ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
7 κύρια τσάκρας, 7 πηγές ενέργειας στο σώμα μας

7 κύρια τσάκρας, 7 πηγές ενέργειας στο σώμα μας

Τα τσάκρας πιστεύεται ότι μας προμηθεύουν με ενέργεια που βοηθά τα όργανα, το μυαλό και τη διάνοιά μας να λειτουργούν στο καλύτερο δυνατό επίπεδο. 

  • Τι είναι τα τσάκρας;

Τα τσάκρας είναι τα ενεργειακά κέντρα του σώματος. Βρίσκονται στο αστρικό σώμα μας (το ενεργειακό σώμα που κατοικεί μέσα στο φυσικό μας σώμα), κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης, ξεκινώντας από τη βάση της, μέχρι το “στέμμα”του κεφαλιού.Κάθε μέρος του φυσικού σώματος έχει ένα αντίστοιχο αστρικό μέρος του σώματος. Το αστρικό σώμα δεν μπορεί να φανεί ή να αγγιχτεί. Αυτός είναι επίσης ένας λόγος που δεν μπορούμε να δούμε τα τσάκρας. Η “υγεία” των τσάκρας μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την υγεία του φυσικού σώματος, του νου και της συναισθηματικής ευημερίας μας. 

  • Από πού προέρχεται η ονομασία των τσάκρας;

Η λέξη προέρχεται από τα σανσκριτικά και σημαίνει τροχός ή δίσκος (ενέργειας, όπως αναφέρθηκε ήδη) 

  • Τα τσάκρας, έχουν συγκεκριμένο σχήμα;

Κάποιοι ειδικοί λένε ότι είναι σαν δίσκοι που στροβιλίζονται, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι είναι σαν λουλούδια που κρέμονται από τη σπονδυλική μας στήλη. Κάποιοι μάλιστα πιστεύουν ότι θυμίζουν χωνάκι παγωτού! Όλες αυτές οι διαφορετικές ιδέες υπάρχουν απλώς και μόνο επειδή τα τσάκρα δεν είναι ορατά ούτε από τον άνθρωπο ούτε μέσω κάποιας συσκευής. 

  • Ποια είναι η “σχέση” των τσάκρας με το σώμα μας;

Τα τσάκρας εκπέμπουν ενέργεια και κάθε ένα από αυτά “συμπίπτει” με έναν αδένα στο φυσικό μας σώμα. Δεδομένου ότι κάθε τσάκρα σχετίζεται με συγκεκριμένες πνευματικές, συναισθηματικές, ψυχολογικές και σωματικές πτυχές της ύπαρξής μας, το μπλοκάρισμα ή η δυσλειτουργία τους μπορεί να οδηγήσει σε σωματικές, ψυχολογικές και συναισθηματικές διαταραχές. Η συνειδητή επίγνωση και η εξισορρόπηση αυτών των ενεργειακών κέντρων, από την άλλη πλευρά, οδηγεί σε ευημερία και καλή υγεία. 

  • Ποιο είναι το μέγεθος ενός τσάκρα;

Μερικοί άνθρωποι λένε ότι τα τσάκρα έχουν ακτίνα ενός ποδιού, ενώ άλλοι λένε ότι αλλάζουν το μέγεθός τους ανάλογα με τη ροή ενέργειας. Από την άλλη, όσοι έχουν εντρυφήσει στη μελέτη τους υποστηρίζουν ότι τα τσάκρας είναι πολύ μικρά, καθώς βρίσκονται στον αστρικό νωτιαίο μυελό, ο οποίος βρίσκεται περαιτέρω μέσα στον φυσικό νωτιαίο μυελό. 

  • Πόσα τσάκρας υπάρχουν στο σώμα μας;

Στο σύνολό τους, υπάρχουν επτά «κύρια» τσάκρα, αν και από πολλούς ειδήμονες υποστηρίζεται ότι υπάρχουν 114 τσάκρας και μερικές χιλιάδες ακόμη ενεργειακά κέντρα στο σώμα μας! 

  • Τσάκρας και συμβολισμοί

Κάθε τσάκρα έχει ένα όνομα και ένα σύμβολο στα σανσκριτικά. Όταν όμως έγιναν δημοφιλή στη Δύση, οι άνθρωποι συνέδεσαν επίσης ένα συγκεκριμένο χρώμα με κάθε τσάκρα. Ακόμη, ορισμένες πρακτικές γιόγκα συνδέουν διαφορετικές στάσεις ή κινήσεις γιόγκα με κάθε ένα από αυτά. Τα τσάκρας μπορούν επίσης να συσχετιστούν με πολλά πράγματα, όπως σημεία βελονισμού, φυσικά στοιχεία, στάδια ζωής όπως η παιδική ηλικία ή η μέση ηλικία, κ.α.

ΓΕΝΙΚΑ: Τα τσάκρας είναι ενεργειακά κέντρα στο ανθρώπινο σώμα που πιστεύεται ότι παίζουν ζωτικό ρόλο στη σωματική, συναισθηματική και πνευματική ευεξία. Υπάρχουν επτά κύρια τσάκρας στο ανθρώπινο σώμα που εκτείνονται κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης μας, καθένα από τα οποία σχετίζεται με ένα συγκεκριμένο χρώμα, στοιχείο και πτυχή της ζωής. Η κατανόηση των τσάκρας και του τρόπου λειτουργίας τους μπορεί να μας βοηθήσει να επιτύχουμε ισορροπία και αρμονία στο σώμα και το μυαλό μας. 

  • Ποια είναι τα 7 τσάκρας;

Muladhara Chakra – Τσάκρα ρίζας

Σβαντιστάνα Τσάκρα – Ιερό Τσάκρα

Manipura Chakra / Solar Plexus Chakra- Τσάκρα ηλιακού πλέγματος

Anahata Chakra – Τσάκρα καρδιάς

Vishuddha Chakra – Τσάκρα λαιμού

Ajna Chakra – Τσάκρα “τρίτου ματιού”

Sahastrara Chakra / Crown Chakra - Τσάκρα “στέμματος” 

  • Πού βρίσκονται τα 7 κύρια τσάκρας;

Τα επτά κύρια τσάκρας υπάρχουν κατά μήκος της σπονδυλικής μας στήλης. Ξεκινούν από τη ρίζα ή  βάση της σπονδυλικής μας στήλης και εκτείνονται μέχρι ένα νοητό σημείο πάνω από την κορυφή του κεφαλιού μας. 

  • Τα τσάκρας, είναι μόνιμα στην ίδια κατάσταση;

Κάθε τσάκρα μπορεί να βρίσκεται σε διάφορες καταστάσεις, που κυμαίνονται από την ισορροπημένη και ανοιχτή έως την μπλοκαρισμένη ή υπερβολική. 

  • Πώς μπορώ να ξέρω εάν τα τσάκρας μου είναι μπλοκαρισμένα;

Δεδομένου ότι τα τσάκρας είναι αλληλένδετα, όταν ένα από αυτά είναι εκτός ισορροπίας (αδύναμα), προκαλείται διαταραχή στη λειτουργικότητα και των άλλων τσάκρας. Αυτό κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται αποκομμένοι από το κοινωνικό περιβάλλον τους, με εκδηλώσεις ανησυχίας και φόβου, ενώ αυτή η αδυναμία των τσάκρας εκδηλώνεται επίσης σαν πρόβλημα υγείας σε μία ή περισσότερες περιοχές του σώματός μας. (Με άλλα λόγια, η αδυναμία του αστρικού σώματός μας έχει αντίκτυπο στο υλικό μας σώμα).

Για να λειτουργήσουν με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο, τα τσάκρας πρέπει να βρίσκονται συνεχώς σε ισορροπία. 

  • Πώς λειτουργούν τα τσάκρας και γιατί είναι σημαντικά;

Τα τσάκρας λειτουργούν ως κέντρα διανομής. Διανέμουν τα πέντε πράνα (πράνα σημαίνει δύναμη ζωής/συνεχής κίνηση) στις συνδεδεμένες τοπικές τους περιοχές. Για παράδειγμα, το τσάκρα της ρίζας θα διανείμει την «απάνα πράνα»* στην περιοχή της πυέλου και θα παρέχει ενέργεια στα όργανα αυτής της περιοχής. Όταν ένα τσάκρα μπλοκάρεται ή δεν λειτουργεί σωστά, αυτό το πρότυπο κατανομής διαταράσσεται και προκύπτουν σωματικά ή ψυχοσυναισθηματικά/ενεργειακά ζητήματα.

(*Η Πράνα είναι η ενέργεια που κινείται προς τα πάνω και προς τα μέσα—η ενέργεια που μας οδηγεί στην “πηγή” μας. Η Απάνα, από την άλλη πλευρά, είναι ενέργεια που κινείται προς τα έξω—η ενέργεια που μας φέρνει στον κόσμο, το καύσιμο που μας οδηγεί καθώς προχωράμε στη ζωή μας.) 

  • Τι συνεπάγεται ένα ισορροπημένο τσάκρα;

Ένα ισορροπημένο τσάκρα συνδέεται με μια αρμονική ροή ενέργειας, ενώ -αντίθετα-οι όποιες “ανισορροπίες/αδυναμίες” του μπορεί να εκδηλωθούν ως σωματικά, συναισθηματικά ή πνευματικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. 

  • Υπάρχουν τρόποι να ισορροπήσει ένα τσάκρα;

Πρακτικές όπως ο διαλογισμός, η γιόγκα και η ενεργειακή θεραπεία μπορούν να βοηθήσουν στην ισορροπία και στην ενεργοποίηση των τσάκρας.