ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
14/11 | Παγκόσμια μέρα Σακχαρώδους Διαβήτη

14/11 | Παγκόσμια μέρα Σακχαρώδους Διαβήτη

 Παγκόσμια Ημέρα με σακχαρώδη διαβήτη: Αντιμετωπίστε τις υπερκερατώσεις των ποδιών με τις κατάλληλες ενυδατικές & αναπλαστικές κρέμες

 
Ένα σοβαρό αλλά αντιμετωπίσιμο ζήτημα δημόσιας υγείας, το οποίο ταυτόχρονα είναι κοινωνικό και οικονομικό όμως πρόβλημα, αποτελεί ο σακχαρώδης διαβήτης.

Καθώς ο σακχαρώδης διαβήτης (ΣΔ) - η Παγκόσμια Ημέρα του οποίου τιμάται στις 14 Νοεμβρίου - είναι μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από διαταραχή του μεταβολισμού των υδατανθράκων, ή πιο απλά αδυναμία του οργανισμού να τους χρησιμοποιήσει, με αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών γλυκόζης στο αίμα. Συνεπώς, για τη μη διαταραχή της γλυκόζης έχει μεγάλη σημασία η καθημερινή διατήρηση ισορροπίας στα γεύματα.

Φυσικά η εν λόγω διαταραχή, δεν αφορά μόνο το μεταβολισμό των υδατανθράκων, αλλά και των άλλων βασικών συστατικών των τροφών που είναι τα λίπη και οι πρωτεΐνες.

Οι άνθρωποι που πάσχουν από ΣΔ, έχουν να αντιμετωπίσουν αρκετές επιπλοκές, πρέπει να είναι διαρκώς σε εγρήγορση και σε επικοινωνία με τον ιατρό τους. Μία από τις επιπλοκές που μπορεί να εμφανίσει ένας ασθενής που πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη, είναι οι υπερκερατώσεις, σκληρύνσεις και ρωγμές των ποδιών, οι οποίες εάν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα, ενδεχομένως να δημιουργήσουν σοβαρότατο και μη αναστρέψιμο πρόβλημα υγείας.

Μία κρέμα εντατικής ενυδάτωσης με ουρία 10%, αποτελεί τη βάση για την αναγκαία φροντίδα, ανάπλαση και περιποίηση των κάτω άκρων. Προσφέρει βαθιά ενυδάτωση στο εξαιρετικά σκληρό και ξηρό δέρμα, μειώνοντας ενεργά τις ρωγμές και τις υπερκερατώσεις, προλαμβάνοντας την εμφάνιση κάλων. Παράλληλα, ενισχύει την άμυνα και τους αναπλαστικούς μηχανισμούς του δέρματος, αυξάνει την δερματική μικροκυκλοφορία, εμφανίζει ήπια κερατολυτική και απολεπιστική δράση.

Η καθημερινή χρήση της κατάλληλης ενυδατικής και αναπλαστικής κρέμας είναι απαραίτητη για όλους και ιδιαίτερα στους ανθρώπους με σακχαρώδη διαβήτη καθώς αυξάνει θεαματικά την αντοχή του δέρματος των ποδιών μας. Απόλυτα φυσική προστασία προσφέρουν οι κρέμες που στη σύνθεση τους μαζί με ουρία σε συγκέντρωση 10% συνδυάζουν τα ακόρεστα λιπαρά οξέα Ω3 και Ω6, την αργινίνη, το λιποϊκό οξύ, το υαλουρονικό οξύ και την βιταμίνη E.
 
Εναλλακτικά μπορούμε να επιλέξουμε μία ενυδατική, μαλακτική κρέμα ποδιών που προσφέρει προστασία και θρεπτικές ουσίες στο ξηρό και εύθραυστο δέρμα, ενώ συγχρόνως αποκαθιστά την ελαστικότητα και την υδρολιπιδική του ισορροπία. Η εν λόγω κρέμα, λειτουργεί ως φυσική προστασία, εφόσον χρησιμοποιείται καθημερινά και περιέχει τα απαραίτητα ακόρεστα λιπαρά οξέα Ω3 και Ω6 σε συνδυασμό με δερμοπροστατευτικά βότανα και δερμοαναπλαστικές βιταμίνες, καλύπτοντας ακόμα και ειδικές δερματολογικές ανάγκες,

Φυσικά εννοείται ότι πριν την επάλειψη της κρέμας που θα επιλέξουμε, έχει ιδιαίτερη σημασία να προηγηθεί ένα σωστό ποδόλουτρο, το οποίο θα καθαρίσει και θα μαλακώσει σε βάθος τα πόδια. Ένα απαλό καθαριστικό υγρό για ποδόλουτρο, ειδικά σχεδιασμένο, με τα απαραίτητα ακόρεστα λιπαρά οξέα Ω3 και Ω6, εκχυλίσματα φαρμακευτικών βοτάνων (θυμάρι, φασκόμηλο, μέλια ινδική) και triclosan, προστατεύει και φροντίζει το δέρμα των ποδιών, δίχως να το ερεθίζει και να το ξηραίνει.

Επιπλέον, προσφέρει αντιμικροβιακή και αντιμυκητιασική δράση, ενώ παράλληλα ενισχύει τη φυσική άμυνα του δέρματος, τονώνει και ανακουφίζει τα κουρασμένα πόδια, τα οποία θα σας ευγνωμονούν στην κυριολεξία!

Αναζητήστε στα φαρμακεία τα παραπάνω σκευάσματα, με την υπογραφή μιας μεγάλης ελληνικής και καταξιωμένης φαρμακοβιομηχανίας!