ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Το ριγανέλαιο & οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες!

Το ριγανέλαιο & οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες!

Το ριγανέλαιο & οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες!

Η ρίγανη, με προεξέχουσα την ελληνική ρίγανη που θεωρείται από τις καλύτερες παγκοσμίως, περιέχει ένα υψηλό αριθμό ουσιών, οι οποίες της προσδίδουν τις ιδιαίτερες της ιδιότητες, την αντιφλεγμονώδη, αντιμικροβιακή, βακτηριοκτόνα, αποχρεμπτική και αντιοξειδωτική της δράση ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα.

Το ριγανέλαιο είναι ένα έλαιο με εξέχουσες αντιοξειδωτικές ιδιότητες . Τα κύρια συστατικά του είναι η καρβακρόλη και η θυμόλη, δύο φαινόλες με σημαντική αντιοξειδωτική δράση,  που είναι εξαιρετικά χρήσιμο στις περιπτώσεις λοιμώξεων του αναπνευστικού και του πεπτικού

Το καθαρό ριγανέλαιο αυτούσιο είναι καυστικό και ερεθιστικό για το βλεννογόνο του στόματος, έτσι δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως πόσιμο, παρά μόνο από τη στιγμή που εγκλωβίστηκε σε μορφή μαλακής κάψουλας, που του δίνει την δυνατότητα να περνά τον πεπτικό σωλήνα και να φθάνει στο στομάχι, όπου το περίβλημα της κάψουλας διαλύεται και το ριγανέλαιο απελευθερώνεται για να προσφέρει στον οργανισμό της ευεργετικές του ιδιότητες.
Μελέτες  και έρευνες  έδειξαν ότι :
  • Στο αναπνευστικό σύστημα  οι αντιφλεγμονώδεις και αντισταμινικές του ιδιότητες   συμβάλλουν στην ανακούφιση από τη ρινική συμφόρηση (το μπούκωμα της μύτης) χωρίς να διαταράσσει την ισορροπία του οργανισμού, δρώντας κατευθείαν στο υποκείμενο αίτιο της κατάστασης.
  • Στο πεπτικό σύστημα  ότι  βοηθάει τη διαδικασία της πέψης μέσω αύξησης της έκκρισης των πεπτικών ενζύμων, ενώ παράλληλα αυξάνει την απορροφησιμότητα των θρεπτικών συστατικών της τροφής. Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα έδειξε ότι το ριγανέλαιο μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τον ιό της γαστρεντερίτιδας (norovirus).
Οι ιδιότητες αυτές του ριγανέλαιου, εκτός από την καρβακρόλη- θυμόλη που προαναφέραμε, οφείλονται στα ιχνοστοιχεία και βιταμίνες που περιέχει: ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, κάλιο, βιταμίνη Ε, βιταμίνη Κ.
Άρα εκτός  από τη χρήση της ρίγανης στο φαγητό μας που του προσδίδει γεύση και άρωμα, η χρήση του ριγανέλαιου  είναι ένα δώρο της ελληνικής φύσης για ασπίδα προστασίας και όπλο για την υγεία μας.

Το HS Oregano Oil της Health Sign  είναι Ριγανέλαιο   (Origanum heracleoticum) 125 mg  σε μορφή μαλακής κάψουλας το οποίο περιέχει 88% καρβακρόλη, από αυθεντική Ελληνική ρίγανη. Επίσης περιέχει 375 mg έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Περιλαμβάνει  ακόμα και άλλες ουσίες όπως τερπένια, ροσμαρινικό οξύ, ναριντζίνη και βήτα καρυοφιλλίνη. Άλλα συστατικά είναι το ασβέστιο, το μαγνήσιο, ο ψευδάργυρος, ο σίδηρος, το κάλιο, ο χαλκός, το βόριο, το μαγγάνιο, οι βιταμίνες C, Α (β-καροτένιο) και η νιασίνη (βιταμίνη Β3). Δεν  περιέχει χρωστικές ουσίες, συντηρητικά, γλυκαντικές ουσίες και αλλεργιογόνα σίτου.