ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Νευροδερματίτιδα: μια ασθένεια με πολλή φαγούρα!

Νευροδερματίτιδα: μια ασθένεια με πολλή φαγούρα!

Όπως και η αλλεργική ρινίτιδα, η νευροδερματίτιδα είναι μια ατοπική πάθηση που προκαλείται από μια γενετική υπερευαισθησία σε ερεθίσματα και που ουσιαστικά είναι ακίνδυνη. Αποτελεί χρόνια πάθηση που είναι κληρονομική από τον ένα ή και τους δύο γονείς και χαρακτηρίζεται από σημεία στο δέρμα που είναι ξηρά, ερυθρά, ξεφλουδίζουν και συχνά συνοδεύεται από εξαιρετικά κνησμώδες έκζεμα. Συνήθως εμφανίζεται στο πρόσωπο και στις εκτατικές επιφάνειες, όπως τα γόνατα και οι αγκώνες. Η νευροδερματίτιδα συνήθως εμφανίζεται περιοδικά και προκαλείται από ερεθίσματα που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν εύκολα. Για παράδειγμα:

  • Περιβαλλοντικές επιδράσεις όπως μόλυνση της ατμόσφαιρας και ακραίες θερμοκρασίες
  • Εποχικές συνθήκες όπως ο έντονος καλοκαιρινός ήλιος ή θερμός και ξηρός αέρας σε δωμάτια με θέρμανση
  • Ασταθές περιβάλλον
  • Τροφικές αλλεργίες

Η νευροδερματίτιδα προσβάλλει το 10% - 15% των παιδιών ενώ υπολογίζεται ότι πάσχει από αυτήν το 3% των ενηλίκων. Αξιοσημείωτο είναι ότι αυτή η χρόνια φλεγμονή του δέρματος, συχνότερη σε βρέφη και παιδιά, εμφανίζεται κυρίως στις βιομηχανικές χώρες. Το κύριο και πιο βασανιστικό σύμπτωμα είναι ένα έντονο αίσθημα κνησμού που φέρνει τους πάσχοντες και κυρίως τα παιδιά στα όρια της απελπισίας. Για να αποφύγουν τους τραυματισμούς που προκαλεί το ξύσιμο του δέρματος, οι γονείς φορούν στα παιδιά τους ειδικά γάντια.

Το ξύσιμο στο οποίο καταφεύγουν πολλοί για να αντιμετωπίσουν τη φαγούρα προκαλεί συχνά πληγές, οι οποίες οδηγούν με τη σειρά τους σε νέες φλεγμονές και μολύνσεις. Για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της νευροδερματίτιδας χορηγείται κατά κόρον κορτιζόνη σε μορφή αλοιφής ή κρέμας. Ωστόσο, η χορήγηση κορτιζόνης προκαλεί παρενέργειες: οι ιστοί εξασθενούν και το δέρμα γίνεται πιο ευαίσθητο σε μολύνσεις.Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για ένα φαύλο κύκλο, καθώς μέχρι σήμερα τα συμπτώματα μπορούν να κατασταλούν, αλλά όχι να αντιμετωπιστούν οριστικά.

 Γι αυτό λοιπόν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται πολύ ενυδατικές αλοιφές ή κρέμες με ουρία που είναι ειδικά σχεδιασμένες για ατοπικά δέρματα και που στη σύστασή τους περιέχουν αντιερεθιστικούς παράγοντες.Οι κρέμες αυτές θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση στην πάσχουσα περιοχή,καθώς δημιουργούν ένα αόρατο προστατευτικό φίλμ στην επιδερμίδα παρέχοντάς της συνεχή ενυδάτωση.Τέλος θα πρέπει να συνδυάζονται πάντα με ήπια καθαριστικά χωρίς αλκάλια και σάπωνες(soap free).