ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Αποτελεσματικές λύσεις αντιμετώπισης του άγχους

Αποτελεσματικές λύσεις αντιμετώπισης του άγχους

Αποτελεσματικές λύσεις αντιμετώπισης του άγχους

Σχεδόν ταυτόσημες θα πρέπει να είναι πλέον οι λέξεις «καθημερινότητα» και «άγχος», καθώς οι αγχώδεις διαταραχές αποτελούν αδιαμφισβήτητα τη μάστιγα του αιώνα! Συγκεκριμένα, τα συμπτώματα από τις αγχώδεις διαταραχές μπορεί να επηρεάσουν τόσο συναισθηματικά όσο και σωματικά.

Άτομα με άγχος αρκετές φορές αισθάνονται εξαιρετικά νευρικά και συχνά οδηγούνται σε ακραίες αντιδράσεις. Αυτό μπορεί να επηρεάσει τη συγκέντρωση και τη διάθεσή τους, οδηγώντας σε ευερεθιστότητα και ανησυχία. Αλλά τι πραγματικά είναι το άγχος;

Το άγχος είναι ένα διάχυτο, δυσάρεστο, συχνά ασαφές συναίσθημα που εκδηλώνεται με φόβο, ένταση και ανησυχία και που τις περισσότερες φορές συνοδεύεται από σωματικά συμπτώματα (ταχυκαρδία, καρδιακή αρρυθμία, δερματικά εξανθήματα, πεπτικές εσωτερικές διαταραχές, ξηροστομία, ωχρότητα, τρόμος, κεφαλαλγία, κ.α.).

Τι πρέπει να κάνουμε για να το μειώσουμε;

Σωστές αναπνοές

Ένας πολύ καλός τρόπος για να αντιμετωπίσετε το άγχος είναι να μάθετε να αναπνέετε σωστά. Όταν είμαστε ήρεμοι και χαρούμενοι είναι ήρεμη και ρυθμική, ενώ όταν είμαστε στρεσαρισμένοι η αναπνοή μας γίνεται γρήγορη και άστατη. Αυτή η αγχώδης αναπνοή μπορεί να προκαλέσει έντονο μούδιασμα, τρόμο και ζάλη.

Συμπλήρωμα διατροφής

Mπορείτε να επιλέξετε και ένα συμπλήρωμα διατροφής που συμβάλλει στην καλή λειτουργία της ψυχολογικής κατάστασης. Η συνεργιστική φόρμουλα Think Positive της Power Health περιέχει τις βιταμίνες Β1, Β5, Β6, Β12 και εκχυλίσματα Κρόκου και Ροδιόλας.
Το φυτό  Crocus sativus L., γνωστό και ως Κρόκος ή Σαφράν ή Ζαφορά, καλλιεργείται σε πολλές περιοχές του κόσμου. Το όνομα του προέρχεται από την ελληνική λέξη «κρόκη».
Το φυτό Rhodiola rosea, επίσης γνωστό από τα ονόματα Χρυσή ρίζα, Αρκτική ρίζα, ή ρίζα ροδιόλας, είναι ένα πολυετές φυτό ανθοφορίας αναγνωρισμένο παραδοσιακά για τις ιδιότητές του.
Οι βιταμίνες Β1, Β5, Β6, Β12 συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας. Οι βιταμίνες Β1, Β6 και Β12 συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος και στη φυσιολογική ψυχολογική λει­τουργία. Το. παντοθενικό οξύ συμβάλλει στη φυσιολογική νοητική επί­δοση.

Άσκηση

Η άσκηση, επίσης, παίζει σημαντικό ρόλο στην εκτόνωση του άγχους. Η αερόβια άσκηση ίσως είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποβάλλετε κάπως το άγχος. Αυξάνει τον καρδιακό σας ρυθμό, ο οποίος απελευθερώνει ενδορφίνες στον εγκέφαλο. Αυτά τα νευροχημικά μπορούν να σας κάνουν πιο ανθεκτικούς σε καταστάσεις στρες.

Ύπνος

Ένας ποιοτικός και γεμάτος ύπνος είναι πραγματικά σωτήριος για όσους έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με συμπτώματα άγχους. Φροντίστε να κοιμάστε 8 ώρες καθημερινά σε ένα δωμάτιο που έχει σωστή θερμοκρασία (να μην είναι ζεστή ούτε κρύα) και απομακρύνετε κάθε ηλεκτρική συσκευή από τον χώρο.
Αν τα συμπτώματα δεν υποχωρούν καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό. Μην ξεχνάτε να απολαμβάνετε τις μικρές χαρές της ζωής και να κάνετε πράγματα που σας γεμίζουν χαρά!