ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Μυκητιάσεις? Όχι πια…

Μυκητιάσεις? Όχι πια…

Τι είναι η μυκητίαση και από τι προκαλείται

Ένα από τα πιο συχνά ιατρικά προβλήματα το καλοκαίρι είναι οι μυκητιάσεις.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η ζέστη, η υψηλή υγρασία και οι διάφορες δραστηριότητες στον ήλιο ενισχύουν την εφίδρωση. Τα κλειστά υποδήματα ή τα στενά ρούχα, από υλικό που δεν επιτρέπει την κυκλοφορία του αέρα, εντείνουν τη δημιουργία ζέστης και υγρασίας στο σώμα. Αυτές οι συνθήκες είναι ιδανικές για την ανάπτυξη μυκήτων στο δέρμα και τα νύχια.

Η ανάπτυξη του μυκήτων ενισχύεται από την επίδραση κάποιων παραγόντων, όπως η λήψη ορισμένων αντιβιοτικών, ο διαβήτης, η ελλιπής υγιεινή και η λήψη κορτιζόνης. Κάποιες μορφές μυκητιάσεων μεταδίδονται μέσω της δερματικής επαφής, μέσω της χρήσης μολυσμένων αντικειμένων, όπως χτένες, πετσέτες, πλάτες καθισμάτων, καθώς και μέσω της θάλασσας ή της πισίνας, εξαιτίας της υγρασίας που ευνοεί την ανάπτυξη των μυκήτων.

 

Ριγανέλαιο για την αντιμετώπιση των μυκητιάσεων

Το ριγανέλαιο είναι ένα πανίσχυρο φυσικό αντισηπτικό. Οι θεραπευτικές του ιδιότητες είναι γνωστές από την αρχαιότητα και έχει χρησιμοποιηθεί ως φυσική εναλλακτική λύση έναντι των λοιμώξεων.

Παρουσιάζει μεγάλο εύρος αντιμικροβιακών ιδιοτήτων, που αποδίδονται στις φαινολικές ενώσεις που περιέχει, ιδιαίτερα την καρβακρόλη και τη θυμόλη. Πιο συγκεκριμένα, η καρβακρόλη έχει αποτελεσματικότερη δράση ακόμα και από φάρμακα, ενώ παράλληλα έχει λιγότερες ανεπιθύμητες ενέργειες. Εκτός των άλλων, διαθέτει αντιϊκές, αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Η αποτελεσματικότητα και η ασφάλειά του το καθιστούν ένα απαραίτητο εργαλείο στην αντιμετώπιση των μυκητιάσεων. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι τα στελέχη του πιο συχνά εμφανιζόμενου μύκητα, της Candida, είναι ευαίσθητα στη μυκητοκτόνο δράση του ριγανέλαιου.

 

Το PharmacyDiscount προτείνει

Η εταιρεία Health Sign διαθέτει το σκεύασμα HS Oregano Oil, από απόσταγμα Ελληνικής ρίγανης που περιέχει 88% καρβακρόλη.

Βρείτε το εδώ, στο PharmacyDiscount!


Το PharmacyDiscount είναι πάντα δίπλα σας!

Άρης Πασχαλίδης

Φαρμακοποιός, Msc