ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Aura - Our Personal Light!

Aura - Our Personal Light!

Μια μικρή εισαγωγή…


Αν θέλουμε να ζήσουμε μια ποιοτική ζωή, αν επιδιώκουμε μια καθημερινότητα απαλλαγμένη από το άγχος, σε ένα περιβάλλον εναρμονισμένο με την οντότητά μας ή και το αντίθετο, με την οντότητά μας εναρμονισμένη στο περιβάλλον μας όπου οι πραγματικές αξίες της ζωής και η ζωή με ουσία μπορεί και να γίνουν πραγματικότητα, θα πρέπει κάτι να κάνουμε γι΄αυτό.


Θα πρέπει – από σήμερα κιόλας- να αρχίσουμε να ακούμε τις «εσωτερικές μας φωνές», να ανιχνεύουμε τις ανάγκες μας, να ξαναβρούμε όλα τα καλά στοιχεία που πιθανώς έχουμε παραγκωνίσει χάριν της απλής επιβιώσεως και μόνον και να εντοπίσουμε το μονοπάτι εκείνο που θα μας απομονώσει από αρνητικές εξωτερικές και εσωτερικές επιδράσεις και θα μας οδηγήσει, με τον καιρό, στην πολύτιμη και επιδιωκόμενη εσωτερική ηρεμία και γαλήνη, αλλά και στην πολυπόθητη Υγεία.
Θα πρέπει να γνωρίσουμε τον εαυτό μας.


«Γνώθι σ΄αυτόν», όπως δίδασκε και ο Σωκράτης, πόσω μάλλον από την στιγμή που είναι πλέον κοινή πεποίθηση ότι ο άνθρωπος είναι κάτι πολύ περισσότερο από το φυσικό του σώμα -που γίνεται σε όλους αισθητό- με την ύπαρξή του να αναπτύσσεται σε πολλά και σύνθετα επίπεδα.
Για να βάλουμε όμως σε έμπρακτη εφαρμογή αυτήν την ρήση και από τα λόγια να περάσουμε στα έργα, καλό θα ήταν να αρχίσουμε να «εξερευνούμε τα ανεξερεύνητα» λαμβάνοντας σοβαρά υπ’ όψιν μας το γεγονός ότι -για να έχουμε Υγεία και Ευεξία- πρέπει, η ενέργεια που διέπει το σώμα μας και εμάς σαν οντότητες στο σύνολό μας, να ρέει ελεύθερα και ανεμπόδιστα, διεπόμενη από μια όσο το δυνατόν απόλυτη αρμονία.
Αρχής γενομένης από το «προσωπικό φως» που μας περιβάλλει και μας χαρακτηρίζει, το φως που όλοι εκπέμπουμε και αποκαλύπτει στους γνώστες και τους ερευνητές πολλά στοιχεία για την φυσική και την πνευματική μας κατάσταση, την Αύρα μας.
Πριν όμως προσπαθήσουμε να επεξηγήσουμε τον όρο αυτόν, ας αναφέρουμε κάποια σχετικά περιγραφικά στοιχεία που θα τον αποσαφηνίσουν και θα μας κάνουν άμεσα να καταλάβουμε περί τίνος πρόκειται εισάγοντάς μας στον κόσμο της Αύρας, ή καλύτερα στο πεδίο της.
Άμεσα, επί της «ουσίας της αύρας», λοιπόν.


Σίγουρα, σε πολλές θρησκευτικές ως επί το πλείστον απεικονίσεις ανθρώπων πεφωτισμένων ή και θρησκευτικών ηγετών, απεικονίσεις που μπορεί να προέρχονται και από τους πανάρχαιους καιρούς ακόμα, θα έχουμε κάποια στιγμή παρατηρήσει ένα φωτοστέφανο που περιβάλλει στη συντριπτική πλειοψηφία των εικόνων αυτών το κεφάλι και σε κάποιες περιπτώσεις μόνο, ολόκληρο το σώμα.
Αυτό ακριβώς το φωτοστέφανο αντιπροσωπεύει συμβολικά την Αύρα, δηλαδή το προσωπικό μας, ενεργειακό πεδίο, την «προσωπική μας ατμόσφαιρα του πολύχρωμου φωτός».


Η Αύρα είναι η φυσική, συναισθηματική, πνευματική, νοηματική ενέργεια που κάθε ένας από εμάς, σαν αυτόνομη και ξεχωριστή οντότητα, εκπέμπει. Είναι η απεικόνιση της ιδιαίτερης κατάστασης του φυσικού αλλά και του πνευματικού μας σώματος η οποία είναι ορατή σε ανθρώπους με ιδιαίτερα συναφή χαρίσματα ή με ανάλογη διδασκαλία, εκπαίδευση και καθοδήγηση, και χαρακτηρίζεται από συγκεκριμένους χρωματισμούς σε διάφορους σχηματισμούς.
Σύμφωνα με μεγάλη μερίδα επιστημόνων και ερευνητών, η Αύρα είναι «ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο ενέργειας που περιβάλλει το σώμα μας και εκτείνεται μέχρι κάποια ορισμένη απόσταση από αυτό, απόσταση εξαρτώμενη άμεσα από την κατάσταση του κάθε ατόμου, η οποία κυμαίνεται από τα 80 έως τα 120 ή και τα 150 εκατοστά, περίπου, και είναι μικρότερη όταν το άτομο βιώνει κάποια ασθένεια. Επίσης, ανάλογες με την κατάσταση Υγείας, ή μάλλον των συναισθημάτων που μας διέπουν είναι και οι χρωματικές αποχρώσεις της Αύρας, κατά πολλούς, επτά στο σύνολό τους».
Κατά έναν άλλον ορισμό, η Αύρα – το φωτοβόλο μας στέμμα- περιγράφεται σαν ο Χάρτης που αποκαλύπτει την κατάσταση της προσωπικής μας υγείας, των σκέψεων αλλά και των συναισθημάτων μας.


Σήμερα, υπάρχουν επιστήμονες που υποστηρίζουν ότι το φυσικό σώμα μας είναι φαινομενικά μόνον στερεό και στην πραγματικότητα αποτελείται από καθαρή ενέργεια που δονείται με μια συγκεκριμένη συχνότητα και μας προσδίδει τον υλικό χαρακτήρα και τα φυσικά χαρακτηριστικά, την μορφή που έχει το σώμα μας αλλά και προκαλεί ταυτοχρόνως ένα ηλεκτρικό ερέθισμα. Στη συνέχεια, σύμφωνα και με τους νόμους της Φυσικής, όπου υπάρχει ηλεκτρικό πεδίο γύρω από το σώμα μας, εκεί αναπτύσσεται ταυτόχρονα και ένα αντίστοιχο μαγνητικό, που δεν είναι άλλο από την Αύρα που μάς περιβάλλει.
Έτσι, σύντομα και απλά μπορεί να καταλήξει κάποιος στο συμπέρασμα ότι εφ’ όσον όλα τα σώματα/ αντικείμενα αποτελούνται από ενέργεια που δονείται και δημιουργεί ηλεκτρικό πεδίο με αντίστοιχο μαγνητικό, τα πάντα στο Σύμπαν, μέσω της ενέργειας συνδέονται μεταξύ τους και είναι αλληλένδετα. Γι’ αυτό πρέπει να επιδιώκουμε η αρμονία να διέπει και το περιβάλλον στο οποίο ζούμε.


Η Αύρα, πέρα του ότι μας περιβάλλει απεικονίζοντας την εσώτερή μας κατάσταση και αποκαλύπτοντας παράλληλα πολύτιμες πληροφορίες για εμάς, έχει και έναν άλλο ρόλο, εκείνον της προσωπικής μας ασπίδας.


Μέχρι πρόσφατα, η Αύρα (που για πολλούς είναι το σύνολο των ενεργειακών μας σωμάτων : αιθερικό/ ψυχικό ή συναισθηματικό ή αστρικό/) μπορούσε να είναι ορατή και να ερμηνευθεί αντίστοιχα από ανθρώπους με ιδιαίτερα ανεπτυγμένη διόραση. Σήμερα όμως, χάρη στην πολύ μεγάλη ανάπτυξη της τεχνολογίας η Αύρα μπορεί να απεικονισθεί/ φωτογραφηθεί (γνωστότερη μέθοδος είναι η λεγόμενη Κίρλιαν) από ειδικά μηχανήματα και να «αναγνωσθεί» κατάλληλα, με σκοπό μέχρι και την θεραπεία ασθενειών που ταλανίζουν κατά καιρούς τους ανθρώπους.


Και επειδή Ασθένεια σημαίνει έλλειψη σθένους (δύναμης, κουράγιου) ενώ «θεραπεύω= φροντίζω αλλά και ασχολούμαι με ζήλο», καλό θα είναι για τον σύγχρονο άνθρωπο να αρχίζει να ασχολείται με τον εαυτό του με ζήλο, φροντίζοντας έτσι να τον θεραπεύει και από περιττές αρρώστιες και προβλήματα που ανούσια τον ταλαιπωρούν.


Πρέπει δηλαδή, για να μπορεί η Αύρα μας να μας προστατεύει να την προστατεύουμε και εμείς με την σειρά μας, να την φροντίζουμε/χειριζόμαστε σωστά και επιμελώς μέσω της αναπνοής μας και του δημιουργικού οραματισμού, αλλά και φροντίζοντας να μένουμε όσο μπορούμε μακριά από αρνητικές επιρροές και επιδράσεις έτσι ώστε μέσω των αντίστοιχων ενεργειακών κέντρων/αποθηκών που υπάρχουν στο σώμα μας, επτά στον αριθμό και πλέον παγκοσμίως γνωστά με τον όρο τσάκρας, η ενέργεια να ρέει ελεύθερη και ανεμπόδιστη ενώ μεταβολίζεται αρμονικά και τροφοδοτεί όλα μας τα όργανα και τους αδένες.
Περισσότερα όμως για τα τσάκρας και τον τρόπο που αυτά λειτουργούν, αλλά και μετατρέπουν, μετουσιώνουν την ενέργεια -της οποίας το σώμα μας είναι αποδέκτης- σε δυνάμεις, θα δούμε σύντομα σε επόμενο άρθρο.


Και για όσους θα ήθελαν ένα ακόμη στοιχείο, που έρχεται από το μακρινό μας έστω παρελθόν αν και τόσο ζωντανό ακόμα, να αναφέρουμε στο σημείο αυτό ότι και οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν στην Αύρα και στην θεραπευτική επίδραση που κάποιοι μπορούσαν να έχουν επάνω της, παραθέτοντας μια σύντομη ετυμολογία του Κενταύρου, που σήμαινε εκείνον που κεντούσε (επιδρούσε δηλαδή θετικά πάνω σε αυτήν) την Αύρα.


Η Αύρα ήταν και εξακολουθεί μέχρι σήμερα να έχει οπαδούς και μαχητές, τόσο καταξιωμένους επιστήμονες όσο και απλούς ανθρώπους, και ερευνάται ενδελεχώς κυρίως από εκείνους που πιστεύουν ότι ο άνθρωπος είναι κάτι πέρα από το υλικό του σώμα.
Τον δρόμο της έρευνας υποστηρίζουμε και εμείς.
 
Σημείωση: Θεωρούμε υποχρέωσή μας να διευκρινίσουμε ότι μέσω του άρθρου αυτού, αλλά και αντίστοιχων άλλων που πιθανώς θα ακολουθήσουν, εκφράζεται όχι η επιθυμία μας να πείσουμε κάποιον αναφορικά με την εναλλακτική Θεραπευτική και Ιατρική κάνοντάς τον οπαδό της αλλά η πίστη μας στην απρόσκοπτη γνώση μέσω της οποίας ο καθένας από εμάς θα επιλέξει τελικά εκείνο που του ταιριάζει καλύτερα, εκείνο που δρα πιθανώς επικουρικά υπέρ του, ιδιαίτερα στον χώρο της Φαρμακευτικής και της Υγείας τον οποίο επιλέξαμε να ασκούμε από σεβασμό και αγάπη στην Επιστήμη μας και τον συνάνθρωπό μας.


Εισηγητής Άρθρου:  Άρης Πασχαλίδης Φαρμακοποιός Msc Science