ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Περγαμόντο. Ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό!

Περγαμόντο. Ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό!

Περγαμόντο τι είναι;

To περγαμόντο είναι ένα δέντρο που ανήκει στην κατηγορία των εσπεριδοειδών δέντρων μαζί με την πορτοκαλιά, τη λεμονιά, τη μανταρινιά και το κουμκουάτ. Μπορεί να φτάσει σε ύψος μέχρι και τα 3 μέτρα και οι καρποί του έχουν κίτρινο-πορτοκαλί χρώμα και στρογγυλό σώμα. Είναι γνωστό πως η πλειοψηφία χρησιμοποιεί το περγαμόντο ως γλυκό του κουταλιού, ως λικέρ και ως μαρμελάδα. Όμως η πραγματική αξία του περγαμόντου βρίσκεται στις ιδιαίτερες πολυφαινόλες που περιέχει. Οι πολυφαινόλες αυτές, είναι φυσικές ενώσεις που συμβάλλουν στη διατήρηση φυσιολογικών επιπέδων των λιπιδίων του αίματος και μπορούν να απομονωθούν εργαστηριακά για την επίτευξη την επιθυμητής βιοδιαθεσιμότητας, ώστε να είναι λειτουργικές και στη συνέχεια να καταλήξουν υπό τη μορφή συμπληρώματος.

 

Περγαμόντο vs Κόκκινο Ρύζι

Όλοι γνωρίζουν πως τα συμπληρώματα διατροφής που διαθέτουν κόκκινο ρύζι περιέχουν μονακολίνη Κ, μια δραστική ουσία που μειώνει τα τριγλυκερίδια, την ολική χοληστερόλη και την κακή χοληστερόλη γνωστή και ως LDL. Δυστυχώς όμως το κόκκινο ρύζι αλλά και τα φάρμακα που έχουν στατίνες έχουν παρενέργειες. Οι παρενέργειες αυτές έχουν κυρίως ως αποτέλεσμα την διαταραχή της λειτουργίας του ήπατος (συκωτιού). Σε αντίθεση με το Περγαμόντο που δεν παρουσιάζει καμία παρενέργεια. Ακόμα, είναι ασφαλές να χρησιμοποιήσετε το περγαμόντο με φάρμακα που περιέχουν στατίνες.

 

Γιατί το Περγαμόντο πρέπει να είναι αυστηρά Βιολογικό;

Είναι γνωστό πως στα μη-βιολογικά εσπεριδοειδή χρησιμοποιούνται φυτοφάρμακα. Ορισμένα από τα φυτοφάρμακα μπορούν να παραμείνουν στο τρόφιμο, ακόμα και αν προηγηθεί έκπλυση με νερό. Στην περίπτωση του Περγαμόντου επειδή εργαστηριακά, χρησιμοποιείται μόνο η μέθοδος της συμπύκνωσης για την απομόνωση των πολυφαινολών, η ποσότητα των φυτοφαρμάκων παραμένει, μάλιστα σε μεγαλύτερο ποσοστό, καθώς με την συμπύκνωση απομακρύνεται μόνο το υγρό κομμάτι του καρπού. Η κατανάλωση φυτοφαρμάκων μπορεί να οδηγήσει από νευρολογικές διαταραχές μέχρι και καρκίνο. Τέλος, τα βιολογικά εσπεριδοειδή είναι υψηλότερης θρεπτικής αξίας, βιοδιαθεσιμότητας, ποιότητας και ασφάλειας από τα μη-βιολογικά εσπεριδοειδή, έτσι αναζητήστε ένα συμπλήρωμα διατροφής με βιολογικό περγαμόντο για να διατηρήσετε σε φυσιολογικό επίπεδο τα λιπίδιά σας, χωρίς παρενέργειες.

 

Το PharmacyDiscount προτείνει

Το Smile Xolist-Fix είναι ένα διατροφικό συμπλήρωμα με εκχύλισμα φρούτου Περγαμόντου (Citrus  bergamia Risso) πλήρους φάσματος (Bergamonte® BPE Complex), για τη βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ.

  • Εκχύλισμα φρούτου περγαμόντου
  • Πλούσιο σε πολυφαινόλες
  • Για τον έλεγχο της χοληστερίνης
  • 100% φυσικό προϊόν
  • Προνομιακή συσκευασία
Βρείτε το ΕΔΩ, στο PharmacyDiscount!


Το PharmacyDiscount είναι πάντα δίπλα σας!


Άρης Πασχαλίδης

Φαρμακοποιός, Msc