ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Γανόδερμα, ο βασιλιάς των μανιταριών!

Γανόδερμα, ο βασιλιάς των μανιταριών!

Γανόδερμα - Ο βασιλιάς των μανιταριών

Το Γανόδερμα (Ganoderma lucidum) είναι ένα είδος μανιταριού με πολλές ευεργετικές ιδιότητες που το βρίσκουμε να φύεται παντού στην Ελλάδα, είναι σκληρό σαν ξύλο, το καταναλώνουμε δε σε μορφή αφεψήματος, ή ως έτοιμο συμπλήρωμα διατροφής.

Το συγκεκριμένο είδος μανιταριού, με περιεχόμενα πάνω από 130 ωφέλιμα συστατικά, είναι διάσημο για την υψηλή περιεκτικότητά του σε πολυσακχαρίτες, λιπαρά οξέα, πρωτεΐνες και στεροειδή, ποικιλία ιχνοστοιχείων και πεπτίδια, καθώς και  για το ευρύ φάσμα του σε τριτερπενοειδή που ενισχύουν την υγεία και την άμυνα του οργανισμού.

Δεν είναι τυχαίο που στα Ιαπωνικά, το όνομά του- Mannetake- σημαίνει μανιτάρι της Αθανασίας! Ως αντικαρκινικό όπλο, αυτό το μανιτάρι συμβάλλει στην επούλωση όγκων, εμποδίζει την ανάπτυξη και εξάπλωση επιθετικής κακοήθειας, αντιμετωπίζει την δημιουργία θρόμβων και ομαλοποιεί, κατά το δυνατόν, τις όποιες παρενέργειες της χημειοθεραπείας.

Κλινικές έρευνες έχουν περαιτέρω στοιχειοθετήσει ουσιαστική θεραπευτική επίδραση σε περιπτώσεις ηπατοπάθειας, βρογχίτιδας, άσθματος, υπέρτασης, νεφρίτιδας, διαβήτη, αρθρίτιδας, λευκοπενίας, υπερλιπαιμίας και πολλών άλλων ασθενειών.

Ακόμη υποστηρίζει ενεργά το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου, ώστε να καταπολεμά αποτελεσματικότερα ιούς και βακτήρια, ενώ συνάμα ενισχύει το επίπεδο των αντιοξειδωτικών του οργανισμού, ενάντια στις ελεύθερες ρίζες.

Για να το χρησιμοποιήσουμε φρέσκο, το κόβουμε σε λεπτές φέτες, το αποξηραίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία και το διατηρούμε σε αεροστεγή γυάλινα βάζα. Μπορούμε να βράζουμε 3 φέτες/ ανά λίτρο νερού, να το αφήνουμε να κρυώσει, να το διατηρούμε στο ψυγείο έως 2 μήνες, πίνοντας 2 φλιτζάνια τσαγιού την ημέρα, ή να το αγοράζουμε σε φαρμακεία κι καταστήματα υγιεινής διατροφής έτοιμο σε μορφή τσαγιού ή συμπληρώματος.

Τα αποτελέσματα από την κατανάλωση του γανοδέρματος αρχίζουν να γίνονται αισθητά μέσα στις πρώτες 30 ημέρες λήψης, ενώ τις ακόλουθες εβδομάδες και μήνες, ο οργανισμός περνάει διαδοχικά από το στάδιο της αποτοξίνωσης, της σταδιακής ρύθμισης και τελικά, της τελικής αναδόμησης.

Η χρήση του μπορεί να γίνεται εφ΄όρου ζωής, χωρίς ουσιαστικές αντενδείξεις.


 

Άρης Πασχαλίδης - Φαρμακοποιός