ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Τα μαλλιά μου πέφτουν. Να ανησυχώ;;;

Τα μαλλιά μου πέφτουν. Να ανησυχώ;;;

Το ερώτημα αυτό τίθεται σε καθημερινή βάση από ανήσυχους πελάτες του φαρμακείου μας, κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, όπου η τριχόπτωση είναι πιο έντονη.
 

Πότε, όμως θα πρέπει να ανησυχούμε περισσότερο;

 
  Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η πτώση των μαλλιών θεωρείται φυσιολογική, καθώς με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η ανανεώσή τους. Η τρίχα άλλωστε, ακολουθεί έναν κύκλο ζωής που ολοκληρώνεται με την πτώση. Η φάση της ανάπτυξης της τρίχας διαρκεί κατά μέσο όρο 3 με 4 χρόνια στη γυναίκα και 2 χρόνια στον άντρα, η μεταβατική περίοδος διαρκεί περίπου 3 εβδομάδες και η φάση της πτώσης ολοκληρώνεται σε διάστημα 3 μηνών.
Κατά μέσο όρο λοιπόν, σε καθημερινή βάση χάνουμε γύρω στις 50 τρίχες, κάτι που είναι απόλυτα φυσιολογικό και πολλές φορές ούτε καν που το παρατηρούμε. Το φθινόπωρο, αντίθετα, η τριχόπτωση αυξάνεται και είναι φυσιολογικό να παρατηρούμε μία αύξηση του αριθμού των τριχών που μένουν πάνω στη βούρτσα ή στη μπανιέρα, μετά το λούσιμο. Αυτή η εποχιακή τριχόπτωση διαρκεί περίπου 6 εβδομάδες.
 
Εκτός όμως από την φυσιολογική τριχόπτωση, που δεν είναι καθόλου ανησυχητική, κάποιες φορές τείνουμε να χάνουμε πάρα πολλά μαλλιά για μεγάλη περίοδο, και αυτή η «μη φυσιολογική» τριχόπτωση έχει πολλές αιτίες, όπως:
 
          •        Η κληρονομικότητα,
          •        Η κακή διτροφή
          •        Το άγχος
          •        Οι ορμόνες (διαδικασία κύησης-τοκετού, η εμμηνόπαυση)
          •        Η κατάθλιψη, η έλλειψη σιδήρου και ο θυροειδής
          •        Οι βαφές
          •        Κάποια φάρμακα 
 

Ποιές είναι όμως οι νέες θεραπείες για την αντιμετώπιση της έντονης και επίμονης τριχόπτωσης;

 
  Κάθε χρόνο στο φαρμακείο μας παραλαμβάνουμε νέες αγωγές έναντια στην Ανδρική και Γυναικεία τριχόπτωση, αρκετά πιο ενισχυμένες για όσο το δυνατόν καλύτερο και μονιμότερο αποτέλεσμα.
Μια ολοκληρωμένη θεραπεία κατά της τριχόπτωσης, όπως συνταγογραφείται τις περισσότερες φορές από τους δερματολόγους και εκτελείται στο φαρμακείο μας, περιλαμβάνει τρία στάδια:

1ο ΣΤΑΔΙΟ


Aρχικά δίνεται ένα Συμπλήρωμα Διατροφής, ενισχυμένο με θρεπτικά συστατικά, όπως Κολλαγόνο, Κυστίνη, Πυρίτιο, Ψευδάργυρο, Βιοτίνη και βιταμίνες Β5&Β6, που θα δράσουν εσωτερικά ενισχύοντας την δομή της τρίχας.Το σημαντικότερο όμως αποτέλεσμα που επιτυγχάνεται μέσω της λήψης βιταμινών στοχευμένων κατά της προσωρινής ή μόνιμης τριχόπτωσης είναι να τροφοδοτείται ο οργανισμός μας με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που συνθέτουν πρωτεΐνες, περιλαμβανομένης και της κερατίνης, για μια ολοκληρωμένη ενδυνάμωση της τρίχας.

2ο ΣΤΑΔΙΟ

Στη συνέχεια θα πρέπει να δοθεί μια ειδικά σχεδιασμένη  αγωγή κατά της τριχόπτωσης,που συνήθως περιλαμβάνει μια τονωτική λοσιόν ή μεμονωμένες αμπούλες, εμπλουτισμένες με δραστικά συστατικά,που δρούν τοπικά στο τριχωτό της κεφαλής και παρέχουν  αντιφλεγμονώδη προστασία.
Στοχευμένες αγωγές για τη Γυναικεία Τριχόπτωση μπορείτε να βρείτε στο ηλεκτρονικό φαρμακείο μας.
Στοχευμένες αγωγές για την Ανδρική Τριχόπτωση μπορείτε να βρείτε στο ηλεκτρονικό φαρμακείο μας.
 
Ακόμη τα συστατικά αυτά (όπως Νεοπεπτίδια, Καφεΐνη, Βιοτίνη, Βιταμίνη Ε) διεγείρουν την ανάπτυξη των τριχών, προσφέρουν την απαραίτητη ενέργεια στον τριθύλακα, που είναι η πηγή της νέας τρίχας, ευνοούν την μικροκυκλοφορία του τριχωτού και αυξάνουν την πυκνότητα των μαλλιών. Η ανάπτυξη συνεπώς των μαλλιών διεγείρεται και οι υπάρχουσες τρίχες προστατεύονται!!!

3ο ΣΤΑΔΙΟ 

Τελειώνοντας, θα πρέπει η αγωγή κατά της τριχόπτωσης να συνοδευτεί με τη χρήση ενός ειδικά σχεδιασμένου σαμπουάν. Τα σαμπουάν που είναι ειδικά σχεδιασμένα για την τριχόπτωση, τονώνουν το τριχωτό, ενισχύουν την τρίχα στη ρίζα της, αυξάνοντας την παροχή θρεπτικών συστατικών. Θα βρείτε μεγάλη ποικιλία Γυναικείων Σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης που υπόσχονται σωστή αντιμετώπιση του προβλήματος, αλλά και άμεσο αποτέλεσμα. Αντίστοιχα, τα Ανδρικά Σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης περιέχουν πληθώρα τονωτικών συστατικών που διεισδύουν στο τριχωτό της κεφαλής και βελτιώνουν σημαντικά την υγεία του τριχωτού της κεφαλής. Τα μαλλιά ξαναβρίσκουν την απαλότητα, τον όγκο και την πυκνότητά τους, η τρίχα προστατεύεται από τις εξωτερικές επιθέσεις και γίνεται πιο χονδρή.

 
Η τριχόπτωση λοιπόν αντιμετωπίζεται πάντα με τη συμβουλή του θεράποντα δερματολόγου, που θα εξατομικεύσει την θεραπεία πάντα σύμφωνα με τις ανάγκες του ασθενή.
Για αυτόν τον λόγο ούτε μαλλιά αλλά ούτε και χρόνος για χάσιμο!!!
 
  
 Ελίνα Δαρατσιανού Πασχαλίδου