ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Πώς να υποστηρίξω το μυοσκελετικό μου σύστημα

Πώς να υποστηρίξω το μυοσκελετικό μου σύστημα

Κάθε φορά που κάνετε ένα βήμα, τα οστά και οι μύες σας συνεργάζονται για να κινήσουν το σώμα σας. Κάνουν απίστευτη δουλειά, καθώς κυριολεκτικά δε θα μπορούσε να κινηθεί κανείς χωρίς τη βοήθειά τους. Στα παρασκήνια ωστόσο, ορισμένες βιταμίνες και μέταλλα εργάζονται σκληρά για να υποστηρίξουν την υγεία των οστών και των μυών και αξίζουν αναγνώριση γιατί μας βοηθούν να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό κάθε μέρα.

Μαγνήσιο

Το μαγνήσιο είναι ένα απαραίτητο μέταλλο για την υγεία των οστών και των μυών. Παίζει ρόλο στη διαδικασία συστολής και χαλάρωσης των μυών. Χαλαρώνει τους μύες και τους βοηθά στη μετατροπή της ενέργειας που χρειάζονται για να διαστέλλονται και να συστέλλονται, καθιστώντας το ιδανικό βοήθημα σε περιπτώσεις κραμπών ή πόνους περιόδου. Είναι επίσης βασικός παράγοντας στον σχηματισμό οστών, ειδικά στον επηρεασμό των οστεοβλαστών και των οστεοκλαστών. Το μαγνήσιο ακόμη, δρα ως συμπαράγοντας όταν το σώμα σας παράγει και ενεργοποιεί τη βιταμίνη D. Σκεφτείτε ότι χωρίς επαρκείς ποσότητες μαγνησίου δεν υπάρχουν επαρκείς ποσότητες της ενεργής μορφής της βιταμίνης D3. Φαντάζει λοιπόν ως ένα ιχνοστοιχείο πολλαπλών ρόλων!

Ακόμη, είναι σημαντικό να έχουμε υπόψιν μας ότι περίπου το 50% έως 60% του μαγνησίου στο σώμα αποθηκεύεται στα οστά. Γι' αυτό είναι σημαντικό να εισάγουμε το μαγνήσιο στη διατροφή μας κάθε ημέρα.

Τέλος, πρέπει να είναι κανείς προσεκτικός όταν επιλέγει ένα μαγνήσιο, καθώς οι διαφορετικές μορφές του μαγνησίου έχουν διαφορετικές δράσεις και οφέλη. Το κιτρικό μαγνήσιο για παράδειγμα, επειδή δεν απορροφάται σε μεγάλες ποσότητες από τον οργανισμό, βοηθά κυρίως σε καταστάσεις διάρροιας και ενυδάτωσης του οργανισμού καθώς τραβάει νερό προς το έντερο. Αντίστοιχα, το γλυκινικό ή δισγλυκινικό μαγνήσιο είναι μία χηλική μορφή μαγνησίου που είναι συνδεδεμένη με ένα αμινοξύ (τη γλυκίνη) για να αυξηθεί η απορρόφηση. Βοηθά έτσι στην αύξηση των επιπέδων του μαγνησίου στον οργανισμό, αλλά και σε καταστάσεις που σχετίζονται με τις λειτουργίες του εγκεφάλου, καθιστώντας το μια ιδανική επιλογή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για βοήθεια στον ύπνο, σε καταστάσεις άγχους, κατάθλιψης και στρες, καθώς και σε καταστάσεις μυϊκών σπασμών.

 

Βιταμίνη D3

Η βιταμίνη D είναι μια θρεπτική ουσία που βοηθά το σώμα να απορροφά το ασβέστιο, επιτρέπει στους μύες να κινούνται και υποστηρίζει την υγεία των οστών διεγείροντας τα κύτταρα που τα χτίζουν.Παραδόξως, το σώμα μπορεί να παράγει βιταμίνη D από το ηλιακό φως. Περίπου το 80% των αναγκών του οργανισμού καλύπτεται από την παραγωγή της Βιταμίνης D στην επιδερμίδα, ενώ το υπόλοιπο 20% προσλαμβάνεται από την τροφή. Δυστυχώς, ωστόσο, στην Ελλάδα παρατηρείται το φαινόμενο του μεσογειακού παράδοξου. Σε πρόσφατη μελέτη σε ελληνικό και κυπριακό πληθυσμό φάνηκε ότι 7 στους 10 έχουν ανεπάρκεια βιταμίνης D. Η Ελλάδα ανήκει στις χώρες όπου παρατηρείται το ‘’Μεσογειακό Παράδοξο’’. Τα χαμηλά επίπεδα D3 αφορούν όλες τις μεσογειακές χώρες, την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία, την Κύπρο, τη Γαλλία, το Ισραήλ, και άλλες. Το φαινόμενο των χαμηλών επιπέδων βιταμίνης D σε ηλιόλουστες χώρες έχει περιγραφεί εκτενώς στην επιστημονική βιβλιογραφία τα τελευταία χρόνια και περιγράφεται με τον όρο “Μεσογειακό Παράδοξο”. Επίσης η άθληση έχει δειχθεί να ρίχνει τα αποθέματα του οργανισμού σε βιταμίνη D3 και μαγνήσιο, οπότε οι αθλητές και οι αθλούμενοι είναι σημαντικό να διατηρούν επαρκή επίπεδα από αυτά τα δύο τόσο σημαντικά θρεπτικά συστατικά.

 

Βιταμίνη Κ

Η βιταμίνη Κ βοηθά στην παροχή ασβεστίου στα οστά. Εάν έχει κάποιος έχει έλλειψη βιταμίνης Κ, μπορεί να οδηγηθεί σε χαμηλή οστική πυκνότητα και να αυξηθεί ο κίνδυνος κατάγματος. Η ταυτόχρονη λήψη βιταμινών D3 και Κ2 μπορούν να έχουν ευεργετικά οφέλη για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας με οστεοπόρωση ή οστεοπενία. Σημαντικό παράγοντας είναι και το μαγνήσιο που, όπως είπαμε, συμβάλει στην υποστήριξη του μυοσκελετικού συστήματος αλλά είναι υπεύθυνο και την ενεργοποίηση της βιταμίνης D3.

 

Άλλα συστατικά:

Η βιταμίνη C παίζει σημαντικό ρόλο καθώς βοηθά στο σχηματισμό του κολλαγόνου συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στη διατήρηση της καλής κατάστασης των οστών και των αρθρώσεων.

Η θεϊική γλυκοζαμίνη χαμηλού μοριακού βάρους, εξασφαλίζει αυξημένη βιοδιαθεσιμότητα και γρήγορη ενσωμάτωση με τον αρθρικό χόνδρο. Ακόμη, εμποδίζει τη συρρίκνωση του ενδοαρθρικού χώρου, αναστέλλοντας την απελευθέρωση πρωτεολυτικών ενζύμων και αποτελεί μόριο βάσης για τη σύνθεση γλυκοζαμινογλυκανών που υποστηρίζουν τους τένοντες και τους συνδέσμους.

Συμπληρωματικά μπορούν να βοηθήσουν και το κολλαγόνο τύπου ΙΙ, το MSM και η θεϊκή χονδροϊτίνη, καθώς είναι βασικά στοιχεία του χόνδρου και συμμετέχουν στη λίπανση της άρθρωσης.