ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Πείτε αντίο στις ψείρες!!!

Πείτε αντίο στις ψείρες!!!

ΑΣ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΨΕΙΡΕΣ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...

 

 Το κουδούνι χτύπησε στις 11 Σεπτεμβρίου και όλοι οι μαθητές επέστρεψαν στα θρανία τους για μία νέα σχολική χρονιά!! Δυστυχώς, όμως μαζί με αυτούς επέστρεψαν και οι ψείρες, έτοιμες να κάνουν καινούργιους φίλους ή φίλες, δημιουργώντας άγχος και πανικό στους γονείς. 
 

1. Τί είναι οι ψείρες;
Οι ψείρες είναι μικροσκοπικά έντομα χωρίς φτερά (άπτερα), τα οποία ζουν και πολλαπλασιάζονται στο τριχωτό της κεφαλής. Θρέφονται απομυζώντας αίμα από τον άνθρωπο και γεννούν σε θερμοκρασία ανάλογη με αυτή του ανθρώπινου σώματος.

2. Πότε γεννάει τα αυγά της;
Η θηλυκή ψείρα γεννάει κάθε μέρα 5-7 αυγά(κόνιδες) και τα κολλάει στις τρίχες, κοντά στη ρίζα τους, με μία ισχυρή κολλητική ουσία που εκκρίνεται από τους αδένες της καθιστώντας την απομάκρυνσή τους επίμονα δύσκολη. Μετά από 7-10 μέρες οι κόνιδες εκκολάπτονται και γεννιούνται οι νεαρές ψείρες, οι οποίες ωριμάζουν μετά από 10-12 μέρες ,οπότε και μπορούν και κάνουν καινούργια αυγά. Τέλος, οι ώριμες θηλυκές ψείρες μπορούν να ζήσουν ένα μήνα περίπου, γεννώντας συνολικά 100-150 αυγά!!!

3. Πώς μεταδίδονται οι ψείρες;
Οι ψείρες έρπουν από το ένα κεφάλι στο άλλο όταν αυτά έρχονται σε άμεση επαφή, και παρά την κοινή πεποίθηση, δεν μπορούν να πετάξουν. Αυτό σημαίνει πως μπορούν μόνο να περπατήσουν πολύ γρήγορα. Μπορούν επίσης να μεταδοθούν μέσω αντικειμένων, που έρχονται σε επαφή με το κεφάλι, όπως είναι οι βούρτσες, τα καπέλα και τα μαξιλάρια. Ο κύριος παράγοντας, που ευνοεί την μετάδοσή τους είναι ο συνωστισμός για πολλές ώρες σε κλειστούς χώρους, γι’αυτό η πιθανότητα μόλυνσης είναι μεγάλη στα σχολεία.

4. Είναι οι ψείρες επικίνδυνες για την υγεία;
Τα παιδιά, και ιδίως τα κορίτσια, και οι άνθρωποι με μακριά μαλλιά εμφανίζουν περισσότερες πιθανότητες να κολλήσουν ψείρες. Δεν υπάρχει όμως λόγος ανησυχίας καθώς οι ψείρες δεν μεταφέρουν άλλες ασθένειες ή μικρόβια. Οι περιπτώσεις ερεθισμών λόγω της φαγούρας που προκαλούν τα μικροσκοπικά παράσιτα είναι πολύ σπάνιες.

5 βασικά βήματα για να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τις ψείρες:

  • Δράστε προληπτικά: Η χρήση προληπτικών προϊόντων είναι ο μόνος τρόπος να μην εξαπλωθούν οι ψείρες σε όλα τα μέλη της οικογένειας! Αρωματίστε τα κεφαλάκια των παιδιών σας καθημερινά πριν φύγουν για το σχολείο με μία προληπτική λοσιόν.
  • Εμπιστευτείτε τα φυσικά προϊόντα: Στο παρελθόν ορισμένα συστατικά αντιφθειρικών προϊόντων είχαν κατηγορηθεί για δερματικούς ερεθισμούς, και σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις για διανοητικές επιπλοκές σε παιδιά. Έτσι πολλοί καταναλωτές σήμερα, στρέφονται προς φυσικές λύσεις, όπως το έλαιο καρύδας, που είναι μελετημένα για την αποτελεσματικότητά τους και χωρίς παρενέργειες.
  • Χρησιμοποιείστε το χτενάκι: Κανένα προϊόν δεν μπορεί να εξαφανίσει ως δια μαγείας όλες τις ψείρες και τα αυγά τους. Θα χρειαστεί να αφιερώσετε χρόνο για να απομακρύνετε με το παραδοσιακό χτενάκι ό,τι δεν κατάφερε να απομακρύνει το αντιφθειρικό σαμπουάν.
  • Ελέγξτε ξανά: Δύο με τρεις ημέρες μετά την πρώτη χρήση του αντιφθειρικού σαμπουάν, ελέγξτε ξανά για ύπαρξη ψειρών ή αυγών τους. Μία καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιείτε το ειδικό χτενάκι για 1 περίπου εβδομάδα,   καθώς και να επαναλάβετε τη θεραπεία την 7η και την 13η ημέρα,για ν’απαλλαγείτε οριστικά από τις ψείρες!!!!!!!
  • Καθαριότητα του χώρου: Οι ψείρες δεν μπορούν να επιβιώσουν για περισσότερο από 1 ημέρα μακριά από το κεφάλι, το ίδιο και τα αυγά τους, που χρειάζονται τη θερμοκρασία του σώματος. Για να έχετε όμως το κεφάλι σας ήσυχο μπορείτε να πλύνετε τα ρούχα και τα σεντόνια σε υψηλή θερμοκρασία στο πλυντήριο, να καθαρίσετε τις βούρτσες ή να κλείσετε τα ρούχα αεροστεγώς σε μία σακούλα για 2-3 ημέρες.

Συνεπώς, οι ψείρες δεν χρειάζεται να σπείρουν το πανικό! Δράστε προληπτικά εάν υπάρχουν στο περιβάλλον σας, και χρησιμοποιείστε σωστά τα κατάλληλα θεραπευτικά προϊόντα!!!!!!! Δείτε εδώ τα best-sellers Αντιφθειρικά Προϊόντα της αγοράς!
 

Ελίνα Δαρατσιανού Πασχαλίδου