ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
SOS TIPS: Survival Food, τρόφιμα “επιβίωσης”

SOS TIPS: Survival Food, τρόφιμα “επιβίωσης”

Aκούτε ίσως συχνά να γίνεται κουβέντα για τα λεγόμενα 'τρόφιμα επιβίωσης’ και τη σημασία τους σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Στο κείμενο που ακολουθεί, ας δούμε μαζί σε ποιες συγκεκριμένες περιπτώσεις μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις μερίδες τροφίμων έκτακτης ανάγκης και τις ειδικές μπάρες ενέργειας που κυκλοφορούν στην αγορά για αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Πρόκειται για μια εύκολη και ευέλικτη λύση για τροφή και γαι το απαραίτητο νερό και τελικά, για αυτή καθεαυτή την… επιβίωση!

 

  • Φυσικές καταστροφές και άλλα απρόβλεπτα γεγονότα:

Προετοιμαζόμαστε πάντα για αυτά όσο καλύτερα μπορούμε, είτε πρόκειται για σεισμούς και πυρκαγιές , ή ακόμη για τυφώνες και καταιγίδες— εν τούτοις είναι πολύ δύσκολο, αν όχι αδύνατον, να γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα χτυπήσουν αυτές οι καταστροφές. Σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι πολύ σημαντικό να έχετε σε ένα ειδικό κιτ έκτακτης ανάγκης, μη ευπαθή τρόφιμα και, βέβαια, νερό. Βεβαιωθείτε ότι η οικογένειά σας έχει αρκετό νερό με τον εξής κανόνα που είναι πολύ εύκολο να θυμάστε: 4 λίτρα ανά άτομο την ημέρα. Εξασφαλίστε ακόμη περίπου 1.200 έως 2.000 θερμίδες ανά άτομο την ημέρα, για ό,τι αφορά την κατανάλωση φαγητού. Αν πάλι δεν υπάρχει ρεύμα λόγω διακοπής ή δολιοφθοράς, να είστε σίγουροι ότι δεν χρειάζεται να βασίζεστε σε ευπαθή τρόφιμα που χρειάζονται ψυγείο, παρά μάλλον σε ξηρά τροφή, κονσέρβες και τις ειδικές μερίδες SOS φαγητού και θρεπτικών συστατικών, για αυτές τις έκτακτες περιπτώσεις. Ωστόσο, οι καταστάσεις έκτακτης ανάγκης μπορεί να μας φέρουν σε δύσκολη θέση και εκτός του οικιακού  περιβάλλοντος.

  • Κατάσταση έκτακτης ανάγκης από ακινητοποίηση στον δρόμο

 Εάν ταξιδεύετε λόγου χάρη στο δρόμο και το αυτοκίνητό σας ακινητοποιηθεί σε μια απομακρυσμένη περιοχή, θα πρέπει να έχετε φροντίσει να είστε εξοπλισμένοι με αρκετό φαγητό και νερό, μέχρι να λάβετε βοήθεια ή να φτάσετε στον προορισμό σας με ασφάλεια. Το αυτοκίνητο σας πρέπει να έχει γεμάτο ρεζερβουάρ, τα απαραίτητα καλώδια, ή ακόμη και εφεδρικά ελαστικά για τις όποιες έκτακτες ανάγκες εμφανιστούν. Γιατί λοιπόν να μην προσθέσετε και ένα κιτ που θα περιλαμβάνει φαγητό, βιταμίνες, νερό ή ενεργειακά ποτά και προμήθειες πρώτων βοηθειών;

  • SOS και στη θάλασσα

 Αναφερόμαστε συνήθως σε δύσκολες καταστάσεις στην ξηρά, ωστόσο τα τρόφιμα έκτακτης ανάγκης μάς είναι επίσης απαραίτητα και στο θαλάσσιο περιβάλλον - ψάρεμα, γιοτ, ιστιοπλοΐα.  Για κάποιους ανθρώπους μάλιστα συμβαίνει οι διακοπές να περιλαμβάνουν απαιτητικές δραστηριότητες, όπως κάμπινγκ και πεζοπορία, διανυκτέρευση σε εξωτερικό περιβάλλον. Αποθηκεύστε επομένως εύκολα την αναγκαία ενέργεια της κάθε ημέρας στην τσέπη σας με δημοφιλείς μπάρες διατροφής που θα βρείτε σε φαρμακεία και ειδικά καταστήματα, οι οποίες  περιέχουν 400 θερμίδες και είναι γεμάτες με θρεπτικά συστατικά, προσφέρονται δε σε πολλές και διαφορετικές γεύσεις Τα φαγητά έκτακτης ανάγκης και το νερό συνήθως έχουν διάρκεια ζωής 5 ετών, αποθηκεύονται εύκολα οπουδήποτε και φυσικά μεταφέρονται εύκολα, έτσι ώστε να προβάλλουν ιδανικά για κάθε έκτακτη κατάσταση ανάγκης ή επιβίωσης.

  • Πλεονεκτήματα μπαρών ενέργειας ή έκτακτης ανάγκης:

Οι μπάρες αυτές, συνιστώνται τόσο για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όσο και όταν η καθημερινότητά μας έχει κάποιες “απαιτήσεις”. Διακρίνονται λοιπόν για τα εξής πλεονεκτήματά τους.

 

  • Έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής.
  • Σας επιτρέπουν να αποθηκεύετε το κιτ επιβίωσής σας για παρατεταμένες περιόδους, επομένως δεν σπαταλάτε χρήματα για να ανανεώνετε τις προμήθειες γευμάτων.
  • Διακρίνονται για την αντοχή τους σε κρύο ή υψηλή θερμοκρασία, ενώ δεν απαιτούν ιδιαίτερες συνθήκες αποθήκευσης.
  • Διατηρούνται σε ανθεκτική συσκευασία.

Η συσκευασία των εξειδικευμένων ράβδων τροφίμων επιβίωσης είναι ανθεκτική ώστε να αντιστέκεται αποτελεσματικά στη ζημιά από τις ακραίες καταστάσεις.

  • Δεν χρειάζονται μαγείρεμα.

Το φαγητό έκτακτης ανάγκης SOS είναι έτοιμο να καταναλωθεί ως έχει και δεν απαιτεί θέρμανση, ή προσθήκη επιπλέον συστατικών.

  • Δεν προκαλούν δίψα.

Ένα άτομο μπορεί να καταλήξει σε μια κατάσταση όπου το πόσιμο νερό δεν είναι άφθονο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα σιτηρέσια SOS αναπτύσσονται με τρόπο που να μην σας προκαλούν δίψα μετά την κατανάλωσή τους.

  • Είναι συμπαγείς και θρεπτικές.

Οι μπάρες γευμάτων έκτακτης ανάγκης καταλαμβάνουν όσο λιγότερο χώρο γίνεται και σας παρέχουν όσο το δυνατόν περισσότερα θρεπτικά συστατικά.