ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Διακοπές χωρίς ουρολοίμωξη!

Διακοπές χωρίς ουρολοίμωξη!

Η ουρολοίμωξη  αγαπά το καλοκαίρι περισσότερο από κάθε άλλη εποχή.

Τα βρεγμένα μαγιώ, οι ακατάλληλες παραλίες, οι πισίνες, οι κοινόχρηστες τουαλέτες και η αφυδάτωση αποτελούν μερικές από τις πλέον κατάλληλες συνθήκες για να αναπτυχθεί το βακτήριο e-coli, υπεύθυνο για την εμφάνιση αυτής της ενοχλητικής καλοκαιρινής νόσου. Μία νόσος που προτιμά κατά κύριο λόγο εμάς τις γυναίκες λόγω της ανατομίας του ουροποιητικού συστήματός μας. Γεγονός που δικαιολογεί άλλωστε το υψηλό ποσοστό των νοσούντων γυναικών, αφού 6 στις 10 γυναίκες έxουν ταλαιπωρηθεί τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους από ουρολοίμωξη!!!
 
Στο άρθρο αυτό δεν θα επικεντρωθούμε στη θεραπεία της, αλλά στην πρόληψή της, ακολουθώντας μερικά ενδιαφέροντα βήματα, που θα ενισχύσουν την άμυνα του ουροποιητικού συστήματος και θα σας ανακουφίσουν από τα πρώτα πρώιμα συμπτώματα της κυστίτιδας. Για τη θεραπεία της όμως θα χρειαστείτε τη συμβουλή του θεράποντα ιατρού, που θα σας καθοδηγήσει με ασφάλεια στην αντιμετώπισή της, μέσω της χορήγησης των κατάλληλων φαρμάκων! 

 ΝΕΡΟ : ο καλύτερος φίλος σας

 
 Η καλή ενυδάτωση του οργανισμού είναι η βασικότερη συμβουλή για την υγεία του ουροποιητικού συστήματος εν γένει. Η κατανάλωση υγρών συμβάλλει στην παραγωγή ούρων, στη φυσική αραίωση του πλήθους των μικροργανισμών, «ξεπλένοντας» παράλληλα το «σύστημα».Η λήψη αρκετών υγρών κατά τη διάρκεια τησ ημέρας, συμβάλλει στο άδεισμα της κύστης σε τακτά χρονικά διαστήματα.Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε τον πολλαπλασιασμό των μικροβίων στην ουροδόχο κύστη.
  • Πόσο νερό να πιώ; Οι γυναίκες συνιστάται να πίνουν 8 με 10 ποτήρια υγρών την ημέρα, ενώ οι άνδρες 10 με 12 ποτήρια. Προτιμείστε το νερό, το πράσινο τσάι και του χυμούς φρούτων.
  • Περιορίστε τον καφέ, τα αναψυκτικά και το αλκοόλ.

CRANBERRY:ένας κόκκινος διατροφικός θησαυρός

 
 Το cranberry έχει ουσιαστική θεραπευτική δράση σε καταστάσεις που αγγίζουν το ουροποιητικό σύστημα. Η μοναδική ομάδα φυσικών δραστικών ουσιών που περιέχει, οι προανθοκυανιδίνες τύπου Α, δρουν αποκολλώντας το βακτήριο E. Coli από τα τοιχώματα του ουροποιητικού συστήματος, έχοντας ταυτόχρονα αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Αποτέλεσμα της χρήσης του cranberry είναι η πρόληψη της ουρολοίμωξης σε περιόδους, όπως το καλοκαίρι, όταν ο κίνδυνος εμφάνισης αυτής είναι μεγαλύτερος. Επίσης, η κατανάλωσή του καταφέρνει να μειώσει συμπτώματα όπως η δυσκολία στην ούρηση, ακόμα και όταν λαμβάνονται παράλληλα με την αντιβίωση.
  • Πόσο cranberry να πιώ και που να το βρώ; Τα cranberries μπορείτε να τα βρείτε είτε αποξηραμένα, είτε ως έτοιμο χυμό. Η πιο «συμπυκνωμένη» μορφή όμως, δηλαδή εκείνη που περιέχει τις φυσικές δραστικές του φρούτου σε μεγαλύτερη συγκέντρωση, είναι αυτή των συμπληρωμάτων διατροφής. Προτιμείστε 2 με 3 ποτήρια χυμού cranberry καθημερινά, ή εναλλακτικά επιλέξτε ένα υψηλής ποιότητας φυσικό συμπλήρωμα διατροφής,όπως  το Urinal 60caps ή syrup 150 ml (Walmark) , Cranberry juice 30 tbs (Power health) ,Cranberry 20 αναβράζοντα δισκία(Power Health) Cranfix 60 softgels (uni-pharma),Urisanol cranberry 30 caps (Naturactive), Cran Biotix 30 caps (Quest), CystiAde 30 tablets (Lanes) ,Ultra Cranberry 1500mg 30 tabs ( Nature's Plus).

Προβιοτικά: οι καλοί μικροοργανισμοί

 
      Πιθανώς να  έχετε ακούσει πως στο έντερο και στους βλεννογόνους ζουν δισεκατομμύρια ωφέλιμοι προβιοτικοί μικροοργανισμοί, των οποίων ο ρόλος είναι να εξασφαλίζουν την καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε, είναι πως ορισμένα είδη προβιοτικών κατοικούν και στο ουροποιητικό σύστημα του ανθρώπου. Ο στόχος τους είναι τριπλός. Πρώτον, ενισχύουν το ίδιο το ανοσοποιητικό σύστημα, δεύτερον δεν επιτρέπουν σε παθογόνους μικροοργανισμούς,όπως το βακτήριο Εσερίχια κόλι  να ταξιδέψουν από το έντερο στο ουροποιητικό και τρίτον αποτρέπουν την προσκόλληση του  στα τοιχώματα της ουρήθρας, προκαλώντας ουρολοίμωξη.
  • Πόσα γαλακτοκομικά να φάω; Καλύτερη διατροφική πηγή προβιοτικών είναι το κεφίρ, με το «αυθεντικό»  Ελληνικό γιαούρτι να ακολουθεί. Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με καλές πηγές προβιοτικών καθημερινά, ή εναλλακτικά επιλέξτε την κατάλληλη φόρμουλα συμπληρώματος διατροφής.
  •      Στο φαρμακείο μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη γκάμα προβιοτικών ,σχεδιασμένων για να καλύψουν διφοριτικές ανάγκες.Ενδεικτικά προτείνω το  Cran Biotix 30caps(Quest), το Bacteflora FEM 30 veggie caps(Holistic Med),το Floramax candid 30 caps (Cosval), το Urinal Forte Probio 20 caps  (Walmark) , CranProbio 30 tabs (Health Aid), που περιέχουν συδυασμό προβιοτκών με Cranberry.
  •  Η λήψη γαλακτοβάκιλλου,ενός προβιοτικού που προστατεύει το ουροποιητικό και το αναπαραγωγικό σύστημα,βοηθά ώστε να περιοριστεί  η παρουσία του Εσερίχια κόλι(E.coli),ώστε να αποφευχθεί η μεταφορά του από την ουρήθρα.Το EVA BIOLACT  vag.ovulesείναι προβιοτικό σε μορφή κολπικού υπόθετου ,που αποκαθιστά άμεσα και προλαμβάνει αποτελεσματικά τις διαταραχές της φυσιολογικής χλωρίδας του κόλπου και  μπορεί να λειτουργήσει συνδυαστικά με με το EVA BIOLACT 20 caps. 
 

Βιταμίνη C : Ενίσχυσε την άμυνά σου ...φυσικά 

 Η βιταμίνη C ενδείκνυται σε περιπτώσεις επαναλαμβανόμενων ουρολοιμώξεων.Μάλιστα οι ειδικοί προτείνουν τη λήψη 1.000mg βιταμίνης C την ημέρα για να κρατήσετε τα βακτήρια μακριά.Η βιταμίνη C αυξάνει την οξύτητα των ούρων, η οποία δημιουργεί ένα εχθρικό περιβάλλον για την ανάπτυξη και εγκατάσταση των βακτηριδίων.

 
 
EXTRA TIPS:
 
 Παράλληλα, μερικά προληπτικά μέτρα προκειμένου να αποφύγετε το πρόβλημα είναι να μην αναβάλετε τις επισκέψεις στην τουαλέτα για αργότερα, να φροντίζετε συστηματικά για την υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής και να επιλέγετε βαμβακερά εσώρουχα που αφήνουν την επιδερμίδα να «αναπνέει». Μετά από κάθε βουτιά στη θάλασσα, φροντίστε να αλλάζετε μαγιό, προκειμένου να εμποδίσετε τον πολλαπλασιασμό των μικροβίων.            Χρησιμοποιήστε ακόμη ένα ειδικά σχεδιασμένο υγρό καθαρισμού για την ευαίσθητη περιοχή ,ενισχυμένου με cranberry ή αντιβακτηριακές ουσίες ,όπως το EVA INTIMA WASH CRANSEPT PH3.5, 250ml,το  FREZYDERM INTIM AID LIQUID 200ml ή το LACTACYD PHARMA ANTIBACTERIAL 250ml
 

Έτσι θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τις ουρολοιμώξεις και να απολαύσετε τις επισκέψεις στις παραλίες χωρίς ενοχλήσεις, για ένα όμορφο και ανέμελο καλοκάιρι!!!!!!!!!!

 


Ελίνα Δαρατσιανού Πασχαλίδου