ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
3 προορισμοί για πεζοπορία και χαλάρωση τα τριήμερα του Μαρτίου

3 προορισμοί για πεζοπορία και χαλάρωση τα τριήμερα του Μαρτίου

   Το 2024 μπήκε δυναμικά με τα τριήμερα να είναι πρωταγωνιστές αυτή την άνοιξη. Εκτός από τα σαββατοκύριακα που είναι απαραίτητα για ξεκούραση μετά από την κουραστική εβδομάδα στη δουλειά,  ο Μάρτιος μας ανοίγει ένα παραθυράκι δυο παραπάνω ημερών χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς. Εάν έχεις αποφασίσει να μείνεις στο σπίτι μόνος σου, με την οικογένειά σου, με τους φίλους σου, με το σύντροφο ή με το κατοικίδιό σου, τότε σου ευχόμαστε καλή ξεκούραση. Εάν όμως, ψάχνεις μια διαφορετική εναλλακτική για τα τριήμερα αυτά, μπορείς να δοκιμάσεις τις πεζοπορίες σε έναν από τους τρεις προορισμούς που σου προτείνουμε!
Θα ξεκινήσουμε από τη δυσκολότερη και θα καταλήξουμε στην πιο ήπια επιλογή, έτσι ώστε να διαλέξεις ποια σου αρέσει περισσότερο.

1. Λιτόχωρο - Όλυμπος (Μακεδονία)

Ο Όλυμπος, ένα μέρος με μεγάλη ιστορία και υπέροχα τοπία, είναι ένας δημοφιλής προορισμός στους κύκλους των πεζοπόρων και των ορειβατών. Εάν είσαι λίγο εξοικειωμένος με την πεζοπορία, μια διαδρομή που μπορείς να ακολουθήσεις είναι το μονοπάτι Ε4. Χωρίζεται σε τρία σκέλη: ξεκινά από τον Κοκκινοπηλό και φτάνει στο Καταφύγιο Σταυρού (ή Καταφύγιο ανάγκης Χριστάκη), από εκεί προχωράς στο Καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός και από εκεί συνεχίζεις με τελικό προορισμό το Λιτόχωρο. Στο τελευταίο σκέλος που περιέχει τα Πριόνια και τη Χαράδρα Ενιπέα ίσως δυσκολευτείς γιατί γίνεται πιο σύνθετο και μετατρέπεται σε μια αληθινή περιπέτεια και πρόκληση. Μέχρι τα Πριόνια, το μονοπάτι που είναι 5,5 χιλιόμετρα περίπου είναι σχετικά εύκολο και η σήμανση βοηθάει αρκετά. Στο σημείο αυτό, θα περάσεις από την καταπληκτική διαδρομή του Ολύμπου, μέσα από τον Εθνικό Δρυμό, όπου το υψόμετρο ξεπερνά τα 2.100 μέτρα Φτάνοντας στη Χαράδρα του Ενιπέα, όπου η διαδρομή είναι 11 χιλιόμετρα και με πολλές δυσκολίες, όμως θα συναντήσεις την Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου, το Άγιο Σπήλαιο, το εκκλησάκι Γέννησης του Χριστού καθώς και πανέμορφα τοπία για να αποτυπώσεις τη στιγμή.

2. Καλαμπάκα - Μετέωρα (Θεσσαλία)

Τα Μετέωρα θεωρούνται ένας από τους τοπ προορισμούς στην Ελλάδα τόσο για θρησκευτικό τουρισμό όσο και αγαπημένη επιλογή για τους πεζοπόρους και τους ορειβάτες. Όντας χαρακτηρισμένα ως Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO, τα Μετέωρα απαρτίζονται από ένα επιβλητικό τοπίο με τα βράχια τους να είναι σημαδεμένα από τις δεκάδες αναρριχητικές διαδρομές, που απολαμβάνουν τουρίστες από όλη την χώρα. Έχει αρκετά διαφορετικά μονοπάτια να ακολουθήσεις, όπως εμείς θα σου προτείνουμε ένα μέτριας δυσκολίας που μας άρεσε. Ξεκινάς από την πλατεία του δημαρχείου της Καλαμπάκας και ακολουθείς το δρόμο μέχρι την εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου. Βόρεια από την εκκλησία, θα δεις τη σήμανση του μονοπατιού με μωβ χρώματα να σε καθοδηγούν καθ’ όλη τη διάρκεια. Το μονοπάτι είναι βατό και μέσα σε 15 λεπτά θα φτάσεις στην κορυφή του βράχου της Μικρής Αγιάς, όπου θα δεις και τον χαρακτηριστικό Σταυρό. Η απόσταση είναι 300 μέτρα με το σημείο του Σταυρού να φτάνει στα 358 μέτρα.

3. Καρπενήσι - Βελούχι (Στερεά Ελλάδα)

 Το Καρπενήσι είναι κατά βάση ένας χειμερινός προορισμός, όμως δεν παύει να αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα ορεινά τοπία στην Ελλάδα. Οι υπέροχες διαδρομές του και τα ποτάμια του, το έχουν καταστήσει πολύ αγαπητό σε πολύ κόσμο. Η ευκολότερη, λοιπόν, διαδρομή από τις τρεις προτεινόμενες είναι αυτή της Μονής Προυσού - Αλλαντοποιείο Στρεμμένου - Μαύρης Σπηλιάς (Μ6 & Μ7). Ξεκινάς από τη Μονή Προυσού (υψόμετρο 680 μέτρα), την οποία επιβάλλεται να επισκεφθείς και μετά από 2,5 χιλιόμετρα και 1 ώρα, θα φτάσεις στο Αλλαντοποιείο Στρεμμένου (750 μέτρα υψόμετρο), όπου θα σε κεράσουν τσίπουρο και μεζέ. Στη συνέχεια, θα προχωρήσεις με τελικό προορισμό τη Μαύρη Σπηλιά (υψόμετρο 950 μέτρα) για μισή ώρα ακόμα και 1 χιλιόμετρο, ανάμεσα στους βράχους, τους καταρράκτες και το πράσινο, σε ένα μαγικό τοπίο.

Μην ξεχάσεις να πάρεις τα απαραίτητα μαζί σου για την πεζοπορία:

Καλό, ξεκούραστο και δημιουργικό τριήμερο! 



Πηγές:
  1. https://www.topoguide.gr/ 
  2. https://www.infotouristmeteora.gr/ 
  3. https://lefkadazin.gr/