ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Αντίσταση στην Ινσουλίνη και Διαβήτης - Τελικά αντιστρέφονται!

Αντίσταση στην Ινσουλίνη και Διαβήτης - Τελικά αντιστρέφονται!

Στο σημερινό κείμενο θα αναλύσουμε το θέμα της αντίστασης στην ινσουλίνη και του διαβήτη. Ερευνούμε το ενδεχόμενο αντιστροφής αυτών και τον τρόπο με τον οποίο η διατροφή επηρεάζει τη λειτουργία της ινσουλίνης και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Γνωρίζουμε ότι η αντίσταση στην ινσουλίνη δημιουργεί έναν κύκλο, ο οποίος εντείνεται με τη συνεχή κατανάλωση υδατανθράκων και την υπερβολική έκκριση ινσουλίνης.

 

Η ακολουθία γεγονότων που εμφανίζεται συνήθως ενεργοποιείται με τη χρονική κατανάλωση υδατανθράκων. Ξεκινά με υπογλυκαιμία λίγο μετά την κατανάλωση κάποιων υδατανθράκων και ειδικά των επεξεργασμένων. Ωστόσο, η συνεχής επανάληψη αυτών των συμπτωμάτων οδηγεί σε αντίσταση της ινσουλίνης και τελικά σε διαβήτη τύπου 2. Σήμερα, θα εξετάσουμε λύσεις για τη διαχείριση του σακχάρου και της ινσουλίνης. Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε το σχετικό βίντεο στο κανάλι στο YouTube:

 

https://www.youtube.com/watch?v=YlLVMyHImQI

 

Αλλαγές σε Κυτταρικό Επίπεδο

 

Η υπερβολική γλυκόζη από τους υδατάνθρακες και η υψηλή έκκριση ινσουλίνης καταλήγει στη σταδιακή ανάπτυξη αντίστασης στα κύτταρα. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που καταναλώνουμε υδατάνθρακες, τα κύτταρα απαιτούν περισσότερη ινσουλίνη από το πάγκρεας για να απορροφήσουν τα θρεπτικά συστατικά. Η έκκριση ινσουλίνης μπορεί να γίνει ακόμα και επτά φορές υψηλότερη από το φυσιολογικό.

 

Η ανάγκη για περισσότερη ινσουλίνη προκύπτει επειδή τα κύτταρα θέλουν να απορροφήσουν θρεπτικά συστατικά. Ο μόνος τρόπος για να συμβεί αυτό είναι να “ξεκλειδώσουν” τα κύτταρα με τη βοήθεια της ινσουλίνης. Ωστόσο, όταν υπάρχει πρόβλημα με την ινσουλίνη, τα κύτταρα ζητούν απεγνωσμένα περισσότερη παραγωγή της οδηγώντας σε διαβήτη τύπου 2.

 

Λύσεις στην Αντίσταση Ινσουλίνης και το Διαβήτη


Ελεγχόμενη Διατροφή

Με την έννοια της ελεγχόμενης διατροφής, αναλαμβάνουμε τον έλεγχο του τι καταναλώνουμε. Αυτό περιλαμβάνει τη μείωση ή την απουσία υδατανθράκων, υψηλή πρόσληψη πρωτεΐνης και μέτρια πρόσληψη λιπαρών. Έτσι, επιτυγχάνουμε σταδιακά την ισορροπία του σακχάρου και συνεπώς της ινσουλίνης.

 

Διαλειμματική Νηστεία

 

Η διαλειμματική νηστεία συμβάλλει στον καλύτερο έλεγχο του σακχάρου και της ινσουλίνης. Καταναλώνοντας μόνο ροφήματα όπως καφές, τσάι, φυσικώς ανθρακούχο νερό ή νερό κατά τη διάρκεια της νηστείας, αποκτούμε ευαισθησία στην ινσουλίνη, το αντίθετο της αντίστασης.

 

Περιορισμός Υδατανθράκων

 

Κάποιοι ενδέχεται να μη θέλουν να εγκαταλείψουν εντελώς την κατανάλωση υδατανθράκων. Σε αυτήν την περίπτωση, μια διατροφή με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες μπορεί να είναι η λύση. Εάν ωστόσο, αντιμετωπίζετε σοβαρό πρόβλημα με το σάκχαρο, η αφαίρεση των υδατανθράκων για ένα διάστημα συνίσταται μέχρι να δείτε βελτίωση στα νούμερα.

 

Ύπνος

 

Ο επαρκής και ποιοτικός ύπνος είναι επιτακτικός. Η έλλειψη ύπνου συνδέεται με υψηλά επίπεδα κορτιζόλης, επηρεάζοντας αρνητικά τα επίπεδα σακχάρου. Έτσι, ο ποιοτικός ύπνος συμβάλλει στη σταθεροποίηση του σακχάρου και μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης που ήδη το πρωί θα είναι αυξημένα.


Αντίστροφη της Αντίστασης στην Ινσουλίνη και του Διαβήτη

 

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η αντίστροφη της αντίστασης στην ινσουλίνη και του διαβήτη δεν είναι μύθος. Απαιτεί ωστόσο αυστηρό περιορισμό των υδατανθράκων για την επίτευξη χαμηλών επιπέδων σακχάρου και ινσουλίνης. Με αυτήν την προσέγγιση, μπορούμε σταδιακά να επιφέρουμε σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητά μας και να δούμε βελτίωση σε πολλούς τομείς.

 

Συνοπτικά, με την εφαρμογή διαλειμματικής νηστείας και μιας διατροφής χαμηλά σε υδατάνθρακες, τα αποτελέσματα είναι εμφανή. Αρχίζουμε να νιώθουμε κορεσμό από τα γεύματα μας, το σάκχαρο μας παραμένει σταθερό χωρίς απότομες αυξομειώσεις και το σωματικό λίπος μειώνεται δραστικά, καθώς το σώμα χρησιμοποιεί το αποθηκευμένο λίπος για ενέργεια. Αυτά είναι τα πλεονεκτήματα που μπορείτε να ωφεληθείτε εφαρμόζοντας σωστά μια διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες σε συνδυασμό με την διαλειμματική νηστεία.