Παναγιώτης Καραΐσκος

3ος καλύτερος Έλληνας Μαραθωνοδρόμος στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας το 2018 και 1ος Έλληνας στον Μαραθώνιο του Αμβούργου. Ακόμη, δηλώνει το παρών σε πολλούς αγώνες εντός Ελλάδας.

 

 1. Πόσο καιρό διαρκεί η προετοιμασία σου για τον μαραθώνιο;
  Η προετοιμασία μου για τον μαραθώνιο διαρκεί 12 με 14 εβδομάδες.
   
 2. Πόσες ώρες προπόνησης περιλαμβάνει η καθημερινότητά σου;
  Ημερησίως οι προπονήσεις μου διαρκούν 2-2:30 ώρες.

 

 1. Ποιο είναι το μεγαλύτερο προσωπικό κίνητρο;
  Το μεγαλύτερο προσωπικό κίνητρο είναι κάθε φορά να βελτιώνομαι, να αποκτώ εμπειρίες και να πετυχαίνω τους στόχους μου.

 

 1. Τι υποστήριξη χρειάζεται ένας μαραθωνοδρόμος (ψυχολογικά, διατροφικά, προπονητικά);
  Η κυριότερη υποστήριξη που χρειάζεται ένας μαραθωνοδρόμος είναι η ψυχολογική υποστήριξη, να αγαπάει και να θέλει πολύ αυτό που κάνει, σίγουρα μεγάλο ρόλο παίζει η διατροφή που πρέπει να είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες και μετά προπονητικά χωρίς υπερβολές να βγει ο όγκος της προετοιμασίας που απαιτεί ένας μαραθώνιος (ανάλογα τον αθλητή και τον στόχο που έχει). Πάντα με καθοδήγηση από κάποιον ειδικό έτσι ώστε να τερματίσω υγιής και χωρίς τραυματισμούς.
   
 2. Ποιο είναι το συναίσθημα που σε κατακλύζει μετά από όλη αυτή τη διαδρομή (μηνών και όχι μόνο στον ίδιο τον Μαραθώνιο);
  Σίγουρα τα συναισθήματα είναι πολλά, θετικά και αρνητικά. Στην αρχή της προετοιμασίας ενός μαραθωνίου η λαχτάρα, η θέληση και η όρεξη είναι μεγάλη. Σιγά σιγά όσο περνάνε οι εβδομάδες, τα χιλιόμετρα ανεβαίνουν και η κούραση αρχίζει να μας χτυπάει την πόρτα. Στο σημείο αυτό πρέπει να διαχειριστείς σωστά τα πράγματα και να αντέξεις την επίπονη προσπάθεια που απαιτεί αυτή η δοκιμασία. Πολλά πράγματα είναι στο μυαλό μας και αυτό είναι που πρέπει να το παλέψεις. Προσωπικά μετά από δύσκολες προπονήσεις και σε περίοδο κούρασης, η ικανοποίηση και η χαρά μετά από την προπόνηση δεν περιγράφεται.

 

 1. Η κατάκτηση ενός στόχου σημαίνει “πάμε για τον επόμενο”;
  Οι στόχοι μπαίνουν για να έχουμε ένα κίνητρο και να τους κυνηγάμε. Με την επίτευξη ενός στόχου κατευθείαν μπαίνει ο επόμενος!
   
 2. Έχεις τρέξει σε άλλους μαραθωνίους ανά τον κόσμο;
  Εκτός από τον μαραθώνιο της Αθήνας έχω τρέξει στον μαραθώνιο του Βερολίνου ( ευρωπαϊκό πρωτάθλημα) και στον Διεθνή Μαραθώνιο του Αμβούργου.

 

 1. Μία εμπειρία που θυμάσαι χαρακτηριστικά ως μαραθωνοδρόμος;
  Η σημαντικότερη εμπειρία που έχω αποκτήσει προσωπικά και δεν την ξεχνώ ποτέ είναι να μην τα παρατάω στα δύσκολα.

 

 1. Ποια προϊόντα της Terranova Nutrition Greece σε στηρίζουν και με ποιο τρόπο;
  Πολλά είναι τα συμπληρώματα της Terranova Nutrition που με στηρίζουν. Τα προτιμώ γιατί είναι 100% φυσικά και το αποτέλεσμα άμεσο.
  Περισσότερο χρησιμοποιώ: