ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Προβιοτικά, ο μεγάλος σύμμαχος της υγείας του πεπτικού & ολόκληρου του οργανισμού!

Προβιοτικά, ο μεγάλος σύμμαχος της υγείας του πεπτικού & ολόκληρου του οργανισμού!

Προβιοτικά, ο μεγάλος σύμμαχος της υγείας του πεπτικού & ολόκληρου του οργανισμού!

Το σύνολο των μικροοργανισμών που κατοικούν στον ανθρώπινο οργανισμό αποτελούν το ανθρώπινο μικροβίωμα και εντοπίζονται στο δέρμα, στη στοματική κοιλότητα, στους πνεύμονες, στο γαστρεντερικό σύστημα και στα σωματικά υγρά. Τα βακτήρια, στη μεγάλη τους πλειονότητα είναι αβλαβή, και συχνά πολύ χρήσιμα για την υγεία του ανθρώπου. Ειδικά τα μικρόβια του γαστρεντερικού συστήματος, γνωστά ως εντερική μικροχλωρίδα, παρέχουν άμεση προστασία από τους παθογόνους μικροοργανισμούς, ρυθμίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα και συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του μεταβολισμού.

Προβλήματα για την ανθρώπινη υγεία προκύπτουν όταν δημιουργηθεί ανισορροπία μεταξύ των φιλικών για τον οργανισμό βακτηρίων σε σχέση με τα παθογόνα που βρίσκονται στον οργανισμό. Σε άτομα που υποφέρουν από παχυσαρκία, κατάθλιψη, νευροπάθειες, πεπτικά προβλήματα κ.ά., έχουν παρατηρηθεί διαφορετικές αναλογίες εντερικών βακτηρίων σε σχέση με υγιή άτομα. Καταδεικνύεται, λοιπόν, ο σημαντικότατος ρόλος της εντερικής μικροχλωρίδας στην καλή λειτουργία του οργανισμού και η ανάγκη για τη διατήρησή της σε φυσιολογικά επίπεδα.

Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί, οι οποίοι όταν χορηγηθούν σε επαρκείς ποσότητες, ενισχύουν την υγεία του ξενιστή. Είναι κυρίως μικροοργανισμοί από τα στελέχη Bifidobacterium, Lactobacillus, Lactococcus, Streptococcus. Χορηγούνται είτε με τη μορφή συμπληρώματος  είτε μέσω εμπλουτισμένων τροφίμων. Η δράση τους στηρίζεται στην αναπλήρωση των μικροοργανισμών που απουσιάζουν από τη μικροχλωρίδα του εντέρου ενός ατόμου.

Σύμφωνα με κλινικές μελέτες τα προβιοτικά:

  • Προστατεύουν από λοιμώξεις

  • Βελτιώνουν και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα

  • Υποστηρίζουν την υγεία του πεπτικού συστήματος

  • Ανακουφίζουν από την διάρροια που προκαλείται από την χρήση αντιβιοτικών, καθώς επίσης και από τη διάρροια των ταξιδιωτών

  • Προωθούν την υγεία του ουροποιητικού και γυναικολογικού συστήματος

  • Βοηθούν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων από δυσανεξία στη λακτόζη

  • Βελτιώνουν μερικούς τύπους εκζεμάτων στα βρέφη και στα παιδιά

  • Μειώνουν τα επίπεδα της χοληστερόλης

  • Μειώνουν την πιθανότητα ανάπτυξης ορισμένων μορφών καρκίνου, όπως καρκίνου του παχέος εντέρου

  • Αυξάνουν τα επίπεδα της βιταμίνης D κατά 25% τουλάχιστον και ενισχύουν την απορρόφησή της από τον οργανισμό.
     

Τα προβιοτικά ενεργούν κατά κύριο λόγο στο παχύ έντερο, αλλά έχουν ευεργετική δράση και σε άλλα σημεία του οργανισμού, πράγμα που σημαίνει ότι τα διάφορα στελέχη δρουν σε διαφορετικά σημεία. Πέρα, όμως, από τα προβιοτικά, η ενδογενής χλωρίδα μπορεί να ενισχυθεί και με τα πρεβιοτικά, δηλαδή με συστατικά τροφίμων που δεν αφομοιώνονται από το πεπτικό σύστημα αλλά μεταβολίζονται από τους μικροοργανισμούς του εντέρου, παρέχοντας έτσι την ενέργεια που χρειάζονται.

Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ένα συμπλήρωμα προβιοτικών για να είναι αποτελεσματικό;Να επιλέξω προβιοτικά ή πρεβιοτικά για να ωφεληθώ περισσότερο;

Η επιλογή θα πρέπει να βασίζεται στις εξατομικευμένες ανάγκες και επομένως στο είδος και την ποσότητα των στελεχών που περιέχονται, στην περιεκτικότητα ή μη σε πρεβιοτικά  καθώς στη μεθολογία που εφαρμόζεται ώστε να διασφαλίζεται η βιωσιμότητά τους.
Η Natures Plus προτείνει το Ultra Probiotics, το ισχυρότερο και πληρέστερο συμπλήρωμα προβιοτικών που έχει παρασκευαστεί ποτέ. Με 11 είδη συμβιωτικών μικροβίων, που καλύπτουν ολόκληρο το γαστρεντερικό σύστημα (από το στόμα μέχρι το παχύ έντερο) σε συνδυασμό με δύο πρεβιοτικά, συμπυκνωμένο ACAI και FOS. Με το πρωτοποριακό σύστημα Viashield για εγγυημένη παροχή 40 δις ζωντανών κυττάρων ανά κάψουλα κάθε στιγμή!

Απολάυστε τα οφέλη ενός εξαιρετικά ενισχυμένου και ποιοτικού  συμπληρώματος προβιοτικών σε συνδυασμό με πρεβιοτικά, για την ενίσχυση του γαστρεντερικού συστήματος και ολόκληρου του οργανισμού!

Φροντίζω για εμένα  …..γιατί η ποιότητα  μετράει



691 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 38.02€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 69.12€
69.12€