ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Πλησιάζουν οι εξετάσεις: tips για συγκέντρωση και καλύτερη απόδοση!

Πλησιάζουν οι εξετάσεις: tips για συγκέντρωση και καλύτερη απόδοση!

Η περίοδος των εξετάσεων μπορεί να πλησιάζει και εσύ να αρχίζεις να νιώθεις ολοένα και πιο στρεσαρισμένος/η.  Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η περίοδος αυτή χαρακτηρίζεται από πολλούς ως η πιο κρίσιμη και αγχωτική της ζωής των παιδιών στα σχολικά τους χρόνια. Ωστόσο, καλό θα ήταν να βρεις τη δύναμη να ηρεμήσεις και να ακολουθήσεις κάποιες απλές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να αποβάλλεις το άγχος που σε κατακλύζει.  

1. Καταρχάς ολοκλήρωσε τη μελέτη σου νωρίς το βράδυ, για να δώσεις τον χρόνο σε σώμα και πνεύμα να ξεκουραστούν. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όχι μόνο για τις επιδόσεις σου, αλλά και για την ψυχολογία σου.

2. Μην ξεχνάς ότι η διατροφή παίζει σπουδαίο ρόλο στη διατήρηση της σωστής πνευματικής λειτουργίας, στη βελτίωση της διάθεσης και στην αντιμετώπιση του στρες. Ορισμένες τροφές μπορούν να αυξήσουν φυσικά τα επίπεδα σεροτονίνης. Λαχανικά, όπως το σκόρδο, το καρότο, τα σπαράγγια, το μπρόκολο, το κρεμμύδι και η ντομάτα βοηθούν στην αύξηση της σεροτονίνης. 

3. Προσπάθησε να αφιερώσεις 20 λεπτά την ημέρα σε κάποιο είδος άσκησης ή κίνησης. Αυτό θα βοηθήσει να παραχθεί σεροτονίνη, που είναι η ορμόνη της χαράς και να μειωθεί η κορτιζόλη, που είναι η ορμόνη του άγχους. 

4. Επίσης, ο διαλογισμός και γενικά οι τεχνικές χαλάρωσης έχουν σημαντικά οφέλη για την ψυχική υγεία. Έρευνες δείχνουν ότι ο κλασικός διαλογισμός μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση και να αυξήσει τα επίπεδα σεροτονίνης, ενώ αρκούν 30 λεπτά για να βελτιώσουν τα συμπτώματα της κατάθλιψης, σύμφωνα με μία μελέτη του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

5. Ανέβασε τη διάθεσή σου με μια βόλτα ή έναν καφέ με φίλους. Φρόντισε απλά το θέμα συζήτησης να μην είναι το διάβασμα, το άγχος και ό,τι έχει να κάνει με τις εξετάσεις.

6. Απόφυγε να κάνεις αρνητικές σκέψεις γιατί με αυτόν τον τρόπο είναι πολύ πιθανό να τις προκαλέσεις. Εστίασε σε θετικές σκέψεις λέγοντας στο εαυτό σου ότι έχεις κάνει την προσπάθειά σου και θα κάνεις το καλύτερο που μπορείς.

7. Τις ημέρες των εξετάσεων φρόντισε να ξυπνήσεις νωρίς και να ετοιμαστείς χωρίς άγχος. Καλό είναι να μην διαβάσεις κάτι γιατί εκείνη τη στιγμή γιατί θα νιώθεις ότι δε θυμάσαι τίποτα.

8. Φρόντισε τις μέρες των εξετάσεων να τρως καλό πρωινό. Με άδειο στομάχι δυσκολεύεις πολύ τον εαυτό σου να αποδώσει. Ένα ελαφρύ, τονωτικό πρωινό θα σου χαρίσει την ενέργεια και τη διαύγεια που χρειάζεσαι. Γάλα με δημητριακά, φρυγανιές με λίγο βούτυρο και μέλι, ή με λίγο τυρί και μία φέτα γαλοπούλα, φυσικό χυμό ή φρούτα αποτελούν σωστές επιλογές.

9. Τέλος, και ιδιαίτερα σημαντικό, καλό θα ήταν ενισχύσεις τον οργανισμό σου με κάποιο ειδικό συμπλήρωμα διατροφής που θα ανεβάσει τα επίπεδα συγκέντρωσης και μνήμης. 

To PharmacyDiscount προτείνει

Το Epresat της Power Health είναι ένα πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα διατροφής που συνδυάζεται με εκχυλίσματα βοτάνων και χυμούς φρούτων και εφοδιάζει τον οργανισμό με τις απαραίτητες βιταμίνες.

Tο Epresat περιέχει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν:

  • Βιταμίνες Β1, Β2, Νιασίνη και C: Στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας.*
  • Βιταμίνες Β1, Β2, Β6, Νιασίνη και C: Στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος.*
  • Βιταμίνες Β2, Β6, Νιασίνη και C: Στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης.*
  • Βιταμίνες Β1, Β6, Νιασίνη και C: Στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία.*
  • Βιταμίνη Α και Β2: Στο φυσιολογικό μεταβολισμό του σιδήρου.*
  • Βιταμίνη C: Αυξάνει την απορρόφηση του σιδήρου.*
  • Βιταμίνες Α και Β2: Στη διατήρηση της φυσιολογικής όρασης.*
  • Βιταμίνες Α, D3, B6 και C: Στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.*
  • Βιταμίνη D3: Στην απορρόφηση/χρησιμοποίηση του ασβεστίου και του φωσφόρου συμβάλλει φυσιολογικής κατάστασης των οστών και των δοντιών, στη φυσιολογική λειτουργίας των μυών. Ακόμη, η βιταμίνη D3 συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και στη φυσιολογική ανάπτυξη των οστών στα παιδιά.*
  • Βιταμίνες Β2, C και Ε: στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες.*
  • Βιταμίνη Β1 : Συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία της καρδιάς.*

* Τα παραπάνω  αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Eυρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).



Το PharmacyDiscount είναι πάντα δίπλα σας! 






188 Πόντοι
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ: 18.77€
ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 37.54€
18.77€