ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Αντηλιακά Προσώπου & Σώματος: Πλήρης οδηγός αγοράς!

Αντηλιακά Προσώπου & Σώματος: Πλήρης οδηγός αγοράς!

Συχνά, αναρωτιόμαστε: ποιο αντηλιακό είναι το ιδανικό για την επιδερμίδα μας; Η απορία αφορά κυρίως, τα συστατικά και την υφή του προϊόντος, που θα προσφέρει τη μέγιστη δυνατή προστασία από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου και πως θα περιποιηθεί το δέρμα.

Τα αντηλιακά έχουν τόσο προστατευτικές, όσο και καλλυντικές ιδιότητες. Περιέχουν οργανικές ουσίες που απορροφούν το φως, ανόργανες ουσίες που το αντανακλούν και ενυδατικά συστατικά για να αφήνουν το δέρμα απαλό και υγιές. 

Διάβασε τον οδηγό αγοράς αντηλιακού που έχουμε ετοιμάσει, ώστε να καταλήξεις στα προϊόντα, που ταιριάζουν καλύτερα σε σένα για πριν και μετά την έκθεση στον ήλιο. 

 

Τι σημαίνει ο δείκτης προστασίας των αντηλιακών;

Οι σημαντικότεροι παράγοντες που αφορούν την επιλογή αντηλιακού, είναι οι δείκτες προστασίας, η υφή, η μυρωδιά, η χρήση, η τιμή και το brand. 

Διάβασε παρακάτω τι πρέπει να προσέξεις πριν την αγορά αντηλιακού:

 

Ακτίνες UVA

Πρόκειται για την υπεριώδη ακτινοβολία, που προκαλεί τη γήρανση του δέρματος. Διεισδύει σε μεγαλύτερο βάθος και αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος. Η UVA ακτινοβολία, είναι παρούσα όλο το χρόνο στην ίδια ένταση. Από τη συνολική ποσότητα UVA που εκπέμπει ο ήλιος, στην επιφάνεια της γης φτάνει περισσότερο από το 95% ακόμη και όταν υπάρχει συννεφιά.

PA & PPD

Πρόκειται για τους δείκτες προστασίας έναντι στην UVA ακτινοβολία. Ο δείκτης PPD μετριέται σε νούμερα, ενώ ο PA σε σταυρούς ως εξής: 

  • Χαμηλή UVA προστασία: PA+ = PPD 2-4
  • Μέτρια UVA προστασία: PA++ = PPD 4-8
  • Ικανοποιητική UVA προστασία: PA+++ = PPD 8 και πάνω

Ακτίνες UVB 

Η υπεριώδης ακτινοβολία UVB ευθύνεται για τα ηλιακά εγκαύματα. Οι ακτίνες επηρεάζουν την επιφάνεια της επιδερμίδας και παράγουν τη μελανίνη. Σε αντίθεση με την UVA, η UVB παρουσιάζει διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια του έτους αλλά είναι πιο έντονη στο διάστημα 10:00-16:00 τους καλοκαιρινούς μήνες.

SPF - Sun Protection Factor 

Ο SPF είναι ο δείκτης προστασίας έναντι των ακτίνων UVB. Ο αριθμός του δείκτη εξηγεί την αναλογία ακτινοβολίας που επιτρέπει το αντηλιακό να περάσει. Συνεπώς, για να γνωρίζεις τι σημαίνει δείκτης προστασίας 30, σκέψου ότι ο συγκεκριμένος δείκτης αφήνει να περάσει το 1/30 της ακτινοβολίας, ο δείκτης 50 αφήνει να περάσει το 1/50 της ακτινοβολίας κ.ο.κ.

   

Ποιο αντηλιακό να πάρω ανάλογα με τον τύπο επιδερμίδας; 

 

Οι δερματολόγοι συστήνουν χρήση αντηλιακού όλη τη μέρα και ειδικά την άνοιξη και το καλοκαίρι. Για να αποφασίσεις «ποιο αντηλιακό να πάρω;», σκέψου τον τύπο της επιδερμίδας σου και τι είναι καλύτερο για εκείνο. Συγκεκριμένα:

 

  • Για ξηρό δέρμα επίλεξε αντηλιακό με κρεμώδη υφή και ενυδατικά στοιχεία, ώστε να διατηρείται απαλό και σφριγηλό. 

Το Pharmacy Discount προτείνει:

AVENE Soins Solaire Αντηλιακή Κρέμα Προσώπου SPF50+ για το Ξηρό και Πολύ Ξηρό Δέρμα 50ml

 

  • Για λιπαρό δέρμα επίλεξε ένα ελαφρύ αντηλιακό με ματ υφή που απορροφάται εύκολα και δεν αφήνει λιπαρότητα. Δεν πρέπει να το ξεχνάς, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, κατά τους οποίους η υγρασία και ο ιδρώτας δυσχεραίνουν την κατάσταση. 

Το Pharmacy Discount προτείνει:

BIODERMA Photoderm Aquafluide SPF50 Peaux Sensibles Αντηλιακή Κρέμα Προσώπου 40ml

 

  • Για δέρμα με τάση ακμής / ευαίσθητο δέρμα προτίμησε αντηλιακά σχεδιασμένα για αυτόν τον τύπο. Χρειάζεσαι καταπραϋντικούς παράγοντες αλλά ελαφριά υφή που δεν φράζει τους πόρους και δεν προκαλεί καινούργιους ερεθισμούς.

Το Pharmacy Discount προτείνει:

FREZYDERM Ac-Norm Sun Screen Fluid SPF50+ Αντηλιακό Προσώπου 50ml

Αντηλιακά προσώπου 

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι το αντηλιακό προσώπου είναι ένα από τα πιο απαραίτητα καλλυντικά που πρέπει να έχεις στο νεσεσέρ σου. 

Είναι σημαντικό να βρεις ποια φόρμουλα σου ταιριάζει καλύτερα ώστε να την εντάξεις εύκολα στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης. Άλλωστε, η προστασία του προσώπου από τις βλαβερές επιδράσεις του ήλιου σε όλες τις εποχές, πρέπει να είναι η #1 προτεραιότητα του skincare.

Θα σε βοηθήσει πολύ να γνωρίζεις τον τύπο της επιδερμίδας σου ώστε να επιλέξεις το κατάλληλο προϊόν για αυτή. Π.χ Διάλεξε ένα από τα καλύτερα αντηλιακά προσώπου για λιπαρό δέρμα κρίνοντας από την υφή και τον δείκτη προστασίας.

Πιο αναλυτικά:

  • Για κανονικό και πιο ξηρό δέρμα, προτείνονται παχύρρευστες υφές (κρέμες, lotion). Προτίμησε προϊόντα με υαλουρονικό οξύ, κεραμίδια ή γλυκερίνη.

Το Pharmacy Discount προτείνει:

ORGANIC SHOP Sunscreen Rasberry & Antioxidant Αντηλιακή Κρέμα Προσώπου Κανονική/Ξηρή Επιδερμίδα SPF50 50ml

  • Για μικτό ή λιπαρό δέρμα, προτείνονται λεπτόρρευστες και ελαφριές υφές (τζελ, spray). Προτίμησε προϊόντα oil-free και μη φαγεσωρογόνα.

Το Pharmacy Discount προτείνει:

HELIOCARE 360 Gel Oil-free SPF50 Αντηλιακό 50ml

  • Στο δέρμα με τάση ακμής είναι απαραίτητα αντηλιακά για ακμή και λιπαρότητα, που ρυθμίζουν την έκκριση σμήγματος. Προτίμησε αντηλιακά χωρίς χρωστικές και αρώματα, με ενυδατικούς παράγοντες όπως υαλουρονικό και Βιταμίνη C.

Το Pharmacy Discount προτείνει:

FROIKA Hyaluronic Silk Touch Sunscreen Αδιάβροχη Αντηλιακή Κρέμα Προσώπου SPF50 40ml

  • Το ευαίσθητο δέρμα στον ήλιο, χρειάζεται αντηλιακό με πολύ υψηλή προστασία καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Το Pharmacy Discount προτείνει:

LA ROCHE POSAY Anthelios UV Mune 400 SPF50+ Αντηλιακή Ενυδατική Κρέμα με Άρωμα 50ml

  • Το μέτρια ανθεκτικό δέρμα, αν και δεν εμφανίζει κοκκινίλες και ερεθισμούς κατά την έκθεση στον ήλιο, έχει ανάγκη από υψηλή αντηλιακή προστασία.

Το Pharmacy Discount προτείνει:

GARNIER Ambre Solaire Sensitive Advanced UV SPF50+ Αντηλιακή Κρέμα Gel Προσώπου 50ml

  • Το ανθεκτικό δέρμα στον ήλιο χρειάζεται μέτρια αντηλιακή προστασία.

Το Pharmacy Discount προτείνει:

LIERAC Sunissime Αντηλιακή Κρέμα Ολικής Αντιγήρανσης & Τόνωσης SPF30 40ml

 

Βρες τα καλύτερα αντηλιακά προσώπου στο Pharmacy Discount! Ολοκλήρωσε εύκολα τις αγορές σου από τον καναπέ του σπιτιού σου και θα έχεις άμεση παραλαβή!

 

Αντηλιακά κατά των πανάδων 

 

Η εμφάνιση κηλίδων και πανάδων, είναι αρκετά συχνή και «πονεμένη» υπόθεση κυρίως στις γυναίκες. Εκτός από το πρόσωπο, εμφανίζονται και σε άλλα σημεία του σώματος, ειδικά αν αυτά εκτίθενται συστηματικά στον ήλιο. Οι πανάδες δεν προκαλούν πόνο ή άλλες ενοχλήσεις αλλά είναι δυσάρεστες αισθητικά, ειδικά αν είναι στο πρόσωπο ή στα χέρια.

 

Για την αντιμετώπισή τους, εκτός από κάποια ειδική θεραπεία, χρειάζεται καθημερινή εφαρμογή αντηλιακού με δείκτη προστασίας (SPF) τουλάχιστον 30, όλο το χρόνο. 

 

TIP: Τα προϊόντα περιποίησης πρέπει να επιλέγονται με βάση τον τύπο του δέρματος και να μην προκαλούν συμπτώματα όπως το τσούξιμο ή το αίσθημα «τραβήγματος».

 

Τα καλύτερα αντηλιακά για πανάδες, που κυκλοφορούν στην αγορά έχουν υψηλό δείκτη προστασίας, αντιρυτιδική δράση και χρώμα, ώστε να προσφέρουν ταυτόχρονα προστασία και κάλυψη. Ουσιαστικά με ένα προϊόν προστατεύεις την επιδερμίδα σου από τη φωτογήρανση, μειώνονται οι πανάδες και οι δυσχρωμίες, περιορίζεται η εμφάνιση ρυτίδων, ενώ έχεις κάλυψη και ομοιόμορφο τόνο στην επιδερμίδα σου.

Το Pharmacy Discount προτείνει:

DUCRAY Melascreen Προστατευτική Κρέμα με SPF50+ για Κανονικό/Μικτό Δέρμα 50ml [Sticker -15%]

 

Αντηλιακά σώματος 

 

Το αντηλιακό σώματος είναι απαραίτητο, ειδικά αν έχεις φωτοευαισθησία, δεδομένου ότι η ακτινοβολία UVA υπάρχει κάθε εποχή και ασχέτως καιρικών συνθηκών.

Με τόσα πολλά προϊόντα αντηλιακής προστασίας σε διάφορες υφές όπως κρέμας, νερού ή λαδιού, είναι σίγουρο ότι θα βρεις αυτό, που θα είναι πρακτικό και θα εντάξεις εύκολα στην καθημερινή skincare ρουτίνα. 

Ενδεικτικά, να θυμάσαι ότι αντηλιακά σε μορφή γαλακτώματος ή spray χρησιμοποιούνται κυρίως για το σώμα, ενώ αντηλιακά σε stick ενδείκνυται για ευαίσθητες ζώνες όπως η μύτη, τα χείλη, το ντεκολτέ.

Για την επιλογή του αντηλιακού, καλό θα είναι να προτιμήσεις για το σώμα τουλάχιστον δείκτη SPF 30, ενώ για το πρόσωπο αντηλιακό με δείκτη 50, ώστε να μπλοκάρεις όσο περισσότερο μπορείς τις ακτίνες UVA και UVB. 

TIP: Προτίμησε προϊόντα με αντιοξειδωτικά ή αντιγηραντικά συστατικά. 

Ποιο αντηλιακό να πάρω ανάλογα με την ηλικία; 

Η μάχη κατά της φωτογήρανσης και η προστασία από τις βλαβερές συνέπειες στο δέρμα είναι μία μάχη, που δίνουμε σε όλες τις ηλικίες. Επίλεξε τα καλύτερα αντηλιακά σώματος ανάλογα με την ηλικία σου ως εξής:

 

Για την ηλικία των 20: Η αντηλιακή προστασία είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο στη ρουτίνα κατά της αντιγήρανσης. Επίλεξε αντηλιακό ευρέως φάσματος με ανάλαφρη υφή και δείκτη προστασίας τουλάχιστον SPF30.

Το Pharmacy Discount προτείνει:

INTERMED Luxurious Sun Care Invisible Spray Face & Body SPF30 Αντηλιακό Σπρέι 200ml

 

Για την ηλικία των 30: Αν στα 20 ήταν καλό να χρησιμοποιείς καθημερινά αντηλιακό, τώρα πλέον είναι απαραίτητο. Προτίμησε προϊόντα με υαλουρονικό οξύ και βιταμίνες για να ενισχύσουν την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα του δέρματός σου.

Το Pharmacy Discount προτείνει:

VICHY CAPITAL SOLEIL Beach Protect Αντηλιακό Γαλάκτωμα Προσώπου & Σώματος SPF50+ 300ml

 

Για την ηλικία των 40: Πλέον η αντηλιακή σου είναι βασικότατο κομμάτι του skincare σου. Να θυμάσαι ότι χρειάζεσαι λιγότερη έκθεση στον ήλιο και προϊόντα πλούσια σε αντιγηραντικά και ενυδατικά στοιχεία.

Το Pharmacy Discount προτείνει:

LIERAC Sunissime Αντηλιακό Γαλάκτωμα Ολικής Αντιγήρανσης & Τόνωσης SPF50 150ml

 

TIP 1: Καλό είναι να ανανεώνεις το αντηλιακό μετά από κολύμπι ή έντονη εφίδρωση αλλά και κατά τη διάρκεια της ηλιοθεραπείας. Η επανάληψη της εφαρμογής του προϊόντος σημαίνει διατήρηση της περιόδου προστασίας.

 

TIP 2:  Χρήση της σωστής ποσότητας αντηλιακού - καλό θα είναι να διασφαλίζεις ότι έχεις το προϊόν με τον κατάλληλο δείκτη προστασίας και ότι το εφαρμόζεις σε επαρκή ποσότητα.

 

Αντηλιακό για μαύρισμα 

 

Θέλεις να μαυρίσεις, όπως πολλοί από εμάς και για να έχεις πιο άμεσα αποτελέσματα, βάζεις σε δεύτερη προτεραιότητα την αντηλιακή σου προστασία. Όμως, υπάρχουν προϊόντα, που εξασφαλίζουν και ασφάλεια στον ήλιο αλλά και μαύρισμα.

Με τα κατάλληλα προϊόντα  έχεις άμεση προστασία από τις ακτίνες UVA και UVB και μπορείς να χαρείς τον ήλιο.

Τα καλύτερα αντηλιακά για μαύρισμα είναι συνήθως σε μορφή spray ή λαδιού για να απορροφούνται άμεσα, διαθέτουν τον απαιτούμενο δείκτη προστασίας από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου και επιτρέπουν τον μηχανισμό παραγωγής μελανίνης (φυσική χρωστική που δρα ως άμυνα κατά της ηλιακής ακτινοβολίας) να λειτουργεί κανονικά.

Το Pharmacy Discount προτείνει:

POWER HEALTH Inalia Dry Tanning Oil Ξηρό Λάδι Μαυρίσματος για Πρόσωπο & Σώμα SPF30 200ml

Αντηλιακά για παιδιά 

 

Το δέρμα των παιδιών είναι πολύ πιο λεπτό από των ενηλίκων. Η παραγωγή μελανίνης και ο μηχανισμός επιδιόρθωσης των βλαβών στα κύτταρα δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως. Μάλιστα, οι όποιες βλάβες στο δέρμα προκαλούνται σε νεαρή ηλικία συσσωρεύονται και ενδέχεται να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος.

Σε αυτό πρόσθεσε το γεγονός ότι τα παιδιά λόγω της έντονης δραστηριότητάς τους ιδρώνουν πολύ και βουτάνε συχνά στη θάλασσα, και για αυτό χρειάζονται εξειδικευμένη και ενισχυμένη αντηλιακή προστασία.

 

Τα καλύτερα αντηλιακά για παιδιά διαθέτουν υφή που εφαρμόζεται εύκολα και είναι ανθεκτικά στο νερό και την άμμο. Διαθέτουν σύστημα φίλτρων για πολύ υψηλή προστασία ευρέος φάσματος (από τις UVA και τις UVB), με μεγάλη φωτοσταθερότητα και  SPF50. Προτίμησε προϊόντα χωρίς άρωμα, parabens ή χρωστικές.

Το Pharmacy Discount προτείνει:


NIVEA Sun Κids Moisturing Colour Spray SPF50+ Αντιηλιακό Σπρέι για Παιδιά 200ml

 

TIP: Η αποτελεσματικότητα των αντηλιακών μειώνεται σε βρεγμένη επιδερμίδα ενώ μετά από 30 λεπτά παραμονής σε αλμυρό νερό, αυξάνεται η πιθανότητα εγκαύματος. Η αντηλιακή προστασία είναι απαραίτητη και μέσα στο νερό.

 

Αντηλιακά για μαλλιά 

 

Το καλοκαίρι συχνά νιώθεις τα μαλλιά σου άγρια και θαμπά. Αυτό συμβαίνει, γιατί τους θερινούς μήνες καταπονούνται πολύ. 

Ο ήλιος, το αλάτι της θάλασσας ή το χλώριο της πισίνας καταστρέφουν την υφή των μαλλιών. Η υπεριώδης ακτινοβολία αποσυνθέτει την κερατίνη, το βασικό δομικό στοιχείο της τρίχας, προκαλώντας φθορά στη δομή της. Για αυτό και χρειάζονται άμεσα προστασία και ενυδάτωση,

Για να διατηρηθούν τα μαλλιά απαλά και λαμπερά όλο το χρόνο, χρησιμοποίησε κάποιο από τα καλύτερα αντηλιακά μαλλιών που δημιουργεί μια λεπτή μεμβράνη, που δρα ως φραγμός προστασίας και δεν επιτρέπει στην ακτινοβολία να διεισδύσει στην τρίχα. 

Παράλληλα παρέχουν θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και μέταλλα (όπως βιταμίνη Ε, πανθενόλη και καροτενοειδή).

 

Το Pharmacy Discount προτείνει:

NUXE Sun Moisturising Protective Milky Oil for Hair Ενυδατικό Αντηλιακό Σπρέι Μαλλιών 100ml

TIP: Για εύκολη και άμεση περιποίηση των μαλλιών, πάρε μαζί σου στην παραλία σπρέι και αντηλιακό λάδι με φίλτρo UV. Με το αντηλιακό μαλλιών θα προστατεύεις από τον ήλιο και το τριχωτό της κεφαλής.

 

Αντηλιακά με χρώμα 

 

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η ζέστη και ο ήλιος προκαλούν έντονη εφίδρωση και στο πρόσωπο, για αυτό συχνά νιώθεις δυσφορία από την αίσθηση του make up. Ωστόσο, δεν μπορείς να στερηθείς το χρώμα και την ομοιομορφία στο πρόσωπο, που προσφέρει η βάση στο μακιγιάζ σου. 

Το αντηλιακό με χρώμα είναι η καλύτερη λύση για σένα, που δεν έχεις χρόνο να ακολουθήσεις όλα τα steps του skincare και σε εξυπηρετεί πολύ να έχεις και κάλυψη και αντηλιακή προστασία με μία κίνηση.

Επίλεξε προϊόντα με υψηλό δείκτη προστασίας SPF5, που παρέχουν τη βέλτιστη προστασία από ακτινοβολίες UVB και UVA, έχουν αδιάβροχη υφή και προσφέρουν ματ αποτέλεσμα.

 

Τα καλύτερα αντηλιακά με χρώμα έχουν τα εξής χαρακτηριστικά:

  • Περιέχουν μικροχρωστικές που προσαρμόζονται σε κάθε απόχρωση επιδερμίδας και προσφέρουν φυσικό και ελαφρύ αποτέλεσμα.
  • Είναι κατάλληλα για ευαίσθητες επιδερμίδες ή αλλεργικές στον ήλιο αλλά και για μικτά και λιπαρά δέρματα.
  • Η υφή τους είναι dry-touch για άμεση απορρόφηση, στεγνό και ματ αποτέλεσμα.

Το Pharmacy Discount προτείνει:

FREZYDERM Sunscreen Color Velvet SPF30 Αντηλιακό Προσώπου με Χρώμα 50ml

Το Pharmacy Discount διαθέτει μεγάλη ποικιλία σε αντηλιακά προϊόντα και σειρές αντηλιακών για σώμα, πρόσωπο, μάτια, μαλλιά και χείλη ώστε να απλώσεις δίχτυ προστασίας από τον ήλιο για σένα και  την οικογένειά σου. Απόλαυσε τον ήλιο χωρίς να φοβάσαι για τις βλαβερές του επιπτώσεις. 

Το PharmacyDiscount είναι πάντα δίπλα σας! 




145 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 14.45€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 24.92€
14.45€
149 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 15.21€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 27.65€
14.93€
192 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 19.16€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 31.94€
19.16€
69 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 6.90€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 13.80€
6.90€