ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Τα καλύτερα αντηλιακά για παιδιά & βρέφη!

Τα καλύτερα αντηλιακά για παιδιά & βρέφη!

Τα αντηλιακά δεν είναι απαραίτητα μόνο το καλοκαίρι αλλά όλο το χρόνο. Ειδικά, όταν πρόκειται για βρέφη και παιδιά, τότε χρειάζεται extra προσοχή, γιατί ακόμη το δέρμα τους αναπτύσσει μηχανισμούς για την προστασία του. 

Το δέρμα του παιδιού επηρεάζεται πολύ περισσότερο από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου από ότι το δέρμα των ενηλίκων, καθώς είναι περισσότερο ευαίσθητο. Τα αντηλιακά για παιδιά δεν καλύπτουν μόνο εποχιακές ανάγκες, αλλά συνεισφέρουν στην προστασία του δέρματος τους όλο το χρόνο. 

Τα μικρά παιδιά και τα βρέφη έχουν χαμηλότερα επίπεδα μελανίνης τουλάχιστον μέχρι το 2ο έτος ζωής, έχουν λεπτότερη κερατίνη στιβάδα στην επιφάνεια της επιδερμίδας και μεγαλύτερη αναλογία επιφάνειας προς τον όγκο του σώματος. Το δέρμα του παιδιού είναι πιο λεπτό και έχει μεγαλύτερη απορροφητικότητα από το δέρμα ενός ενήλικα. Συνεπώς, όποιο προϊόν εφαρμόζεται στο παιδί, πρέπει να πρέπει να είναι δερματολογικά ελεγμένο και ειδικό για την ηλικία του.

Τα βρεφικά αντηλιακά δεν περιέχουν συστατικά ή χημικά, που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς και είναι κατάλληλα για το ευαίσθητο δέρμα του μωρού, όπως όλα τα προϊόντα βρεφικής φροντίδας. Επίσης, τα αντηλιακά για μωρά έχουν σύνθεση που απλώνεται και απορροφάται με ευκολία. 

TIP: Η επάλειψη με αντηλιακό πρέπει να γίνει τουλάχιστον μισή ώρα πριν την έκθεση στον ήλιο, ώστε να απορροφηθεί σωστά από την επιδερμίδα του.

Παιδίατροι και δερματολόγοι επισημαίνουν, ότι τα παιδιά κάτω των 3 ετών πρέπει να αποφεύγουν την έκθεση στον ήλιο και να προστατεύονται ακόμη και αν βρίσκονται στη σκιά. Παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας πρέπει να περιορίζονται ως προς τις εξωτερικές δραστηριότητες ειδικά στο διάστημα μεγαλύτερης ηλιοφάνειας. Καλό είναι να φορούν ελαφρά, ανοιχτόχρωμα ρούχα, με πυκνή ύφανση, καπέλο και γυαλιά. 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει: Αντηλιακά Προσώπου & Σώματος: Πλήρης οδηγός αγοράς!

Ποια είναι τα καλύτερα παιδικά & βρεφικά αντηλιακά; 

Τα αντηλιακά για μωρά πρέπει να προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή προστασία και αυτό εξαρτάται από τον δείκτη SPF, τη σύνθεση και τα φίλτρα προστασίας. Συμπληρώνοντας αυτό το παζλ, θα είναι εύκολο να επιλέξετε ένα ολοκληρωμένο σετ με παιδικά αντηλιακά, που θα έχετε μαζί σας στις διακοπές, στην παιδική χαρά ή ακόμη και στην καθημερινή βόλτα. 

Σε μωρά μικρής ηλικίας είναι καλό να επιλέγουμε αντηλιακά που απορροφώνται εύκολα και δεν προκαλούν αλλεργίες ή ερεθισμούς.

  • Δείκτης SPF και οι ακτινοβολίες UVA & UVB 


Η ακτινοβολία UVA έχει αποδειχθεί ότι σχετίζεται με την πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας, ενώ η UVB μπορεί να προκαλέσει μέχρι και ηλιακά εγκαύματα στο δέρμα. Για αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό τα
παιδικά αντηλιακά να προστατεύουν επαρκώς και από τους δύο τύπους ακτινοβολίας.

Ενδεικτικά, αντηλιακά με SPF15 μπλοκάρουν το 93% των ακτίνων UVB και εκείνα με SPF50 το 98%. Για τα παιδιά και τα βρέφη επιλέξτε από τα καλύτερα αντηλιακά με SPF 50,  αδιάβροχα και ευρέος φάσματος, ώστε να παρέχουν προστασία αλλά και περιποίηση στο ευαίσθητο δέρμα τους.

Το Pharmacy Discount προτείνει:

LA ROCHE POSAY Anthelios Dermo-Pediatrics Baby Lotion Αντηλιακό για Βρέφη SPF50+ 50ml

Ανάμεσα στις καλύτερες επιλογές για μέγιστη ασφάλεια είναι ένα βρεφικό αντηλιακό της La Roche Posay με ειδική σύνθεση για ευαίσθητο ή με τάση ατοπίας δέρμα. Το συγκεκριμένο παρέχει ακόμη πιο υψηλή προστασία σε σχέση με το όριο των συστάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  • Φίλτρα του αντηλιακού 


Στο
Pharmacy Discount θα βρείτε παιδικά αντηλιακά με φυσικά φίλτρα και με χημικά φίλτρα. Τα φυσικά ή ανόργανα φίλτρα αντανακλούν την υπεριώδη ακτινοβολία, δημιουργούν ένα φιλμ προστασίας πάνω στην επιδερμίδα και είναι ιδανικά για βρέφη και παιδιά με ευαίσθητο ή αντιδραστικό δέρμα.

Τα αντηλιακά με χημικά ή οργανικά φίλτρα απορροφούν την ηλιακή ακτινοβολία και απευθύνονται για χρήση σε παιδιά άνω του ενός 1 έτος και σε όσα παρουσιάζουν δυσανεξία στα φυσικά φίλτρα. Στο Pharmacy Discount θα βρείτε μερικά από τα καλύτερα αντηλιακά για βρέφη μόνο με φυσικά φίλτρα, χωρίς άρωμα και parabens. 

Αν ψάχνετε για αντηλιακά με φυσικά φίλτρα τότε με τα παιδικά αντηλιακά της FREZYDERM θα μείνετε απολύτως ευχαριστημένοι. Χάρις στο γαλάζιο φυτικό τους χρώμα θα γνωρίζετε επακριβώς, πού έχετε απλώσει προϊόν και πού όχι. Η εμπλουτισμένη τους σύνθεση, προστατεύει από αφυδάτωση και ερεθισμούς. 

Το Pharmacy Discount προτείνει:

FREZYDERM Infant Sun Care SPF50+ Βρεφικό Αντηλιακό Προσώπου & Σώματος 100ml

Μία εξαιρετική επιλογή είναι και τα αντηλιακά παιδικά από την APIVITA. Με φυσικά φίλτρα που προσφέρουν φωτοπροστασία ευρέος φάσματος και εκχύλισμα καλέντουλας, που καταπραΰνει το βρεφικό δέρμα και αποτρέπει την εμφάνιση ερεθισμών.

 Το Pharmacy Discount προτείνει:

APIVITA Bee Sun Safe Βρεφική Αντηλιακή Κρέμα με Φυσικά Φίλτρα SPF30 100ml

  • Αντηλιακά σε μορφή γαλακτώματος ή spray


Στα
καλύτερα αντηλιακά για παιδιά υπολογίζονται, όσα είναι σε μορφή γαλακτώματος ή κρέμας. Η σύνθεσή τους είναι πιο πλούσια και η εφαρμογή τους, αν γίνει σωστά, πιο αποτελεσματική. Ακόμη και αν το παιδί φορά μπλούζα, καπέλο και γυαλιά, το αντηλιακό είναι πολύ βασικό για την ασφάλεια του.

Το Pharmacy Discount προτείνει:

NIVEA Sun Babies & Kids Sensitive Protective 5in1 SPF50+ Trigger Spray 270ml

Τα αντηλιακά σε μορφή spray είναι πιο εύχρηστα, γιατί η υφή τους είναι πιο ελαφριά και δροσιστική και ο γονιός μπορεί να το εφαρμόσει ενώ το παιδί παίζει, σχεδόν χωρίς καν να το καταλάβει. Όμως, αυτό εμπεριέχει τον κίνδυνο να μην εφαρμοστεί επαρκής ποσότητα στο δέρμα και να βγει στον ήλιο χωρίς να είναι σωστά προστατευμένο από την ηλιακή ακτινοβολία. 

Ακόμα, δοκιμάστε προϊόντα σε μορφή stick ή spray, αλλά βεβαιωθείτε ότι το εφαρμόζετε επιμελώς σε όλα τα εκτεθειμένα σημεία, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου (μύτη και αυτιά) και το πίσω μέρος των ποδιών και των χεριών. 

Το Pharmacy Discount προτείνει:

TIP: Σε βρέφη κάτω των 6 μηνών, χρησιμοποιείτε μόνο αντηλιακά με σύνθεση για πολύ ευαίσθητα δέρματα.

Αγόρασε online τα καλύτερα βρεφικά αντηλιακά, για να προστατέψεις το δερματάκι του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μην ξεχάσεις να βάλεις στο καλάθι σου πακέτα αντηλιακών αλλά και προϊόντα after sun για ολοκληρωμένη περιποίηση της επιδερμίδας μετά την έκθεση στον ήλιο. 

Το Pharmacy Discount είναι ο πιο εύκολος και οικονομικός τρόπος να εφοδιαστείς με όλα τα απαραίτητα προϊόντα για τη φροντίδα και την περιποίηση του παιδιού και την ενίσχυση του οργανισμού του. Βρείτε σε προσφορά αντηλιακά για όλη την οικογένεια και κάντε την παραγγελία σας τώρα.


Το PharmacyDiscount είναι πάντα δίπλα σας! 




Άρης Πασχαλίδης, Φαρμακοποιός MSc

 

132 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 13.40€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 24.37€
13.16€
114 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 11.35€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 19.57€
11.35€
128 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 12.80€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 25.60€
12.80€
148 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 12.53€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 23.50€
14.80€