ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Πρωτεΐνη, τι να επιλέξεις όταν γυμνάζεσαι!

Πρωτεΐνη, τι να επιλέξεις όταν γυμνάζεσαι!


Πρωτεΐνη, τι να επιλέξεις όταν γυμνάζεσαι!
 

Άσκηση και πρωτεΐνη αποτελούν ένα από τα πιο γνωστά ‘’δίδυμα’’ για γυναίκες και άνδρες που γυμνάζονται. Δεν είναι τυχαίο ότι την εντάσσουν στη διατροφή τους και στην καθημερινότητά τους, μέσα από τροφές ή αθλητικά συμπληρώματα για να αξιοποιήσουν στο μέγιστο βαθμό τα οφέλη της. 

Ζωική και φυτική πρωτεΐνη

Την πρωτεΐνη μπορούμε να την πάρουμε από δύο πηγές, τη ζωική και τη φυτική. Ας δούμε ποιες είναι οι διαφορές τους. Η πρωτεΐνη γάλακτος εστιάζει στην ταχύτερη δυνατή απορρόφηση, ιδιότητα που την καθιστά ως πρώτη επιλογή για όσους προπονούνται ή γυμνάζονται. Η φυτική πρωτεΐνη είναι περισσότερο κατάλληλη για άτομα που έχουν δυσπεψία ή δυσανεξία στη λακτόζη και τη γλουτένη. Σίγουρα, αποτελεί κατώτερης περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη, παρόλα αυτά έχει και εκείνη τους δικούς της οπαδούς. Πλούσιες πηγές πρωτεΐνης αποτελούν τροφές όπως το φυσικό φιστικοβούτυρο, τα αυγά και κυρίως το ασπράδι,  οι κονσέρβες τόνου και  σολομού, το γιαούρτι, οι ηλιόσποροι, οι κολοκυθόσποροι δηλαδή ο γνωστός πασατέμπος, το δημητριακό κινόα, η γαλοπούλα, τα φασόλια, οι σαρδέλες, οι φακές, ο αρακάς, η βρώμη, το γάλα, το κόκκινο κρέας, το ταχίνι.
 

Πολυδιάστατος ο ρόλος τους

Οι πρωτεΐνες, όπως δηλώνουν και το όνομά τους, παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στον οργανισμό μας, αφού αποτελούν απαραίτητα στοιχεία για τη δομή, την ανάπτυξη, την επιδιόρθωση και την καλή λειτουργία των κυττάρων μας.
Αποτελούν τους δομικούς λίθους του οργανισμού μας για τους τένοντες, τα ζωτικά όργανα και το δέρμα,  τις ορμόνες, τα ένζυμα, τους νευροδιαβιβαστές και όλων των ειδών τα μικρά μόρια, τις ίνες στις μυϊκές ομάδες.  Τα δομικά στοιχεία των πρωτεϊνών είναι τα αμινοξέα, τα οποία ταξινομούνται στα απαραίτητα, εκείνα δηλαδή που δεν μπορεί να παράγει ο οργανισμός μας και τα λαμβάνουμε από την τροφή, και στα μη απαραίτητα, εκείνα που παράγει το σώμα μας μας. Η πρωτεΐνη που περιέχει τα απαραίτητα αμινοξέα στην αναλογία που χρειάζεται ο οργανισμό μας, είναι εκείνη που χαρακτηρίζεται ως πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας.
 

Πρωτεΐνη από ορό γάλακτος: η πρώτη επιλογή

Αποτελεί… must για όσους αθλούνται συστηματικά, προπονούνται, γυμνάζονται ή έχουν εντάξει την άσκηση στη ζωή τους. Ας δούμε τι ακριβώς είναι αυτή η περιβόητη πρωτεΐνη από ορό γάλακτος η οποία κερδίζει συνεχώς έδαφος στην προτίμηση ακόμα και όσων δε γυμνάζονται. Αν τρώτε γιαούρτι, σίγουρα έχετε δει ένα υγρό που βρίσκεται στην επιφάνεια, αυτό είναι ο ορός γάλακτος, τον οποίο κάποτε οι κατασκευαστές πετούσαν, μέχρι να γίνει αντιληπτή η αξία του.
Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος είναι, λοιπόν, το υγρό μέρος από το γάλα, το οποίο διαχωρίζεται κατά την παραγωγή τυριού, όπου τα λιπαρά οξέα πήζουν και τότε διαχωρίζεται ο ορός γάλακτος υπό τη μορφή υποπροϊόντος. Κατά το διαχωρισμό που πραγματοποιείται στη διάρκεια παραγωγής τυριού, μία σειρά από επεξεργασίες που γίνονται δημιουργούν τη γνωστή μορφή ορού γάλακτος σε σκόνη που συναντάμε στα ροφήματα. Το γάλα περιέχει δύο τύπους πρωτεΐνης, την καζεΐνη σε ποσοστό 80% και την πρωτεΐνη ορού γάλακτος σε ποσοστό 20%. Ο λόγος που τη βρίσκετε σε γεύσεις σοκολάτα, φράουλα και άλλες, είναι ότι ο ορός γάλακτος δεν έχει ωραία γεύση.
 

Συμπληρώματα πρωτεΐνης με ορό γάλακτος Νο 1 στον κόσμο ως επιλογή

Τα συμπληρώματα διατροφής με πρωτεΐνη από ορό γάλακτος είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την άθληση, την προπόνηση, τη γυμναστική και γενικά ένα δραστήριο τρόπο ζωής. Αξίζει να αναφερθεί ότι η πρωτεΐνη ορού γάλακτος  περιέχει πλήθος από διατροφικά στοιχεία, ενώ θεωρείται η καλύτερη, αφού τα οφέλη που προσφέρει είναι πραγματικά σημαντικά και πολλά.
  • Συμβάλλει στην ενίσχυση και στη διατήρηση της μυϊκής μάζας
  • Παρέχει στον οργανισμό τα αμινοξέα, απαραίτητα για τη μυϊκή ανάπτυξη
  • Διεγείρει την ανάπτυξη των μυών αυξάνοντας την απελευθέρωση ορμονών
  • Έχει μεγαλύτερη απορροφησιμότητα και αξιοποιείται πιο γρήγορα από τον οργανισμό
  • Συμβάλλει στην απώλεια βάρους αφού δημιουργεί αίσθημα κορεσμού
  • Μπορεί να αυξήσει την καύση θερμίδων
  • Βοηθάει στη μείωση του λίπους και την αύξηση του μυϊκού ιστού, όταν συνδυαστεί με άσκηση που γίνεται με βάρη
  • Μπορεί να μειώσει τις λιγούρες και το τσιμπολόγημα γιατί συμβάλλει στον έλεγχο των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα
  • Έχει αποδειχθεί πως είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στη μυϊκή ανάπτυξη όταν καταναλωθεί ακριβώς πριν, μετά ή  ακόμα και κατά τη διάρκεια της προπόνησης
  • Επιταχύνει την ανάπτυξη και την γράμμωση των μυών

Ποια από όλες;

Μπορείτε να βρείτε διάφορους τύπους πρωτεΐνης ορού γάλακτος. Το στοιχείο που τους διαφοροποιεί είναι ο τρόπος επεξεργασίας τους και είναι οι εξής:
 
  • Concentrate: Συμπυκνωμένος τύπος ορού γάλακτος με πρωτεΐνη. Έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες,  λίπος και λακτόζη και υψηλή σε πρωτεΐνη, σε ποσοστό περίπου 80%. Ιδανική για εσάς που έχετε δυσανεξία στη λακτόζη και εσάς που θέλετε να αποκτήστε μυϊκή μάζα, ενώ έχει και ωραία γεύση.
  • Isolate: Καθαρή πρωτεΐνη ορού γάλακτος. Και αυτός ο τύπος έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και λίπη και λιγότερο από το 1% λακτόζη,  υψηλή περιεκτικότητα καθαρής πρωτεΐνης ορού γάλακτος και BCAAs. Η συγκεκριμένη θεωρείται η καλύτερη πρωτεΐνη και ενδείκνυται για την αναγέννηση των μυών χάρη στη γρήγορη απορρόφησή της. Μπορείτε να την καταναλώνετε αμέσως μόλις τελειώσετε την προπόνηση.
  • Hydrolyzed: Υδρολυμένος τύπος πρωτεΐνης ορού γάλακτος. Παρέχει τη μέγιστη βιοδιαθεσιμότητα, ενώ απελευθερώνει όλα τα σημαντικά αμινοξέα, παρέχει τα δομικά στοιχεία για την αποκατάσταση των μυϊκών ινών βοηθώντας στη διαδικασία ανάρρωσης.

Power of Nature Sport Series

Sport Series 100% Whey protein
…πρωτίστως καθαρή πρωτεΐνη
 

H σωματική άσκηση αποτελεί μέρος της καθημερινότητας όλο και περισσότερων ανθρώπων, εκτιμώντας τα οφέλη που τους προσφέρει. Αυτό σημαίνει ότι οι ανάγκες του οργανισμού είναι περισσότερες και εξειδικευμένες. Η Power Health, η κορυφαία ελληνική εταιρεία στα συμπληρώματα διατροφής με στόχο να καλύψει αυτήν την ανάγκη δημιούργησε την Power of Nature Sport Series. Η νέα αθλητική σειρά περιλαμβάνει προϊόντα για πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την προπόνηση και αποτελείται από εξειδικευμένες φόρμουλες υψηλής ποιότητας, καθαρότητας και ασφάλειας.
Η συμβολή των πρωτεϊνών στο ‘’χτίσιμο των μυών’’, αλλά και στη διατήρηση και αποκατάστασή τους μετά την άσκηση αποτελεί τη σημαντικότερη λειτουργία για ανθρώπους που γυμνάζονται ή έχουν εντάξει την άσκηση στη ζωή τους.  Η Power of Nature Sport Series 100% Whey protein αποτελεί ένα ‘’προπονητικό’’ ρόφημα με έμφαση στην υψηλή περιεκτικότητα αμινοξέων διακλαδισμένης αλυσίδας (BCAAs). Περιέχει 100% πρωτεΐνη ορού γάλακτος και αποτελεί μείγμα συμπυκνωμένης, απομονωμένης και υδρολυμένης πρωτεΐνης για την υψηλή παροχή αμινοξέων και την καλύτερη απορρόφησή τους. Είναι εύπεπτη, έχει φανταστική φυσική γεύση σοκολάτα και θα γίνει καθαρά… και η δική σας επιλογή!