ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Προφύλαξε την επιδερμίδα του μωρού σου το χειμώνα!

Προφύλαξε την επιδερμίδα του μωρού σου το χειμώνα!

Προφυλάξτε την επιδερμίδα του μωρού σας το χειμώνα!

  Ο χειμώνας μπήκε φέτος δυναμικά με χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, γεγονός που προκαλεί επιπλέον άγχος στις νέες μητέρες για το πώς θα προφυλάξουν καλύτερα τα μωράκια τους όταν θα τα βγάλουν βόλτα, ντύνοντάς τα από την κορυφή ως τα νύχια με σκουφάκια, κασκόλ και ζεστά μπουφανάκια.

  Έχετε όμως σκεφτεί πώς μπορείτε να προστατεύσετε καλύτερα την ευαίσθητη βρεφική επιδερμίδα από το κρύο;

Νο1 εχθρός:το κρύο

Η επιδερμίδα ενός βρέφους είναι πολύ πιο ευαίσθητη και εύθραυστη από την επιδερμίδα ενός ενήλικα. Από τη γέννηση, το δέρμα γίνεται η πρώτη προστασία του μωρού απέναντι στο περιβάλλον. Ο παγωμένος αέρας όμως και η ρύπανση καθιστούν το λεπτό βρεφικό δέρμα ιδιαίτερα ευάλωτο στις ξαφνικές διακυμάνσεις της  θερμοκρασίας μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού περιβάλλοντος. Ο κίνδυνος ξηρότητας της βρεφικής επιδερμίδας, μπορεί να εμφανιστεί σε όλα τα μωρά ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες. Τα πρώτα σημάδια της δερματικής ξηρότητας είναι ερυθρότητα στα μάγουλα, σκασίματα στα χέρια του και τα πόδια, αλλά και ρωγμές στα χείλια, που είναι συχνές και επιμένουν μέχρι την ηλικία των 2-3 ετών. Σε περίπτωση παραμονής σε υψόμετρο, το δέρμα του βρέφους καθίσταται ιδιαίτερα ευάλωτο λόγω του υψομέτρου, που σχετίζεται με την μείωση του ποσοστού υγρασίας στον αέρα.

Μια λύση για κάθε ανάγκη

  Οι δερμοκαλλυντικές θεραπείες είναι όλο και πιο αποτελεσματικές δρώντας επανορθωτικά στους ερεθισμούς του δέρματος. Σε πολύ κρύο καιρό, είναι απαραίτητο να εφαρμόζετε καθημερινά στο μωράκι σας μια ενυδατική και θρεπτική κρέμα προσώπου και να την ανανεώνετε όσο πιο συχνά γίνεται.
 

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ:

 
Για το πρόσωπο του μωρού: χρησιμοποιήστε κρέμες με λιπαρή υφή κατά τη διάρκεια του χειμώνα αντί για γαλακτώματα και σπρέι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τον υπόλοιπο καιρό. Οι κρέμες αυτές είναι πλούσιες σε ενυδατικούς παράγοντες, όπως το βούτυρο karité και το αμυγδαλέλαιο για μια μεγαλύτερη άνεση.
Δείτε περισσότερα εδώ: https://www.pharmacydiscount.gr/moro-paidi/frontida-moroy/kremes-prosopoy


 
Για τα χείλη του μωρού: το όξινο σάλιο και η επαναλαμβανόμενη σίτιση με μπιμπερό πολλές φορές προκαλεί ερεθισμούς και ξηρότητα γύρω από τη μύτη και το στόμα του μωρού (ρινοστοματική περιοχή). Οταν η ερεθισμένη αυτή περιοχή εκτεθεί στον αέρα και στο κρύο θα προκαλέσει κνησμό, τσούξιμο και πόνο στο μωρό.Για αυτό κρίνεται απαραίτητη η χρήση μιας κρέμας χειλιών συνήθως σε  μορφή στικ για  εύκολη εφαρμογή και μεταφορά, η οποία θα ενυδατώσει την εύθραυστη αυτή περιοχή. Αυτά τα ενυδατικά στικ μπορούν επίσης να προστατεύσουν τις ευαίσθητες περιοχές (μύτη, πηγούνι) που είναι περισσότερο εκτεθειμένες.

Για το σώμα του μωρού: χρησιμοποιήστε αμέσως μετά το μπάνιο σε απολύτως στεγνή και καθαρή επιδερμίδα κάνοντας μασάζ ένα εξαιρετικά προστατευτικό γαλάκτωμα σώματος που αποκαθιστά τέλεια το υδρολιπιδικό φιλμ της επιδερμίδας του μωρού σας. Προτιμήστε εκείνα που είναι πλούσια σε ενυδατικούς παράγοντες.
Δείτε περισσότερα εδώ: https://www.pharmacydiscount.gr/moro-paidi/frontida-moroy/ladaki 



Ελίνα Δαρατσιανού Πασχαλίδου