ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Μεταβατική Περίοδος των παιδιών

Μεταβατική Περίοδος των παιδιών

Η Αφροδίτη Μέντζου είναι Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής από το ΤΕΦΑΑ Αθηνών και Σύμβουλος Διατροφής με μεταπτυχιακές σπουδές στην αθλητική διατροφή από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Η Αφροδίτη υπήρξε αθλήτρια και πιο συγκεκριμένα πρωταθλήτρια του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ στο στίβο µε πολλές πανελλήνιες και βαλκανικές διακρίσεις στις κατηγορίες των κορασίδων, νεανίδων, νέων και γυναικών στα 400µέτρα. 


Στο Podcast μας μιλά για τη μετάβαση από τις καλοκαιρινές διακοπές στην καθημερινότητα του σχολείου των παιδιών όσον αφορά τη διατροφή και τις εξωσχολικές δραστηριότητες.


Παιδιά και εξωσχολικές δραστηριότητες

Τα παιδιά κάθε χρόνο αλλάζουν γνώμη για τις δραστηριότητες που θέλουν να δοκιμάσουν οπότε πρέπει να είναι υπομονετικοί οι γονείς μαζί τους. Πόσο μάλλον όταν γυρνούν από καλοκαιρινές διακοπές και πρέπει να διαλέξουν τη δραστηριότητα που θα ασχοληθούν, εάν θέλουν να αλλάξουν. Η μετάβαση από τις καλοκαιρινές διακοπές στην σχολική καθημερινότητα είναι τόσο δύσκολη για τα παιδιά όσο και για τους γονείς. Άρα πρέπει να κάνουν ένα άθλημα ή δραστηριότητα που τους αρέσει και τους ευχαριστεί. 


Η σημασία του πρωινού

Το πρωινό είναι ο βασιλιάς του φαγητού καθώς εάν τραφείς καλά το πρωί, μετά έχεις πολύ περισσότερη ενέργεια και είσαι χορτάτος. Όσον αφορά τα παιδιά, τα οποία δεν είναι πολύ μεγάλοι fans του πρωινού σαν γεύμα, η Αφροδίτη προτείνει να μην πιέζουν οι γονείς τα παιδιά να φάνε πολύ το πρωί εάν δε θέλουν. Μισή μπανάνα, μισό ποτήρι γάλα, μια φρυγανιά με μέλι ή μαρμελάδα είναι αρκετά για να αποκτήσει το παιδί ενέργεια. Ένα ιδανικό πρωινό με όλα τα απαραίτητα συστατικά όπως υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και φρούτα είναι γιαούρτι με μέλι και φυστικοβούτυρο, βρώμη και μπανάνα. 


Αθλητές και διατροφή

Οι αθλητές συνήθως ακολουθούν συγκεκριμένες διατροφές με σκοπό να αποκτήσουν περισσότερη ενέργεια και για καύση λίπους σε συνδυασμό με την άσκηση. 

Παν μέτρον άριστον, που έλεγαν και οι αρχαίοι, δηλαδή όλα με μέτρο. Έτσι και στη διατροφή, μπορείς να τρως τα πάντα αλλά με μέτρο. Όσον αφορά τα παιδιά που ξεκινούν πρωταθλητισμό σε μικρή ηλικία και σε αθλήματα όπως η ρυθμική και η ενόργανη γυμναστική, επειδή το σώμα πρέπει να έχει συγκεκριμένη σύσταση, κάποιες τροφές δεν συνιστώνται.  




178 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 17.82€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 32.40€
17.82€
113 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 11.30€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 21.32€
11.30€
139 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 13.93€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 27.87€
13.93€
113 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 11.33€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 19.87€
11.33€