Dermaroller

η νέα τάση της σύγχρονης κοσμετολογίας για μία επιδερμίδα πιο νεανική 

Η χρήση των dermarollers έχει αρχίσει να γίνεται πολύ δημοφιλής ανάμεσα σε γιατρούς και ασθενείς τα τελευταία χρόνια. Πολλά κέντρα αντιγήρανσης παγκοσμίως χρησιμοποιούν αυτή την τεχνική για την αναζωογόνηση του δέρματος και την παραγωγή κολλαγόνου.
 

Τι είναι το dermaroller

 
Τo Dermaroller είναι ένας κύλινδρος με πολλαπλές πολύ λεπτές βελόνες σε σειρές, μήκους από 0,5-2,0mm. Οι βελόνες αυτές προκαλούν πολλαπλούς μικροτραυματισμούς στο δέρμα. Διαπερνούν την επιδερμίδα και φτάνουν ως το χόριο (βασική στιβάδα δέρματος) χωρίς να την καταστρέφουν. Στο χόριο οι πολλαπλοί μικροτραυματισμοί κινητοποιούν το μηχανισμό επούλωσης του. Όλα αυτά οδηγούν στην ενεργοποίηση των ινοβλαστών και την παραγωγή μορίων κολλαγόνου και ελαστίνης, πρωτεογλυκανών και άλλων δομικών πρωτεϊνών του στρώματος.
 

Πώς γίνεται η θεραπεία

 
Επιλέγουμε το κατάλληλο dermaroller για την περίπτωση και την περιοχή που θεραπεύουμε.Πρίν ξεκινήσουμε αποστειρώνουμε πολύ καλα την θεραπευόμενη περιοχή με ένα αντισηπτικό μαντηλάκι ή κάποιο αντισηπτικό διάλυμα π.χ Octenisept .«Ρολάρουμε» τη συσκευή επανειλημμένα 5-6 φορές οριζόντια, κάθετα και διαγώνια,χωρίς να ασκούμε πίεση ,ώσπου να δημιουργηθεί ένα ελαφρύ διάχυτο ερύθημα στην περιοχή. Το ερύθημα κρατά περίπου μία με δύο ώρες,οπότε η εφαρμογή προτείνεται να γίνεται το βράδυ. Μετά την εφαρμογή συνίσταται η χρήση της επιθυμητής καλλυντικής κρέμας ή ορού, η οποία θα εισχωρήσει βαθύτερα και θα μεγιστοποιήσει τα θετικά της αποτελέσματα.

 

Extra tip: Καλό είναι να αποφεύγεται η έκθεση στον ήλιο για μια εβδομάδα μετά από τη θεραπεία και η χρήση αντιηλιακού.

 

Αντιγήρανση

Τα dermarollers, κατά κύριο λόγο χρησιμοποιούνται στην αντιγήρανση. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνα τους ή σε συνδυασμο με μεσοθεραπευτικά μείγματα,όπως οροί με βιταμίνη C. Αντιμετωπίζουν λεπτές και βαθειές ρυτίδες, εξαλείφοντας τις μικρές και μειώνοντας το βάθος των πιο έντονων. Αυτό συμβαίνει γιατί προκαλείται σημαντική αύξηση του κολλαγόνου, ακόμα και σε πολύ γηρασμένα δέρματα. Βελτιώνουν την υφή του δέρματος και αυξάνουν τη σφριγηλότητα του. Χρησιμοποιούνται βελόνες μήκους 0,5- 1,0 mm.

Περιοχή ματών-λαιμού
Για την ανόρθωση του πάνω βλεφάρου εφαρμόζουμε μόνο στο κόκκαλο κατω από το φρύδι, ποτέ παρακάτω. Το ίδιο ισχύει και για κάτω από τα μάτια. Δεν ξεχνάμε το «πόδι της χήνας» για τη μείωση των ρυτίδων γέλιου.Χρήση μπορεί να γίνει και στο λαιμό περνώντας 5-6 φορές με οριζόντιες κινήσεις, στο κέντρο του λαιμού. Στα πλάγια του λαιμού, επιτρέπονται οριζόντιες, κάθετες και διαγώνιες κινήσεις.

Μέλασμα-δυσχρωμίες του δέρματος

Είναι εντυπωσιακό το αποτέλεσμα της χρήσης λευκαντικών μειγμάτων σε συνδυασμό με dermaroller. Οι λευκαντικές ουσίες εισχωρούν σε επιδερμίδα και χόριο μεγιστοποιώντας το θεραπευτικό τους αποτέλεσμα.Παράλληλα βελτιώνεται συνολικά η υφή, ο τόνος και η σφριγηλότητα του δέρματος. Χρησιμοποιούνται βελόνες 0,5 mm.

Ουλές

Ουλές όλων των τύπων, ακόμα και μετεγκαυματικές μπορούν να αντιμετωπιστούν ικανοποιητικά με τη συγκεκριμένη θεραπεία. Σαφή ένδειξη αποτελούν οι ουλές της ακμής. Στην περίπτωση που υπάρχει ενεργός ακμή πρέπει να θεραπευτεί πριν γίνει η θεραπεία με το dermaroller

Ραγάδες
Επίσης ραγάδες, ανεξάρτητα από την παλαιότητά τους, μπορεί να βελτιωθούν σημαντικά.

Κυτταρίτιδα

H κυτταρίτιδα αποτελεί ένα πολύ συχνό αισθητικό πρόβλημα το οποίο παραμένει δυσεπίλυτο. Φαίνεται ότι οι θεραπείες με dermarollers σε συνδυασμό με την εφαρμογή ειδικών μειγμάτων βελτιώνουν την κυτταρίτιδα και επιπλέον συσφίγγουν το υπερκείμενο δέρμα.
 

Σημαντική σημείωση: Όλα τα τοπικά προϊόντα δεν πρέπει να περιέχουν ερεθιστικά, τοξικά συστατικά, όπως, για παράδειγμα, γλυκολικό οξύ, σαλικυλικό οξύ, TCA oξύ, υδροκινόνη, parabens κλπ.

 

Ποια θεωρείται κατάλληλη ηλικία για έναρξη εφαρμογών με dermaroller

 
H απώλεια κολλαγόνου αρχίζει από την ηλικία των 25, βέβαια γίνεται ορατή αρκετά χρόνια αργότερα. Από αυτήν την ηλικία θα μπορούσε να αρχίσει η χρήση των προϊόντων needling. Μετά τα 40 όμως κρίνεται απαραίτητη η χρήση αυτών των προϊόντων με το μεγαλύτερο μήκος ακίδων, δηλαδή από 0.50 mm και πάνω, γιατί αυτά τα μήκη είναι που προκαλούν κολλαγογένεση. Δεν αποκλείεται η έναρξη της χρήσης κι από τη δεκαετία των 30, όμως αυτό εξαρτάται από την τις ιδιαίτερες ανάγκες και την κατάσταση της επιδερμίδας της καθεμιάς μας. 
 
 
Συμπερασματικά το dermaroller αποτελεί ένα καινοτόμο θεραπευτικό εργαλείο με πολλα πλεονεκτήματα.

  • Ενεργοποεί το κολλαγόνο και την ελαστίνη
  • Χαρίζει λάμψη,φρεσκάδα,σφριγηλότητα
  • Μειώνει ορατά ρυτίδες,ουλές,ραγάδες,σημάδια ακμής.

Σας προτείνουμε το ECO MASTERS 3 in 1 Derma Roller! Δείτε περισσότερα εδώ: 
https://www.pharmacydiscount.gr/gynaika/prosopo/rytides/eco-masters-3-1-derma-roller-syskeyi-masaz-3-antallaktikes-kefales 

Προσφέρει, λοιπόν, ένα μεγάλο εύρος εφαρμογών με ελάχιστες αντενδείξεις και μηδενικές παρενέργειες.

 

Αρθρογράφος: Ελίνα Δαρατσιανού Πασχαλίδου