ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Galentine’s day, ημέρα γιορτής της γυναικείας φιλίας!

Galentine’s day, ημέρα γιορτής της γυναικείας φιλίας!

Ναι, κάθε χρόνο, στις 14 Φεβρουαρίου, είναι η γιορτή των ερωτευμένων, η ημέρα του Αγίου Βσλεντίνου, που “συνοδεύεται” από κάρτες, ευχές, σοκολατάκια (σε σχήμα καρδιάς, ιδανικά!), κόκκινα λουλουδένια στεφάνια, χνουδωτά, αξιαγάπητα “αρκουδάκια” και πολλά άλλα δώρα, που εκδηλώνουν την αγάπη και τον έρωτα ανάμεσα σε δύο συντρόφους.

Χάρη όμως στην Leslie Knope, (έναν φανταστικό, τηλεοπτικό χαρακτήρα που ενσάρκωνε στην κωμική σειρά Parks & Recreation, στην Αμερική η ηθοποιός Amy Poehler), από ένα επεισόδιο της σειράς, τον Φεβρουάριο του 2010 και μετά, και συγκεκριμένα στις 13 Φεβρουαρίου, καθιερώθηκε η ημέρα της γυναικείας φιλίας.

 

  • Πώς καθιερώθηκε η ημέρα του Αγίου “Γαλεντίνου” / St. Galentine’s Day;

Σε αυτήν την πολύ δημοφιλή σειρά, η Leslie Barbara Knope, “βρίσκεται” μαζί με φίλες της και μέσα  στον ενθουσιασμό της -σήμα κατατεθέν της, άλλωστε!-  ονομάζει την ημέρα αυτή, σαν την «καλύτερη μέρα του χρόνου», αφού αποτυπώνει την ουσία  της ζεστασιάς, της στοργής και της συντροφικότητας – όπου γιορτάζονται οι πολύτιμοι δεσμοί της αληθινής, γνήσιας φιλίας.  

 

  • Γιατί ονομάστηκε έτσι η ημέρα αυτή;

 

Είναι ένας συνδυασμός της λέξεως Valentine’s και του αρχικού γράμματος της επίσης αγγλικής λέξεως gal, που σημαίνει (στην αργκό, ίσως), φίλη, “κοπελιά”, “κολλητή”.

 

  • Είναι η ημέρα του “Γαλεντίνου”, αποκλειστικά μια γυναικεία γιορτή;

 

Ναι! Η Ημέρα του Γαλεντίνου, που  συνήθως ορίζεται ως η 13η Φεβρουαρίου κάθε χρόνου, αλλά μπορεί και να γιορταστεί (μαζί με τις φίλες σου!) οποιαδήποτε ημέρα από την 1η Φεβρουαρίου έως την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου αφορά εκδηλώσεις αποκλειστικά γυναικείες, σαν μια ευκαιρία αμοιβαίας «ενδυνάμωσης...μια υπενθύμιση για τις γυναίκες να υποστηρίζουν και να ενισχύουν, να εμπνέουν η μία την άλλη»!

 

  • Τι θα σου προτείναμε για ένα κοκτέϊλ, παρέα με τις φίλες σου;

 

Ένα απολαυστικό negroni. Και να τι θα χρειαστείς από υλικά:

  • 20ml Tanqueray London Dry Gin,
  • 20 ml Campari,
  • 20 ml γλυκό βερμούτ,
  • 1 Φέτα πορτοκάλι,
  • Παγάκια

Και θα το ετοιμάσεις, έτσι:

Βάλε το τζιν, το Campari και το γλυκό βερμούτ σε ένα ποτήρι “τύπου” ουίσκυ. Πρόσθεσε ένα, δυο μεγάλα παγάκια και ανακάτεψε για λίγο, ελαφρά (για να “νερώσει” το κοκτέϊλ). Διακόσμησέ το με μια φέτα πορτοκάλι (με ή χωρίς την φλούδα του, ανάλογα τις προτιμήσεις σου). Και -φυσικά- απόλαυσέ το με όλες εκείνες τις φίλες που είναι δίπλα σου σε κάθε στιγμή της ζωής σου!

 

  • Υπάρχει αντίστοιχη ημέρα για την ανδρική φιλία;

Μα φυσικά! Πώς θα μπορούσε άλλωστε να γίνει διαφορετικά;

Έτσι, στις 12 Φεβρουαρίου, κάθε χρόνο, εορτάζεται η Malentines day (από το αρχικό της λέξης Male= αρσενικό, άντρας, σε συνδυασμό με τον όρο Valentine’s), μια μέρα όπου οι άνδρες συναντιούνται και γιορτάζουν την φιλία τους.

 

  • Τι σημαίνει Palentine’s Day;

Και, τέλος, πάλι στις 13 Φεβρουαρίου, ημέρα εορτασμού της γυναικείας φιλίας, τείνει να εορτάζεται η φιλία γενικότερα, ή και ο πλατωνικός έρωτας, ακόμη, την ημέρα που ονομάστηκε Palentine’s Day, μία μίξη των λέξεων Platonic (πλατωνικός) και Valentine’s!

 

  • Τι θα πρότεινες για την ημέρα της γυναικείας φιλίας;

Αν έχεις μια ξεχωριστή, ωραία ιδέα για την ημέρα της γυναικείας φιλίας, μπορείς να μας την στείλεις εδώ και να λάβεις μέρος στον St. Galentine’s Day διαγωνισμό μας, με δώρο το Best Seller διφασικό serum του ΚΟΡΡΕΣ με μαύρη πεύκη για ολική ανανέωση και ενίσχυση της επιδερμίδας!

Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει από 12/2 έως 19/2

 

Καλή σου επιτυχία!