ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Diaper Cake – τούρτα από πάνες!

Diaper Cake – τούρτα από πάνες!

Η άνοιξη και το καλοκαίρι μας φέρνουν πολύ δυνατή και καλή διάθεση και επίσης, πολλά μωρά στον ορίζοντα! Συνήθως, το καλοκαίρι και την άνοιξη γίνονται οι περισσότερες βαφτίσεις λόγω καιρού και η στιγμή που πρέπει να βρεις τι δώρο θα κάνεις στους γονείς για το μωρό τους έρχεται. Τα πιο συνηθισμένα δώρα που λαμβάνουν οι γονείς είναι φορμάκια, ρουχαλάκια, σαλιάρες, πιπίλες και κανένα βρεφικό παιχνίδι. Όλα αυτά είναι χρήσιμα, δεν αντιλέγω, όμως μήπως θέλεις να το πας ένα βήμα παραπέρα;

Σου έχω την καλύτερη, δημιουργική και έξυπνη λύση για δώρο που οι γονείς θα εκτιμήσουν πολύ! Diaper Cakes ή αλλιώς τούρτες από πάνες. Ξεκίνησε σαν μόδα γύρω στο 2010 που έγινε ένας χαμός και μετά έπεσε, σαν όλα τα trends. Μερικές εταιρείες ακόμα ασχολούνται με τη δημιουργία diaper cakes. Είναι ένα δημιουργικό, όμορφο, πρακτικό δώρο για τους γονείς, έστω για το πρώτο δώρο για το μωρό.

Πάμε να δούμε πως μπορείς να φτιάξεις μόνος σου ένα μεσαίο diaper cake!

 

Βήμα 1ο: Διάλεξε θέμα για την τούρτα

Όπως και οι κανονικές τούρτες ζαχαροπλαστικής, έτσι και τα diaper cakes χρειάζονται ένα θέμα. Εάν είναι αγοράκι μπορείς να διαλέξεις θέμα με δεινοσαύρους ή με αυτοκινητάκια. Εάν είναι κοριτσάκι, μπορείς να διαλέξεις πριγκήπισσες ή κούκλες. Εάν είσαι πιο free και δε θέλεις τα κλασικά χρώματα ροζ-μπλε, μπορείς να διαλέξεις όποιο χρώμα θέλεις και το θέμα σου να είναι κάποιο ζωάκι όπως πχ ελεφαντάκι που είναι γκρι.

Βήμα 2ο: Διάλεξε τι θα βάλεις σαν διακοσμητικό

Αναλόγως, λοιπόν, το θέμα σου, εάν διαλέξεις ζωάκι πχ, στην κορυφή της τούρτας θα βάλεις ένα ζωάκι. Μπορείς να διαλέξεις και ένα αξεσουάρ όπως παπουτσάκια για την κορυφή εάν θέλεις.

Βήμα 3ο: Τα υλικά που θα χρειαστείς

Τα υλικά που θα πρέπει να έχεις πάρει είναι τα εξής:

  • Πάνες – οι οποίες πρέπει να ταιριάζουν στην ηλικιακή ομάδα του μωρού. Υπάρχουν ειδικά νούμερα πάνας για κάθε ηλικία.
  • Ένα άδειο ρολό από χαρτί κουζίνας
  • Παραμάνες – για να καρφιτσώσεις τα extra υλικά πάνω στις κορδέλες και τις πάνες
  • Μια βάση για τούρτες – κατά προτίμηση χάρτινη και λευκή (αναλόγως το θέμα σου)
  • Πιστόλι σιλικόνης – για να κολλήσεις το ρολό στη βάση
  • Λαστιχάκια – από εκείνα που βάζουν στο super market
  • Κορδέλες – σε χρώματα και σχέδια αναλόγως το θέμα. Καλό θα ήταν να έχεις δύο ή τρία μεγέθη, μια αρκετά φαρδιά και μια μεσαία και εάν θέλεις μια λεπτή.

Extra

  • Φορμάκι
  • Πιπίλες
  • Κορδέλα (για κορίτσι) / παπιγιόν (για αγόρι)

Βήμα 4ο: Πως να συναρμολογήσεις την τούρτα

  • Το κάτω μέρος: Ξεκινάς με το να διπλώνεις τις πάνες μία μία σε ρολάκια και τις δένεις με ένα λαστιχάκι ξεχωριστά. Για το κάτω μέρος της τούρτας, θα χρειαστείς γύρω στις 25-30 πάνες (αναλόγως και το μέγεθός τους). Τις τοποθετείς τη μια δίπλα στην άλλη και τις ενώνεις με ένα μεγάλο λαστιχάκι. Τις τοποθετείς γύρω από το ρολό κουζίνας και τις διακοσμείς με την φαρδιά κορδέλα πρώτα και μετά από πάνω, σαν δεύτερο layer, βάζεις τη μεσαία κορδέλα. Εάν θέλεις, τοποθετείς και μια πιπίλα με μια παραμάνα και την κορδέλα ή το παπιγιόν με κορδέλα στο κάτω μέρος της τούρτας.
  • Το μεσαίο μέρος: Θα χρειαστείς περίπου 15 πάνες. Με τον ίδιο τρόπο, συνεχίζεις και κάνεις ρολάκια τις πάνες και τις τοποθετείς γύρω από το ρολό. Εάν θέλεις, εδώ, με την παραμάνα καρφιτσώνεις το φορμάκι ή το «φοράς» στο μεσαίο μέρος της τούρτας.
  • Στο πάνω μέρος: θα χρειαστείς 6 πάνες. Πάλι, με την ίδια διαδικασία, διπλώνεις σε ρολάκια και τοποθετείς τις πάνες στο χαρτί κουζίνας.
  • Η κορυφή: τώρα στην κορυφή θα βάλεις το παιχνίδι ή το αξεσουάρ που διάλεξες.
  • Το τύλιγμα: τώρα τυλίγεις όλη την τούρτα με το τούλι και δένεις με μια κορδέλα στην κορυφή! Έτοιμο το δώρο!

 

Εσύ θα έφτιαχνες μόνος σου diaper cake ή θα διάλεγες κάτι πιο εύκολο και γρήγορο;