ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
18 Οκτωβρίου - Παγκόσμια ημέρα εμμηνόπαυσης!

18 Οκτωβρίου - Παγκόσμια ημέρα εμμηνόπαυσης!


Εμμηνόπαυση & ύπνος

Το 40-60% των γυναικών στην εμμηνόπαυση υποφέρουν από προβλήματα ύπνου, γεγονός που επιδεινώνει την κατάσταση που βιώνουν. Αυτά τα ανεπίλυτα προβλήματα ύπνου μπορεί να οδηγήσουν σε επίμονη αϋπνία στη μετα-εμμηνοπαυσιακή φάση και να οδηγήσουν σε καταστάσεις όπως η υπέρταση και ο διαβήτης τύπου II.

Η διαταραχή των κιρκάδιων ρυθμών είναι συχνή κατά την εμμηνόπαυση, όμως η λήψη συμπληρωμάτων μελατονίνης δεν φαίνεται να επιλύει αυτά τα προβλήματα.
Αν και η μείωση της έκκρισης μελατονίνης που φυσιολογικά εμφανίζεται με την ηλικία μπορεί να συμβάλει στις διαταραχές ύπνου κατά την εμμηνόπαυση, ωστόσο, σε μια μετα-ανάλυση τυχαιοποιημένων ελεγχόμενων δοκιμών που εξέτασαν τις επιδράσεις της εξωγενούς μελατονίνης στην ποιότητα του ύπνου και τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης σε εμμηνοπαυσιακές γυναίκες, η λήψη μελατονίνης δεν φάνηκε να βελτιώνει τα γενικά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, την ποιότητα του ύπνου, τη διάθεση, τα επίπεδα οιστραδιόλης και τον ΔΜΣ.

Αντίθετα, κλινικά αποδεδειγμένα συστατικά όπως η τρυπτοφάνη, το φολικό οξύ, το σαφράν, το μελισσόχορτο, ο λυκίσκος, το μαγνήσιο και η βιταμίνη D, τα οποία περιέχονται στο Neubria Drift Sleep, μπορούν όχι μόνο να βελτιώσουν την ποιότητα και τη διάρκεια του ύπνου, αλλά και να βοηθήσουν στην ανακούφιση συμπτωμάτων όπως οι εξάψεις, η πεσμένη διάθεση και το άγχος και να βοηθήσουν γενικά στην ευεξία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου στη ζωή μιας γυναίκας.

Πιο συγκεκριμένα:
Τρυπτοφάνη: Ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η τρυπτοφάνη φαίνεται να έχει ευεργετικές επιδράσεις στη συναισθηματική κατάσταση και την ποιότητα του ύπνου και επίσης βελτιώνει συμπτώματα όπως οι εξάψεις. Έτσι, η λήψη συμπληρώματος τρυπτοφάνης φαίνεται να ενδείκνυται σε εμμηνοπαυσιακές γυναίκες με διαταραχές ύπνου.

Φολικό οξύ: Μελέτες απέδειξαν ότι εκτός από τη βελτίωση της διάθεσης και τη μείωση του άγχους είναι αποτελεσματικό στη μείωση της σοβαρότητας, της διάρκειας και της συχνότητας των εξάψεων κατά την εμμηνόπαυση.

Μαγνήσιο: Εκτός από τα οφέλη του στην υγεία των οστών, είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική θεραπεία για τα άτομα με ενοχλητικές εξάψεις. Σε τυχαιοποιημένη, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο δοκιμή, το μαγνήσιο έδειξε να μειώνει σημαντικά τα συμπτώματα που σχετίζονται με τις εξάψεις, όπως η κόπωση, η ανώμαλη εφίδρωση και η αντιληπτή δυσφορία από τις εξάψεις.

Βιταμίνη D: Κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, η μείωση των οιστρογόνων έχει ως αποτέλεσμα μείωση της οστικής πυκνότητας και αυξημένο κίνδυνο κατάγματος. Οι μυοσκελετικές ενοχλήσεις μπορεί να υποβαθμίσουν την ποιότητα ζωής, οι διαταραχές της διάθεσης εμφανίζονται συχνά και ο κίνδυνος μεταβολικών και καρδιαγγειακών νοσημάτων αυξάνεται. Καθώς αυξάνεται ο κίνδυνος ανεπάρκειας βιταμίνης D, η λήψη της από όλες τις γυναίκες που βρίσκονται στην περι- και μετεμμηνοπαυσιακή περίοδο είναι απαραίτητη, όχι μόνο για την υγεία των οστών αλλά και για τη γνωστική, συναισθηματική, μεταβολική και καρδιαγγειακή τους υγεία

Kρόκος (σαφράν): Μελέτες που έχουν διεξαχθεί σε γυναίκες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εμμηνόπαυση έδειξαν ότι η χορήγησή του μειώνει σημαντικά τα καταθλιπτικά και αγχώδη συμπτώματα.

Μελισσόχορτο: Είναι πλούσιο σε καφεϊκό οξύ και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της νευρικής διέγερσης και των προβλημάτων ύπνου, ειδικά στην εμμηνόπαυση.

Χαμομήλι: Σε μελέτη του 2019 που διερεύνησε τα αποτελέσματα της χρήσης εκχυλίσματος χαμομηλιού στις διαταραχές του ύπνου που εμφανίζονται μετά την εμμηνόπαυση παρατηρήθηκε σημαντική βελτίωση της διάρκειας και της ποιότητας του ύπνου.

Λυκίσκος: Έρευνα δείχνει ότι η λήψη λυκίσκου μειώνει τα πρώιμα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Τα αποτελέσματα μιας τυχαιοποιημένης, διπλής- τυφλής μελέτης έδειξαν ότι το εκχύλισμα λυκίσκου μείωσε σημαντικά τη μέση βαθμολογία των εμμηνοπαυσιακών δεικτών και τον αριθμό των εξάψεων σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες.
Τα παραπάνω στοιχεία καθιστούν το Neubria Drift Sleep το ιδανικό συμπλήρωμα για γυναίκες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εμμηνόπαυση που αντιμετωπίζουν προβλήματα ύπνου.
 
To PharmacyDiscount προτείνει

Το Neubria Drift είναι σχεδιασμένο ειδικά για άτομα που επιθυμούν υγιή, μη διακοπτόμενο ύπνο και περισσότερη χαλάρωση, στοιχεία που συμβάλλουν στην καλύτερη ποιότητα του ύπνου. Περιέχει το μείγμα βοτάνων "Bliss" με εξειδικευμένα βότανα που βοηθούν στην ηρεμία, τη χαλάρωση και την καλύτερη ροή του ύπνου χωρίς ανησυχία και διακοπές. Ο ύπνος είναι σημαντικός τόσο για τον εγκέφαλο και την γενική υγεία αλλά είναι επίσης απαραίτητος για το ανοσοποιητικό σύστημα. Το βοτανικό μείγμα "Bliss" περιέχει ΜελισσόχορτοΣαφράνΛυκίσκο και Χαμομήλι που βοηθούν στην μείωση του στρες, παρέχοντας μία αίσθηση ηρεμίας και χαλάρωσης πριν από τον ύπνο. Αυτά τα φυσικά βοτανικά εκχυλίσματα συνδυάζονται με μαγνήσιοφολικό οξύβιταμίνη D και L-τρυπτοφάνη, συμβάλλοντας στην βελτίωση της ποιότητας και της διάρκειας του ύπνου και βοηθώντας να ξυπνήσεις με αίσθηση ξεκούρασης και ανανέωσης.

Βρείτε το εδώ, στο PharmacyDiscount!

Το PharmacyDiscount είναι πάντα δίπλα σας!


Βιβλιογραφικές αναφορές
  1. Exp Gerontol. 36(2):297–310.
  2. J Steroid Biochem. 35(2): 257–262
  3. Menopause. 2021 Jun 1;28(6):717-25.
  4. Gynecological Endocrinology. 2014 Mar 1;30(3):232-5.
  5. Oxidative Medicine and Cellular Longevity. 2018 Oct;2018.
  6. Age (Dordr). 35(4):1277–1285.
  7. Br J Nutr. 113(2): 350–365
  8. Nutricion Hospitalaria. 2021 Mar 23.
  9. Journal of caring sciences. 2013 Jun;2(2):131.
  10. Supportive Care in Cancer. 2011 Jun;19(6):859-63.
  11. Maturitas. 2014 Sep 1;79(1):3-7.
  12. Journal of Menopausal Medicine. 2021 Aug;27(2):66.
  13. Nutrition reviews. 2019 Aug 1;77(8):557-71.
  14. Archives of gynecology and obstetrics. 2018 Mar;297(3):717-24.
  15. Z Phytother. 1995; 16(3): 147-56.
  16. Complementary Therapies in Clinical Practice (2015),
  17.  Phytomedicine 2010;17:389e.