ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 66877/2024 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 69.00€

BLOG
Ευρετήριο
5 συμπληρώματα διατροφής για ένα υγιές καλοκαίρι!

5 συμπληρώματα διατροφής για ένα υγιές καλοκαίρι!

Με το καλοκαίρι να είναι εδώ, πολλές ερωτήσεις προκύπτουν:

Ποια είναι τα καλύτερα συμπληρώματα για να πάρει κανείς αυτήν την περίοδο?
Να προτιμήσω κάποιο συγκεκριμένο? Πρέπει να συνεχίσω αυτά που ήδη λαμβάνω?
Ας δούμε τα δεδομένα που υπάρχουν.


Βιταμίνες- Πολυβιταμίνες:

Οι βιταμίνες Α, C, D και E μπορούν να προστατεύσουν το δέρμα. Η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία είναι, ειδικά στην Ελλάδα, αναπόφευκτη παρά τα προφυλακτικά μέτρα που λαμβάνουμε(αντηλιακά, ομπρέλες, καπέλα κ.α.). Για να ενισχύσουμε την αντοχή του δέρματος καλό είναι να λαμβάνουμε σε επάρκεια τις απαραίτητες βιταμίνες.


Αντιοξειδωτικά:

Τα καροτενοειδή (β – καροτένιο, λυκοπένιο, α – καροτένιο, κρυπτοξανθίνη, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη).διαθέτουν μοναδικές φωτοπροστατευικές ιδιότητες.  Προστατεύουν από το ερύθημα, απορροφούν διάφορα μήκη κύματος της UV ακτινοβολίας και προφυλάσσουν το δέρμα από τις οξειδωτικές μεταβολές που προκαλεί, η υπεριώδης ακτινοβολία. Επιπρόσθετα, σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια καταπολέμησης των δυσάρεστων επιπτώσεων της έκθεσης στον ήλιο μπορεί να διαδραματίσουν οι πολυφαινόλες και κυρίως το πράσινο τσάι. Η σημαντικότερη αντιοξειδωτική του ουσία είναι η επιγαλλοκατεχίνη, η οποία φαίνεται ότι μπορεί να αναστείλει τις βλάβες του δέρματος που δημιουργεί η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία. 


Αμινοξέα- πρωτεΐνη:

Είναι βέβαιο ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αυξάνονται οι αθλητικές δραστηριότητες. Είναι απαραίτητη λοιπόν η καθημερινή λήψη πρωτεΐνης για να διασφαλιστεί η επιδιόρθωση των μυών μετά από την άσκηση ή/και τραυματισμό.


Ω3 λιπαρά οξέα:

Ο ρόλος τους είναι πολύ σημαντικός στην ομαλή ανάπτυξη μαλλιών και νυχιών και την προστασία του δέρματος. Η ανεπαρκής πρόσληψη θα έχει ως αποτέλεσμα την ξηρότητα και την αφυδάτωση του δέρματος. Τα αβοκάντο, οι σπόροι και οι ξηροί καρποί είναι πλούσια σε Ω3 λιπαρά.


Ριγανέλαιο:

Είναι χρήσιμο για την αντιμετώπιση των μυκητιάσεων του δέρματος (τα στελέχη του πιο συχνά εμφανιζόμενου μύκητα, της Candida, είναι ευαίσθητα στη μυκητοκτόνο δράση του ριγανέλαιου) αλλά και των επιδημιών γαστρεντερίτιδας που εμφανίζονται στις διακοπές και οφείλονται σε νοροϊούς. Η καρβακρόλη (88%), το βασικό συστατικό του ριγανελαίου φαίνεται ότι αναστέλλει τον πολλαπλασιασμό του ιού και τελικά τον αδρανοποιεί, μέσω της διάσπασης του σκληρού εξωτερικού τοιχώματος του ιού εντός μιας ώρας από την έκθεση σε αυτήν.

To PharmacyDiscount προτείνει

  • Το Health Sign HS Oregano Oil 30 Soft Gels με κύρια συστατικά του την καρβακρόλη με περιεκτικότατά 88% και την θυμόλη, δύο φαινόλες με σημαντική αντιοξειδωτική δράση, ενώ περιλαμβάνει και άλλες ουσίες όπως τερπένες, ροσμαρινικό οξύ και βήτα καρυοφιλλίνη.



Το PharmacyDiscount προτείνει

Tο HEALTH SIGN, HS Oregano Oil 30 Soft Gels με κύρια  συστατικά του την καρβακρόλη (περιεκτικότατά 88%) και η θυμόλη, δύο φαινόλες με σημαντική αντιοξειδωτική δράση, ενώ περιλαμβάνει και άλλες ουσίες όπως τερπένες, ροσμαρινικό οξύ και βήτα καρυοφιλλίνη.

Βρείτε το στο PharmachDiscount!

Το PharmacyDiscount είναι πάντα δίπλα σας!

 

Άρης Πασχαλίδης

Φαρμακοποιός, Msc

 

 

  1. Skin Protective Nutraceuticals: The Current Evidence in Brief. Nwanodi O. Healthcare (Basel). 2018 May 4;6(2)
  2. Antiviral efficacy and mechanisms of action of oregano essential oil and its primary component carvacrol against murine norovirus. Gilling DH, Kitajima M, Torrey JR, Bright KR. J Appl Microbiol. 2014 May;116(5):1149-63.
  3. In vitro activity of origanum vulgare essential oil against candida species. Cleff MBBraz J Microbiol. 2010 Jan;41(1):116-23.