Εχινάκεια: Όλα όσα δεν ήξερες για το μαγικό αυτό λουλούδι!

Η εχινάκεια είναι ένα ανθοφόρο φυτό που φυτρώνει στις ΗΠΑ και τον Καναδά και είναι γνωστό για τη φαρμακευτική του χρήση εδώ και πολλά χρονιά. Συνολικά υπάρχουν εννέα είδη. Τα φύλλα, ο μίσχος, το άνθος και οι ρίζες του φυτού χρησιμοποιούνται για να παραχθούν συμπληρώματα διατροφής, εκχυλίσματα και τσάι.

Σύμφωνα με έρευνες, έχει θετική επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα, δηλαδή την άμυνα του οργανισμού απέναντι στα μικρόβια, καθώς αυξάνει τον αριθμό των λευκών αιμοσφαιρίων, τα οποία καταπολεμούν τις λοιμώξεις.

Σημειώνεται πως τα τελευταία χρόνια πολλοί είναι αυτοί που τη χρησιμοποιούν για την καταπολέμηση του κοινού κρυολογήματος, αλλά και για την θωράκιση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Τα αναβράζοντα δισκία Echinacea Extra της Power Health είναι ένας συνεργιστικός συνδυασμός με εχινάτσεα, βιταμίνη C και ψευδάργυρο και έχει ευχάριστη γεύση λεμόνι.

  • Ο ψευδάργυρος είναι ένα ιχνοστοιχείο το οποίο συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες.
  • Η βιταμίνη C συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς και στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης.

Καλό είναι να μην ξεχνάμε πως μόνο όταν φροντίζουμε καθημερινά τον οργανισμό μας τον προστατεύουμε από επικίνδυνες ιώσεις και βακτήρια.

 

 
Αρθρογράφος: Ελίνα Δαρατσιανού Πασχαλίδου