ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Λειτουργικά Τρόφιμα

Λειτουργικά Τρόφιμα

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ;

Στην Ευρώπη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όρισε ως λειτουργικά τρόφιμα (functional foods or nutraceuticals) «τα τρόφιμα που αποδεικνύεται επιτυχώς ότι εκτός από την επαρκή κάλυψη των διατροφικών αναγκών, επιδρούν θετικά σε έναν ή περισσότερους λειτουργικούς στόχους εντός του οργανισμού, με τρόπο σχετικό, είτε με τη βελτίωση της υγείας, είτε με τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης ασθενειών». Σύμφωνα με το συμβούλιο Τροφίμων & Διατροφής του Αμερικανικού Ινστιτούτου Ιατρικής λειτουργικό τρόφιμο ορίζεται ως:  «κάθε τρόφιμο ή συστατικό τροφίμου το οποίο μπορεί να παρέχει ένα όφελος στην υγεία πέρα από τα παραδοσιακά θρεπτικά συστατικά που περιέχει».

Το υψηλό φαινολικό ελαιόλαδο θεωρείται λειτουργικό τρόφιμο. Προωθεί την υγεία στον άνθρωπο κάθως περιέχει μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, σωστή αναλογία α-τοκοφερόλης/ακόρεστα λιπαρά οξέα, πολικές φαινόλες, σκουαλένιο και φυτοστερόλες.

MILESTONE® - Ένα νέο λειτουργικό τρόφιμο με αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση

Το νέο μας nutraceutical προϊόν αποτελείται από 100% φυτικό έλαιο ελιάς με πολύ υψηλή φαινολική ποσόστωση 1000mg/kg. Είναι ένα από τα υψηλότερα φαινολικά έλαια με διεθνείς διακρίσεις για τα υγειοπροστατευτικά του οφέλη. Φέρει τον ισχυρισμό υγείας βάσει του Ευρωπαϊκού Κανονισμού EU Reg 432/2012 και η ημερήσια πρόσληψη 5ml συμβάλλει στην προστασία των λιπιδίων του αίματος από το οξειδωτικό στρες. Στα πλαίσια μία ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής. Παραγόμενο με αργόστροφες πρακτικές, πιστοποιημένης βιολογικής καλλιέργειας, ψυχρής έκθλιψης υπό αδρανή ατμσόσφαιρα.

Πρόσφατες κλινικές μελέτες επιβεβαιώνουν τις ακόλουθες φαρμακολογικές και βιοχημικές ιδιότητες από την ημερήσια πρόσληψη υψηλού-φαινολικού ελαιολάδου:

  • αντιοξειδωτικό

  • με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

  • αντιυπερτασικό

  • με καρδιοπροστατευτική δράση

  • μειώνει την LDL χοληστερόλη (κακή χοληστερόλη)

  • αυξάνει την HDL χοληστερόλη (καλή χοληστερόλη)

  • προστασία από τον διαβήτη τύπου 2 βοηθώντας στην μείωση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα

Παράγεται στην Ελλάδα. Πιστοποιείται από το Τμήμα Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων του Παν/μιου Αθηνών.