ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Aντιβιοτικά και φλεγμονώδεις νόσοι του εντέρου

Aντιβιοτικά και φλεγμονώδεις νόσοι του εντέρου

Εάν είστε άνω των 40 ετών, προσπαθήστε να είστε πιο προσεκτικοί με τη χρήση αντιβιοτικών. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα φάρμακα αυτά αυξάνουν τον κίνδυνο φλεγμονωδών παθήσεων του εντέρου, στις οποίες περιλαμβάνονται η νόσος του Crohn και η ελκώδης κολίτιδα, έως και 50% στους άνω των 40 ετών.
Αν και οι άνθρωποι όλων των ηλικιών κινδυνεύουν να προσβληθούν από φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου από τη λήψη αντιβιοτικών, ο κίνδυνος είναι πιο έντονος στις μεγαλύτερες ηλικίες, υποστηρίζουν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Aalborg στη Δανία.
Ο κίνδυνος αυξάνεται με κάθε κύκλο θεραπείας. Ένας κύκλος θεραπείας με αντιβιοτικά αυξάνει τον κίνδυνο φλεγμονωδών νόσων κατά 27% και αυτό αυξάνεται κατά 15% για κάθε νέο κύκλο μετά από αυτόν, επομένως κάποιος που έχει λάβει τρεις επαναλήψεις αντιβιώσεων έχει προφίλ κινδύνου περίπου 57%. Έτσι, ένα άτομο ηλικίας άνω των 40 ετών στο οποίο έχουν συνταγογραφηθεί αντιβιοτικά πέντε ή περισσότερες φορές έχει διπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξει κάποια φλεγμονώδη πάθηση από κάποιο άλλο που δεν έχει πάρει ποτέ αντιβίωση.
Οι ερευνητές εξέτασαν δεδομένα από έξι εκατομμύρια Δανούς, που συλλέχθηκαν σε διάστημα 10 ετών, και ανακάλυψαν ότι στο 90% είχαν συνταγογραφηθεί αντιβιοτικά κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της δεκαετίας, με 36.000 να αναπτύσσουν κολίτιδα και άλλους 17.000 να έχουν διαγνωστεί με νόσο του Crohn. 
Η φλεγμονώδης πάθηση αναπτύχθηκε τουλάχιστον δύο χρόνια μετά την ολοκλήρωση μιας σειράς αντιβιοτικών και ο κίνδυνος ήταν μεγαλύτερος για φάρμακα που στόχευαν βακτηριακές λοιμώξεις του εντέρου.

Η σημασία των προβιοτικών 

Τα συμπληρώματα με προβιοτικά μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της εντερικής δυσβίωσης που έχει προκύψει από την χρήση αντιβιοτικών, παρέχοντας φιλικά βακτήρια που βοηθούν στην αναδόμηση της εντερικής χλωρίδας.
Σε περιπτώσεις σοβαρότερης διαταραχής, όπου έχει προκύψει φλεγμονή (π.χ. νόσος του Crohn, ελκώδης κολίτιδα), η λήψη προβιοτικών στελεχών σε συνδυασμό με το φυτικό εκχύλισμα boswellia serrata που έχει αντιφλεγμονώδη δράση, προσφέρουν ανακούφιση στα συμπτώματα που συνδέονται με την ανισορροπία στη μικροβιακή χλωρίδα, ενώ τα τριτερπενοειδή οξέα του boswellia βοηθούν στη μείωση των φλεγμονών στο έντερο και βελτιώνουν τα συμπτώματα των φλεγμονωδών παθήσεων του εντέρου.

To PharmacyDiscount προτείνει


Το συμπλήρωμα διατροφής ProBiotix Gold της Quest έχει σχεδιαστεί ειδικά για όσους παίρνουν αντιβίωση ή αναζητούν μια ενισχυμένη δόση φιλικών βακτηρίων λόγω έντονων γαστρεντερικών διαταραχών. Eίναι μια μοναδική σύνθεση 8 διαφορετικών φιλικών βακτηρίων. Κάθε κάψουλα του αποδίδει 15 δισεκατομμύρια φιλικά βακτήρια, τα οποία συμβάλλουν στη γρήγορη αναδόμηση της εντερικής και της κολπικής χλωρίδας που έχει διαταραχθεί από τη λήψη αντιβίωσης και βοηθούν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης παρενεργειών που σχετίζονται με αυτήν, όπως είναι η διάρροια. Είναι ιδανικό για άτομα που είναι ευαίσθητα στις παρενέργειες της αντιβίωσης ή παίρνουν ισχυρές αντιβιώσεις. 
Επιπροσθέτως, το TumBiotix Gold της Quest περιέχει έναν δραστικό συνδυασμό Casperome και τριών φιλικών βακτηρίων. Τα φιλικά βακτήρια προσφέρουν συμπτωματική ανακούφιση στο κοιλιακό άλγος, το φούσκωμα, τον μετεωρισμό και τις ακανόνιστες συνήθειες του εντέρου όπως η εναλλασσόμενη διάρροια ή δυσκοιλιότητα. Το Casperome είναι μια κλινικά μελετημένη φόρμουλα boswellia serrata, με βάση τη λεκιθίνη. Μελέτες για τη Boswellia δείχνουν ότι τα τριτερπενοειδή οξέα της βοηθούν στη μείωση των φλεγμονών στο έντερο και βελτιώνουν τα συμπτώματα των παθήσεων του εντέρου.




Πηγή: Πανεπιστήμιο του Aalborg, μελέτη προς δημοσίευση. Daily Telegraph, 10 Ιανουαρίου 2023

99 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 9.93€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 17.73€
9.93€
124 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 12.39€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 22.12€
12.39€