ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
NEUBRIA || Τα Έξυπνα Νοοτροπικά Συμπληρώματα Διατροφής

NEUBRIA || Τα Έξυπνα Νοοτροπικά Συμπληρώματα Διατροφής

Ξεκλείδωσε τον Εγκέφαλό σου με τη βοήθεια των Συμπληρωμάτων Διατροφής της Νeubria!

Φυσικές ουσίες με νοοτροπική δράση:

Ενίσχυσε τη μνήμη σου με φυσικό τρόπο!

Ο όρος νοοτροπικό [νους (μυαλό) + τρέπω (γυρίζω, αλλάζω)] αναφέρεται στις ουσίες που συμβάλλουν στην ενίσχυση των λειτουργιών του εγκεφάλου, αυξάνοντας τις γνωστικές λειτουργίες, όπως είναι η μνήμη, η συγκέντρωση, η διαύγεια, η διάθεση, η πνευματική απόδοση κ.α.


Οι νοοτροπικές ουσίες είναι μη τοξικές και έχουν συνήθως νευροπροστατευτική δράση, βελτιώνουν τη μνήμη και την ικανότητα ανάκλησης πληροφοριών, ενισχύουν την πνευματική απόδοση, αυξάνουν την αποτελεσματικότητα των νευρωνικών πυροδοτήσεων στον εγκέφαλο, βελτιώνουν τις γνωσιακές ικανότητες, χωρίς να εμφανίζουν παρενέργειες.
Νοοτροπικές ουσίες με αποδεδειγμένα αποτελέσματα είναι η κιτικολίνη, η καφεΐνη, η θειανίνη, η θεοβρωμίνη, κάποιες βιταμίνες του συμπλέγματος Β, η χολίνη, το συνένζυμο Q10, πολλά από τα προσαρμογόνα βότανα όπως το τζίνσενγκ, η ασβαγκάντα η ροντιόλα και πολλά άλλα.

Μία από τις πιο γνωστές ουσίες με νοοτροπική δράση είναι η κιτικολίνη, η οποία αυξάνει την νοητική ενέργεια, ενισχύει τη νευροπλαστικότητα (αναγέννηση των νευρώνων) και έχει ευεργετικά αποτελέσματα τόσο στην εκφυλιστική όσο και στην αγγειακή γνωστική μείωση, βελτιώνοντας τόσο τη μακροπρόθεση όσο και την βραχυπρόθεσμη μνήμη, καθώς και την ικανότητα ανάκλησης πληροφοριών.

Μία ακόμα ουσία που χρησιμοποιείται για τη νοοτροπική της δράση είναι το συνένζυμο Q10, το οποίο υποστηρίζει τις κυτταρικές μεμβράνες και τη νευρολογική λειτουργία. Το coQ10 μπορεί να μειώσει τις επιπτώσεις από το οξειδωτικό στρες, το οποίο επηρεάζει αρνητικά τη λειτουργία του εγκεφάλου και πιθανόν να επιβραδύνει την εμφάνιση νόσων, όπως του Alzheimer και του Parkinson.

Αρκετά βότανα που έχουν χρησιμοποιηθεί σε διάφορες παραδοσιακές θεραπευτικές μεθόδους  -όπως για παράδειγμα η Αγιουρβεδική ιατρική- και τα οποία έχουν πλέον επιστημονικά αποδεδειγμένη νοοτροπική δράση, χρησιμοποιούνται σε εξειδικευμένα μείγματα συμπυκνωμένων εκχυλισμάτων για να ενισχύσουν τη μνήμη και τη γνωσιακή λειτουργία. Ένα τέτοιο μείγμα βοτάνων με μέγιστα οφέλη στην ενίσχυση της μνήμης, της μάθησης, της ανάκλησης πληροφοριών και γενικότερα της γνωσιακής λειτουργίας περιλαμβάνει τα βότανα:

  • Κουρκουμάς: περιέχει τη βιοδραστική πολυφαινόλη κουρκουμίνη, που χρησιμοποιείται παραδοσιακά στις Αγιουρβεδικές θεραπείες κυρίως για την αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση της.

  • Μπακόπα: βοηθά στην εστίαση, τη συγκέντρωση, την πνευματική διαύγεια και τη μνήμη, ειδικά σε περιόδους άγχους και όταν αυτές εξασθενούν με την πάροδο του χρόνου.

  • Ασβαγκάντα: βοηθά στην πνευματική ισορροπία, τη μάθηση, τη μνήμη και την ανάκληση πληροφοριών.

  • Τζίνγκο Μπιλόμπα: βοηθά στην υποστήριξη της εγκεφαλικής λειτουργίας,  τη διατήρηση της μνήμης καθώς αυξάνεται η ηλικία και τη διατήρηση της πνευματικής υγείας. Συμβάλλει στη διατήρηση και ανάκληση γεγονότων καθώς και στη διατήρηση καθαρής σκέψης.

  • Φασκόμηλο: συμβάλλει στη βελτίωση της πνευματικής απόδοσης και της λειτουργικής (προσωρινής) μνήμης, καθώς και στη συγκέντρωση.

  • Δενδρολίβανο: συμβάλλει στη διατήρηση της μνήμης και στην ανάκληση πληροφοριών.

Αυτό το μείγμα βοτάνων είναι κατάλληλο για όλους όσους δυσκολεύονται να θυμηθούν πράγματα, για φοιτητές και σπουδαστές κατά την περίοδο των εξετάσεων και γενικά για άτομα που επιδιώκουν να έχουν καλύτερη μνήμη. Επίσης θα βοηθήσει πολύ τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που εμφανίζουν εξασθένιση μνήμης λόγω γήρανσης και μειωμένες γνωσιακές λειτουργίες.

Το παραπάνω μείγμα βοτάνων, σε συνδυασμό με κιτικολίνη, συνένζυμο Q10 και ένα πλήρες μείγμα 22 μικροθρεπτικών συστατικών περιέχεται στο συμπλήρωμα διατροφής Neubria Spark (Memory).

Στα Neubria χρησιμοποιούνται δραστικά φυτικά συστατικά προερχόμενα από ασφαλείς πηγές και συνδυασμένα έτσι ώστε να αξιοποιείται η πραγματική δύναμη της φύσης. Χωρίς χημικά ή συνθετικά πρόσθετα, χρησιμοποιούνται τα καλύτερα νοοτροπικά συστατικά που υποστηρίζονται από την επιστήμη για να δημιουργηθούν ασφαλή και αποτελεσματικά φυσικά συμπληρώματα διατροφής.