ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Β12: Εσύ γνωρίζεις ποια είναι τα οφέλη της για τον οργανισμό;

Β12: Εσύ γνωρίζεις ποια είναι τα οφέλη της για τον οργανισμό;

H βιταμίνη B12 είναι ξεκάθαρα μια από τις πιο σημαντικές βιταμίνες για τη συνολική υγεία του οργανισμού. Μεταξύ άλλων, συμβάλλει στην παραγωγή των ερυθρών αιμοσφαιρίων και στη σύνθεση του DNA.

Η έλλειψή της βιταμίνης B12 προκαλεί πτώση του αιματοκρίτη (μεγαλοβλαστική αναιμία, κόπωση, αδυναμία, καταβολή, απώλεια βάρους, δυσκοιλιότητα, ανορεξία), νευροψυχιατρικές διαταραχές (μούδιασμα στα χέρια και τα πόδια, κατάθλιψη, σύγχυση, απώλεια μνήμης, αστάθεια, πόνο στο λαιμό και τη γλώσσα κλπ), και επηρεάζει αρνητικά την ανάπτυξη και την καλή υγεία του εμβρύου κατά την εγκυμοσύνη.

Συνεπώς, είναι μία βιταμίνη, που δεν πρέπει να λείπει με τίποτα από τον οργανισμό σου!

Τι είναι η βιταμίνη Β12;

Ας δούμε πιο αναλυτικά τι είναι η βιταμίνη Β12 και γιατί είναι τόσο κρίσιμος ο ρόλος της στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού.

Είναι γνωστή και ως κοβαλαμίνη, είναι υδατοδιαλυτή και ανήκει στο σύμπλεγμα βιταμινών Β. Συμβάλλει στη δημιουργία ερυθρών αιμοσφαιρίων, την κυτταρική διαίρεση και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Ποιες τροφές περιέχουν βιταμίνη Β12;

Γνωρίζοντας ποιες τροφές περιέχουν βιταμίνη Β12, θα μπορέσεις να εξασφαλίσεις την επάρκεια της στον οργανισμό σου. Βρίσκεται μόνο σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης (κρέας, ψάρι, αυγά και γαλακτοκομικά προϊόντα).

Σημαντικές ποσότητες της βιταμίνης Β12 αποθηκεύονται στο σώμα (κυρίως στο ήπαρ) και η έλλειψη της εμφανίζεται σταδιακά. Μόλις αφαιρεθεί από τη διατροφή, η ανεπάρκεια αναπτύσσεται σε 4-6 μήνες στα βρέφη ή σε 1-2 χρόνια στους ενήλικες.

Τα άτομα που δεν καταναλώνουν κρέας αλλά μόνο γαλακτοκομικά προϊόντα ή αυγά διατρέχουν κίνδυνο εμφάνισης έλλειψης βιταμίνης Β12 σε ποσοστά 64% και 47% αντίστοιχα. Οι αυστηρώς vegetarians που δεν καταναλώνουν γαλακτοκομικά και αβγά είναι πιθανό να αναπτύξουν έλλειψη βιταμίνης σε ποσοστό άνω του 92%.

TIP: Στην περίπτωση που είσαι vegan, πρέπει να λαμβάνεις βιταμίνη Β12 ως συμπλήρωμα διατροφής, καθώς αυτή δεν βρίσκεται σε φυτικά προϊόντα.

Πού βοηθάει η βιταμίνη Β12;

Η Β12 είναι από τις πιο σημαντικές βιταμίνες για την υγεία του οργανισμού και την ενίσχυση της άμυνας του.

Η επαρκής πρόσληψη βιταμίνης Β12 είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της καλής καρδιακής υγείας, της ενίσχυσης της μνήμης, της λειτουργίας του πεπτικού συστήματος και της όρασης.

Οι λειτουργίες που η Β12 βοηθάει, είναι:

  • Παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων: Τα ερυθρά αιμοσφαίρια μεταφέρουν το οξυγόνο σε όλο το σώμα. Η βιταμίνη Β12 βοηθά στην παραγωγή τους και όταν αυτή είναι σε έλλειψη προκαλείται αναιμία.
  • Λειτουργία του νευρικού συστήματος: Συμβάλλει στην παραγωγή της μυελίνης, που περιβάλλει και προστατεύει τα νεύρα. Η έλλειψή της προκαλεί νευρολογικά προβλήματα, όπως μούδιασμα, ζάλη, κόπωση και προβλήματα μνήμης.
  • Σύνθεση DNA: Μετέχει στη σύνθεση του DNA. Η έλλειψή της μπορεί να προκαλέσει προβλήματα ανάπτυξης και αναπαραγωγής.
  • Παραγωγή Ενέργειας: Βοηθά στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και των λιπαρών οξέων, συμβάλλοντας στην παραγωγή και την αύξηση της ενέργειας του οργανισμού.
  • Καρδιαγγειακή υγεία: Είναι απαραίτητη για τη βελτίωση της καρδιακής υγείας. Η βιταμίνη Β12 βοηθά στη μείωση της LDL, της "κακής" χοληστερόλης και την αύξηση της HDL, της "καλής" χοληστερόλης.
  • Αρτηριακή πίεση: Συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και τη γενικότερη υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος
  • Βελτίωση της όρασης: Για την καλή λειτουργία της όρασης χρειάζεσαι επάρκεια σε Β12, που βοηθά την υγεία των ματιών, συμπεριλαμβανομένης της υγείας της ωχράς κηλίδας, που είναι υπεύθυνη για την κεντρική όραση. Η έλλειψη βιταμίνης Β12 μπορεί να οδηγήσει σε ξηροφθαλμία ή νυχτερινή τύφλωση.
  • Μνήμη: Η βιταμίνη Β12 είναι απαραίτητη για τη λειτουργία του εγκεφάλου, ενώ η έλλειψη της μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα μνήμης και γνωστικής λειτουργίας, όπως η άνοια.
  • Λειτουργία πεπτικού συστήματος: Είναι τόσο σημαντικός ο ρόλος της στο πεπτικό που η έλλειψη της μπορεί να προκαλέσει δυσκοιλιότητα ή διάρροια. Ειδικά σε άτομα με προβλήματα στο στομάχι, προτείνεται η λήψη συμπληρωμάτων με υψηλότερες δόσεις Β12 από τα συμβατικά.
  • Υγεία του εμβρύου: Η βιταμίνη Β12 βοηθάει στην ανάπτυξη του νευρικού συστήματος του εμβρύου. Η έλλειψη της κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα ανάπτυξης του εμβρύου, όπως η συγγενής μεγαλοβλαστική αναιμία.

TIP: Για να προλάβεις τα συμπτώματα από την έλλειψη της, μπορείς να λάβεις βιταμίνες και συμπληρώματα, από αξιόπιστα brands. Εξασφαλίζεις την καλή υγεία και την ενίσχυση της ενέργειας σου με φυσικό και απόλυτα ασφαλές τρόπο.

Ποια συμπληρώματα με βιταμίνη Β12 να πάρω;

Γνωρίζοντας, που βοηθάει η βιταμίνη Β12, γνωρίζεις και πόσο απαραίτητο είναι να εξασφαλίζεις την επάρκεια της στον οργανισμό σου.

To PharmacyDiscount προτείνει

Mπορούμε να αυξήσουμε την πρόσληψη της βιταμίνης Β12 με το συμπλήρωμα διατροφής Vitamin Β12 της σειράς Platinum Range της Power Health το οποίο προσφέρει ό,τι δεν μπορεί να δώσει ένα αδύναμο γεύμα σε ζωικά συστατικά στον οργανισμό. 

Με αυτά τα 1000 εκατομμυριοστά του γραμμαρίου κυανοκοβαλαμίνης κάθε μέρα καλύπτονται οι ιδιαίτερες ανάγκες των κυττάρων με το πιο δυναμικό συμπλήρωμα. Η μορφή δισκίου εγγυάται την καταλληλότητα και για χορτοφάγους. Μπορείς να βρεις τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής και βιταμίνες σε ασύγκριτες τιμές στο Pharmacy Discount, το φθηνότερο online φαρμακείο!




111 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 11.14€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 21.43€
11.14€