Αν και το κρύο δεν είναι η άμεση αιτία που αρρωσταίνουμε, η έκθεση στο κρύο μπορεί να αυξή-σει τον κίνδυνο της μόλυνσης από κάποιον ιό, που συνήθως προκαλεί το κοινό κρυολόγημα. Αυτό, γιατί οι ιοί που προκαλούν τα κρυολογήματα μπορεί να εξαπλωθούν ευκολότερα σε χαμηλό-τερες θερμοκρασίες, ενώ ταυτό-χρονα η έκθεση στο κρύο και στον ξηρό αέρα μπορεί να επηρε-άσει αρνητικά το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού μας.
 
Οι ρινοϊοί είναι η πιο συνηθισμένη αιτία και ευθύνονται για περισσότερα από τα μισά κρυο-λογήματα ή πιο σοβαρές ασθένειες, όπως βρογχίτιδα και πνευμονία, σε άτομα με εξασθε-νημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Έρευνες αναφέρουν ότι οι ρινοϊοί αναπαράγονται πιο αποτελεσματικά σε θερμοκρασίες χαμηλότερες από 37 °C, που είναι η μέση θερμοκρασία σώματος του ανθρώπου. Η θερμοκρασία μέσα στη ρινική κοιλότητα είναι περίπου 33 °C, γεγονός που μπορεί να την κάνει ιδανικό έδαφος για την αναπαραγωγή των ρινοϊών.
 
Οι ιοί της γρίπης, που προκαλούν τη γρίπη, μπορεί επίσης να επιβιώσουν και να εξαπλω-θούν ευκολότερα στον κρύο και τον ξηρό αέρα. Σύμφωνα με μία έρευνα σε ινδικά χοιρίδια, η ιδανική θερμοκρασία για την εξάπλωση του ιού της γρίπης είναι 5 °C.

Μερικοί τρόποι για να αποφύγετε να αρρωσταίνετε το χειμώνα είναι:

 

  • Να κοιμάστε 7-8 ώρες και να πίνετε αρκετό νερό για να έχετε ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα.

 

  • Να πλένετε τακτικά τα χέρια σας.

 

  • Να χρησιμοποιείτε καθαρά χαρτομάνδηλα για το φτέρνισμα και το βήχα. Εάν δεν είναι διαθέσιμα, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε την περιοχή του αγκώνα, αντί για τα χέρια σας.

 

  • Να μην μοιράζεστε φαγητό, ποτά και σερβίτσια με ανθρώπους που είναι κρυωμένοι ή έχουν γρίπη.

 

Αν παρόλα αυτά δεν καταφέρετε να προλάβετε το κρυολόγημα, η σειρά OCTONION απο-τελείται από μια σειρά προϊόντων που θα σας βοηθήσουν στη γρήγορη αντιμετώπισή του:

 

  1. To φυτικό σιρόπι OCTONION με 7 βότανα και βιταμίνη C είναι κατάλληλο για το βήχα, όλα τα συμπτώματα του κρυολογήματος, καταρροή, μπούκωμα, βραχνάδα, ερεθισμένο λαιμό και ταυτόχρονα ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού.

 

  1. Το φυτικό στοματικό διάλυμα OCTONION oral με 6 βότανα, αποτελεί μια ιδανική φυσική λύση για αμυγδαλίτιδα, φαρυγγίτιδα και άφθες.

 

  1. To OCTONION nasal με 7 βότανα και υαλουρονικό οξύ είναι αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της καταρροής, της αποσυμφόρησης της μύτης και των συμπτωμάτων της ρινίτιδας.

 

  1. Το φυσικό προϊόν OCTONIONPON περιέχει συστατικά με αναλγητικές, αντιφλεγμονώ-δεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες βοηθώντας στην αποκατάσταση του ερεθισμένου, πονεμένου λαιμού και στη μείωση της φλεγμονής.

 
Μάθε περισσότερα: www.medicalpq.gr/octonion/