ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Ιώσεις και Ψευδάργυρος

Ιώσεις και Ψευδάργυρος

Ο ψευδάργυρος είναι ένα μεταλλικό χημικό στοιχείο, το οποίο έχει εξαιρετική βιολογική σημασία για την λειτουργία του οργανισμού διότι:

  • εμπλέκεται σε πολλές πτυχές του κυτταρικού μεταβολισμού και αποτελεί αναπόσπαστο συστατικό πρωτεϊνών .

  • συμμετέχει στην κυτταρική αναπνοή, σε ανοσολογικές λειτουργίες, στην πρωτεϊνική σύνθεση, στην επούλωση των πληγών, στη σύνθεση του DNA και στην κυτταρική διαίρεση.

Γι΄αυτούς τους λόγους η έλλειψη Zn συνδέεται με μεγάλο αριθμό ασθενειών και ιδιαίτερα σε ασθένειες που αφορούν το ανοσοποιητικό και ταυτόχρονα, οι ιογενείς λοιμώξεις αυξάνουν τις ανάγκες του οργανισμού σε πολλά μικροθρεπτικά συστατικά όπως οι βιταμίνες Α, Β, C, D, το σελήνιο και τον ψευδάργυρο (Zn).

Ο Zn είναι απαραίτητος για την ακεραιότητα του ανοσοποιητικού συστήματος καθώς μπορεί να ρυθμίσει την ανάπτυξη και τη δραστηριότητα των Τ-κυττάρων και ταυτόχρονα η ανεπάρκεια ψευδαργύρου μειώνει τη δραστηριότητα των φυσικών φονικών κυττάρων (NK) και των κυτταρολυτικών Τ-κυττάρων, τα οποία εμπλέκονται στην καταστροφή ιών, βακτηρίων και κυττάρων όγκου.

Αξιοσημείωτο είναι πως σε κυτταροκαλλιέργεια  που περιείχε συγκεντρώσεις ψευδαργύρου παρατηρήθηκε καταστολή της αντιγραφής  κοροναϊού SARS (SARS-CoV) μέσω της αναστολής της RNA πολυμεράσης του από τον Zn. Επιπλέον ο Zn μπορεί να ενισχύσει τη σηματοδότηση της κυτοκίνης της ιντερφερόνης (IFN) έναντι των ιών RNA και να αναστείλει τη δραστηριότητα του μετατρεπτικού ενζύμου αγγειοτενσίνης 2 (ACE2), το οποίο είναι κρίσιμο για την είσοδο του SARS-Cov2 στα κύτταρα ξενιστές.

Επομένως γίνεται αντιληπτό ότι ο ψευδάργυρος έχει άμεση αντιική δράση , η οποία τον καθιστά απαραίτητο για την ανοσολογική απόκριση σε ιογενείς λοιμώξεις.
Όμως ο ψευδάργυρος δεν αποθηκεύεται στο σώμα και έτσι απαιτείται καθημερινή πρόσληψη αυτού κάτι που συχνά δεν καλύπτεται μόνο από την διατροφή.

Το smile zinc περιέχει 15mg ψευδαργύρου που αποτελεί μια προτεινόμενη ημερήσια δόση για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών και ενίσχυση του ανοσοποιητικού και επιπλέον 500mg βιταμίνης C και κουερσετίνη τα οποία σύμφωνα με επίσημες μελέτες παρουσιάζουν συνέργεια με τον ψευδάργυρο για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού, την μείωση των ελεύθερων ριζών αλλά ακόμα και την ενίσχυση της μνήμης.