ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Το μυστικό για υγιή & δυνατά μαλλιά: Κολλαγόνο & Horsetail

Το μυστικό για υγιή & δυνατά μαλλιά: Κολλαγόνο & Horsetail

Κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής περιόδου, με τη φθορά που έχει προκληθεί στα μαλλιά από τα μπάνια και τον ήλιο, καθώς και με την πτώση της θερμοκρασίας, τα μαλλιά τείνουν να γίνονται πιο ξηρά, πιο εύθραυστα και μπορεί να πέφτουν πιο συχνά. Ωστόσο, μπορείτε να καταπολεμήσετε αυτές τις εποχιακές προκλήσεις των μαλλιών με τη σωστή διατροφή. Πολλά θρεπτικά συστατικά παίζουν καθοριστικό ρόλο στην διατήρηση της υγιούς ανάπτυξης των μαλλιών και στη μείωση της τριχόπτωσης, όπως τα παρακάτω:

  1. Σίδηρος: Βοηθά στη μεταφορά οξυγόνου στους θύλακες της τρίχας και η έλλειψή του μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη των μαλλιών και να οδηγήσει στην απώλειά τους.
  2. Βιταμίνη D: Παίζει ρόλο στην ανακύκλωση των τριχοθυλακίων και μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση της ανάπτυξης των μαλλιών.
  3. Βιοτίνη (Βιταμίνη Β7): Βελτιώνει την υγεία των μαλλιών και προλαμβάνει την τριχόπτωση.
  4. Ψευδάργυρος: Η έλλειψή του μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών και ξηρότητα του τριχωτού.
  5. Βιταμίνη Ε: Είναι ένα αντιοξειδωτικό που μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της υγείας των μαλλιών και του δέρματος του κεφαλιού.
  6. Βιταμίνη C: Βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για τη δομή των μαλλιών.
  7. Πυρίτιο: Υποστηρίζει την υγεία των μαλλιών, ενισχύοντας την τρίχα.
  8. Σελήνιο: Βοηθά στη διατήρηση της υγείας του τριχωτού της κεφαλής.
  9. Φολικό οξύ (Βιταμίνη Β9): Είναι σημαντικό για την κυτταρική διαίρεση στα κύτταρα που είναι υπεύθυνα για την ανάπτυξη των μαλλιών.
  10. Χαλκός: Συμμετέχει στην παραγωγή μελανίνης, η οποία δίνει στα μαλλιά το χρώμα τους.

 

Μην αμελείτε την κατανάλωση νερού


Η διατήρηση της ενυδάτωσης είναι ζωτικής σημασίας για τη γενική υγεία, συμπεριλαμβανομένης της υγείας των μαλλιών. Η αφυδάτωση μπορεί να κάνει τα μαλλιά ξηρά και εύθραυστα, οπότε φροντίστε να πίνετε αρκετό νερό καθημερινά.
 

Βεβαιωθείτε ότι παίρνετε αρκετή πρωτεΐνη


Πάνω από το 80% της τρίχας αποτελείται από πρωτεΐνη, που είναι το βασικό δομικό συστατικό των μαλλιών. Οπότε είναι σημαντική η επαρκής πρόσληψη πρωτεϊνών για τη διατήρηση της υγείας των μαλλιών.
 
Δύο βασικά στοιχεία για τη διατήρηση υγιών και λαμπερών μαλλιών κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, και όχι μόνο, είναι το κολλαγόνο και το Horsetail (εκουιζέτο).
 

Η σημασία του κολλαγόνου


Το κολλαγόνο, που συχνά αναφέρεται ως "δομικό στοιχείο του σώματος", είναι μια ζωτικής σημασίας πρωτεΐνη που παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία και την εμφάνιση των μαλλιών, του δέρματος και των νυχιών. Ενώ είναι γνωστό για τα οφέλη του στη διατήρηση της νεανικής επιδερμίδας, είναι εξίσου απαραίτητο για τη ζωτικότητα των μαλλιών.
Ενίσχυση της δομής των μαλλιών: Το κολλαγόνο παρέχει δομική υποστήριξη στα μαλλιά, καθιστώντας τα λιγότερο ευαίσθητα στο σπάσιμο και την ψαλίδα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, καθώς ο ήλιος και η θάλασσα όλο το καλοκαίρι αφαίρεσαν από τα μαλλιά τη φυσική τους υγρασία και τα έκαναν πιο ευάλωτα.
Ενίσχυση της ανάπτυξης των μαλλιών: Το κολλαγόνο συμβάλλει επίσης στην ανάπτυξη νέων τριχοθυλακίων και στην αναγέννηση των υπαρχόντων. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της αυξημένης πτώσης μαλλιών που μερικοί άνθρωποι βιώνουν κατά τους φθινοπωρινούς μήνες.
Ενίσχυση της ελαστικότητας των μαλλιών: Το κολλαγόνο βελτιώνει την ελαστικότητα των μαλλιών, καθιστώντας τα λιγότερο εύθραυστα και πιο ανθεκτικά απέναντι σε περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες, όπως ο άνεμος και οι χαμηλές θερμοκρασίες.
 

Η δύναμη του Horsetail (Εκουιζέτο)


To Horsetail, ένα φυτό γνωστό για τη μοναδική του εμφάνιση που μοιάζει με ουρά αλόγου, χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στη βοτανοθεραπεία για τη δράση του στην ενίσχυση των μαλλιών. Είναι πλούσιο σε διάφορα θρεπτικά συστατικά που ωφελούν την υγεία των μαλλιών, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για την φροντίδα τους το φθινόπωρο.
Περιέχει πυρίτιο: To Horsetail είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε πυρίτιο, ένα μέταλλο που είναι ζωτικής σημασίας για το σχηματισμό του κολλαγόνου στο σώμα. Το πυρίτιο συμβάλλει στη βελτίωση της υφής των μαλλιών, μειώνει την ευθραυστότητα και ενισχύει τη λάμψη.
Μείωση της τριχόπτωσης: Οι φυσικές αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες του Horsetail μπορούν να δημιουργήσουν ένα υγιές περιβάλλον στο τριχωτό της κεφαλής, μειώνοντας την πιθανότητα τριχόπτωσης.
Ενίσχυση της κυκλοφορίας: To Horsetail είναι γνωστό ότι βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής, εξασφαλίζοντας ότι οι θύλακες των τριχών λαμβάνουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται, γεγονός που είναι ιδιαίτερα ευεργετικό κατά τη διάρκεια των εποχών που τα μαλλιά τείνουν να αραιώνουν.
 
Μία ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει μια ποικιλία θρεπτικών συστατικών είναι απαραίτητη για τη συνολική υγεία, συμπεριλαμβανομένης της υγείας των μαλλιών. Ωστόσο όταν υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις, η επιλογή ενός ποιοτικού συμπληρώματος διατροφής που εξειδικεύεται στην υγεία των μαλλιών, μπορεί να κάνει τη διαφορά. Καθώς τα μαλλιά μπορεί να χρειάζονται κάποια επιπλέον φροντίδα κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής περιόδου, το κολλαγόνο και το Horsetail μπορούν να είναι ισχυροί σύμμαχοι στη διατήρηση υγιών, ζωντανών μαλλιών, στη μείωση του σπασίματος και στη διατήρηση της καλύτερης εμφάνισής τους και τους φθινοπωρινούς μήνες. Γιατί η υγεία και η ομορφιά των μαλλιών ξεκινά εκ των έσω.

Το Pharmacy Discount προτείνει:

NEUBRIA Neu Beauty για Δέρμα & Μαλλιά & Νύχια 30 Ταμπλέτες

Το Neu Beauty της Neubria είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής για την καθημερινή υποστήριξη της ομορφιάς, που προσφέρει θρεπτικά συστατικά με αποδεδειγμένα οφέλη στα μαλλιά, το δέρμα και τα νύχια. Η προηγμένη του σύνθεση περιλαμβάνει βιταμίνεςιχνοστοιχείακυστεΐνηκολλαγόνο και το μοναδικό μείγμα βοτάνων Neu Beauty με εκχυλίσματα από Grapeseed (σταφύλι), Horsetail (εκουιζέτο, φυσική πηγή πυριτίου) και Αvena sativa (βρώμη).




Άρης Πασχαλίδης, Φαρμακοποιός MSc

132 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 13.17€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 19.66€
13.17€