ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Αλλαγή ντουλάπας & διάθεση: από χειμωνιάτικα σε ανοιξιάτικα

Αλλαγή ντουλάπας & διάθεση: από χειμωνιάτικα σε ανοιξιάτικα

Η άνοιξη, όλο και πιο πολύ θυμίζει καλοκαίρι και έτσι θα συνεχίσει από εδώ και μπρος. Μπορεί ο Μάρτιος να ήταν πιο δροσερός και αναποφάσιστος, αλλά ο Απρίλιος ήρθε για να μας φτιάξει τη διάθεση και να μας βάλει σε mood καλοκαιριού. Μαζί με τη διάθεσή σου, όμωςμ μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξεις και τη ντουλάπα σου; Τα χειμωνιάτικα είναι πλέον εκτός εποχής!

Διάβασε μερικά από τα tips μου για να μπορέσεις να κάνεις την εναλλαγή των εποχιακών ρούχων πιο υποφερτή και να οργανωθείς σωστά!

  1. Κάλεσε την κολλητή σου στο σπίτι: η αγγαρεία με παρέα θεωρείται διασκέδαση και ποια καλύτερη παρέα από την κολλητή σου; Είτε σε βοηθήσει είτε όχι, θα περάσετε χρόνο μαζί και θα γελάσετε πολύ!
  2. Φτιάξε ένα funky playlist: εργασία χωρίς μουσική είναι μαρτύριο. Βρες ένα playlist – ή φτιάξε το δικό σου – με τραγούδια που σου ανεβάζουν τη διάθεση και σε χαροποιούν. Έτσι, με διαλείμματα για χορό και τραγούδι θα περάσει πιο γρήγορα η ώρα και θα περάσετε τέλεια!
  3. Βγάλε όλα σου τα ρούχα έξω: εδώ ξεκινάει το δύσκολο κομμάτι. Θα χρειαστεί να βγάλεις όλα σου τα ρούχα έξω από τη ντουλάπα για να δεις τι ακριβώς έχεις και τι θα κρατήσεις. Μην σταματήσεις εάν δεις ότι τα ρούχα σου είναι πάρα πολλά και τρομάξεις!
  4. Καθάρισε καλά τη ντουλάπα σου: δύο φορές το χρόνο, που ουσιαστικά αλλάζεις την ντουλάπα σου αναλόγως την εποχή, πρέπει να την καθαρίζεις πολύ καλά. Είναι βασικό κομμάτι, όχι μόνο υγιεινής αλλά και διάθεσης. Με τη ντουλάπα σου καθαρή και φρέσκια θα νιώσεις κι εσύ πιο ανανεωμένη!
  5. Κάνε στοίβες ρούχων: καλό θα ήταν να κάνεις μερικές στοίβες ρούχων για να μπορέσεις να προχωρήσεις στα επόμενα. «Κρατάμε», «Πετάμε», «Δίνουμε», «Για όταν αδυνατίσω». Αυτές είναι οι στοίβες που οργανώνω εγώ τη ντουλάπα μου και φυσικά, η κολλητή, μου τραβάει τα ρούχα που ξέρει ότι δε θα φορέσω στη στοίβα «Δίνουμε» και μου λέει «όταν αδυνατίσεις, θα πάρεις άλλα»!
  6. Ακολούθησε τον κανόνα του ενός χρόνου: προφανώς και θα θέλεις να κρατήσεις ρούχα που έχεις αγοράσει αλλά δεν έτυχε να τα φορέσεις εδώ και έναν χρόνο. Οπότε, αυτά, καλό θα ήταν να τα δώσεις για να μη σου πιάνουν χώρο στη ντουλάπα σου.
  7. Κατηγοριοποίησε τα ρούχα σου: πρέπει να ξέρεις τι ρούχα θα κρεμάσεις και τι ρούχα θα διπλώσεις. Κρεμάμε τα ρούχα που τσαλακώνονται εύκολα, μαζί με τα φορέματα, τα σακάκια και τα πουκάμισα. Διπλώνουμε τα παντελόνια και τις μπλούζες και τα τοποθετούμε ανά είδος ή και ανά χρώμα στα ράφια και τα συρτάρια. Εάν χρησιμοποιήσεις κουτιά, βάλε μια ταμπέλα απ’ έξω για να τα ξεχωρίζεις.
  8. Μυρωδιά όλο το χρόνο: καθώς αποθηκεύεις τα ρούχα σου στα συρτάρια, στα ράφια ή οπουδήποτε, μην ξεχάσεις να κρεμάσεις ένα αρωματικό χώρου / ντουλάπας ή ψέκασέ τα με αυτό για να μυρίζουν όμορφα. Για τα χειμωνιάτικα ρούχα, συνιστάται η λεβάντα που απομακρύνει και τον σκόρο.
  9. Παπούτσια και αξεσουάρ: θα ακολουθήσεις την ίδια διαδικασία και για τα παπούτσια σου και τα αξεσουάρ σου. Αποθήκευσε τα παπούτσια σου σε κουτιά ή εάν έχεις χώρο στη ντουλάπα σου, πάνω σε ράφια για να τα βλέπεις και να θυμάσαι τι παπούτσια έχεις. Όσον αφορά τα αξεσουάρ όπως σκουφιά, καπέλα, γάντια, κοσμήματα, βγάζεις τα καλοκαιρινά και τα τοποθετείς στα ράφια σου ή σε ένα stand για να τα βλέπεις και να τα συνδυάζεις με τα outfits σου!
  10. Πόμολα: σου προτείνω να αλλάξεις τα πόμολα της ντουλάπας σου και να τα αντικαταστήσεις με πιο φωτεινά και καλοκαιρινά όπως λουλουδάκια, χρωματιστά, με cartoons ή ό, τι άλλο θέλεις που να ταιριάζει με την αισθητική του χώρου σου!

Ήδη, γράφοντας αυτό το άρθρο μου έφτιαξε η διάθεση και είμαι έτοιμη να καλέσω την κολλητή μου να φτιάξουμε τη ντουλάπα μου – ακόμη μια φορά!

Εσύ, είσαι έτοιμη;

 

Πηγές:

Matina. (2018, April 28). Αλλαγή εποχής: Ντουλάπες... αυτό το βάσανο!. Everyday Girls Blogging. https://everydaygirlsblogging.wordpress.com/