχνή κατανάλωση κόκκινου κρασιού από τους Γάλλους σε σχέση με τους Αμερικάνους. Έτσι, η χαμηλή έως μέτρια κατανάλωση κόκκινου κρασιού συσχετίστηκε με μειωμένη θνησιμότητα από καρδιαγγεικά νοσήματα αλλά και με μειωμένη συνολική θνησιμότητα. Οι ιδιότητες αυτές του κόκκινου κρασιού αποδόθηκαν στην υψηλή περιεκτικότητα σε ρεσβερατρόλη.
  Μετέπειτα έρευνες έδειξαν ότι  η πρόσληψη ρεσβερατρόλης σχετίζεται με:

  • Ενίσχυση της καρδιαγγειακής υγείας. Μέσω της αντιοξειδωτικής της δράσης, παρεμποδίζει την οξείδωση του μορίου της LDL, προστατεύοντας από την αθηροσκλήρωση. Ταυτόχρονα, παρουσιάζει αντιφλεγμονώδεις και αγγειοδιασταλτικές ιδιότητες, ενώ μειώνει και την πυκνότητα του αίματος , παρέχοντας επιπλέον προστασία έναντι της δημιουργίας αθηρώματος. 

  • Αντιμετώπιση σακχαρώδους διαβήτη. Η ρεσβερατρόλη φαίνεται πως έχει την ικανότητα όχι μόνο να μειώνει τα επίπεδα της γλυκόζης, αλλά και να βοηθάει στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της νευροπάθειας που μπορεί να προκληθεί από τον αρρύθμιστο διαβήτη.

  • Πιθανή προστασία έναντι κάποιων μορφών καρκίνου. Η ρεσβερατρόλη  με την αντιοξειδωτική της δράση φαίνεται να εμποδίζει τη δημιουργία μεταλλάξεων, που σχετίζονται με κάποιες μορφές καρκίνου. Επίσης, σε πειράματα in  vitro παρεμπόδισε τη δημιουργία καρκινικών κυττάρων, αλλά και μεταστάσεων. Ωστόσο, χρειάζονται περισσότερες μελέτες για να ξεκαθαριστεί η προστατευτική της δράση.

  • Πιθανή πρόληψη της νόσου Alzheimer’s. Έρευνες σε πειραματόζωα έχουν δείξει πιθανή προστασία των νευρικών συνάψεων, μέσω εξουδετέρωσης των ελευθέρων ριζών από τη ρεσβερατρόλη.

  • Αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης. Η ρεσβερατρόλη, ως φυτοοιστογόνο, μιμείται τη δράση των οιστρογόνων, των οποίων η παραγωγή μειώνεται δραστικά στην εμμηνόπαυση. Σύμφωνα με μελέτες, η λήψη φυτοοιστρογόνων, συμπεριλαμβανομένης και της ρεσβερατρόλης, μπορούν  να μετριάσουν τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.

  Πως μπορεί, όμως, κανείς να λαμβάνει τη ρεσβερατρόλη καθημερινά και μάλιστα σε επαρκείς ποσότητες ώστε να δέχεται τις ευεργετικές της επιδράσεις;

 Η Natures Plus με το Herbal Actives Resveratrol, παρέχει 125mg ρεσβερατρόλης  σε ταμπλέτες βαθμιαίας αποδέσμευσης, σε συνδυασμό με άλλα ισχυρά αντιοξειδωτικά, που αυξάνουν στο έπακρο τη δράση της προσφέροντας επιπλέον αντιοξειδωτική προστασία:
Το σκεύασμα περιέχει επιπλέον Green Tea (80% σε ολικές κατεχίνες), Grape Seed (95% σε προανθοκυανιδίνες), Red Wine (συμπ/νο, χωρίς αλκοόλ, 20% σε πολυφαινόλες), Turmeric (95% σε κουρκουμίνη) κ.ά. που ενισχύει σημαντικά την δράση του .
Το herbal Actives Resveratrol είναι η  Φυσική ρεσβερατρόλη, στην κατάλληλη συγκέντρωση, με μέγιστη βιοδιαθεσιμότητα για τον οργανισμό  σε συνδυασμό με αντιοξειδωτικά φυτικά συστατικά τιτλοδοτημένης ισχύος με την εγγύηση  ποιότητας  της  Natures Plus!

NATURES PLUS
Φροντίζω για μένα…. Γιατί η ποιότητα μετράει