ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν ίδιες.
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

BLOG

Ευρετήριο
Αντιμετώπισε την Κυτταρίτιδα!

Αντιμετώπισε την Κυτταρίτιδα!

Λέμε ΟΧΙ στην όψη φλοιού πορτοκαλιού αυτό το καλοκαίρι!!!!!!!  


10 συμβουλές για να να καταπολεμήσουμε την κυτταρίτιδα!! 

1. Αναγνωρίζουμε τον τύπο της κυτταρίτιδας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς δεν υπάρχει ένας μόνο τύπος κυτταρίτιδας,όπως πολλές από εμάς θα πιστεύαμε, αλλά τρείς.
 
Α. Η ινώδης (ή η κυτταρίτιδα των αδύνατων κοριτσιών)
Εμφανίζεται σε αδύνατες κυρίως γυναίκες, χωρίς τοπικό πάχος. Η κυτταρίτιδα των αδύνατων κοριτσιών, όπως αλλιώς λέγεται, δε συνδέεται με το λίπος, αλλά με φυσιολογικά λιποκύτταρα που έχουν εγκλωβιστεί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο ινώδης ιστός που τα περιβάλλει να διαταράσσεται από την παρουσία τους, να πολλαπλασιάζεται και να σκληραίνει.

Β. Η λιπώδης (ο πιο συνηθισμένος τύπος)
Ο τύπος αυτός της κυτταρίτιδας εμφανίζεται μαζί με το τοπικό πάχος, κυρίως στα οπίσθια και τους μηρούς συνήθως μετά από αύξηση του σωματικού μας βάρους. Αυτό συμβαίνει, γιατί τα λιποκύτταρα δεν αυξάνονται σε αριθμό με τα παραπανίσια κιλά, αλλά αυξάνονται σε όγκο. Καθένα από αυτά αναλαμβάνει πολλαπλάσιες ποσότητες λίπους από αυτό που φυσιολογικά αντέχει, με αποτέλεσμα να κολλάει με τα διπλανά του και τελικά να γίνονται ορατά στην επιδερμίδα με την όψη φλοιού πορτοκαλιού.

Γ. Η οζώδης (συνήθως σε υπέρβαρες γυναίκες)
Είναι η σκληρή και επώδυνη κυτταρίτιδα που εγκαθίσταται όλο και πιο μόνιμα στα επίμαχα σημεία (γλουτούς, μηρούς, γόνατα) και συνοδεύεται με πόνο όταν τα αγγίζουμε. Τα λιποκύτταρα στην οζώδη κυτταρίτιδα συναθροίζονται σε λοβία δίνοντας την εντύπωση μικρών όγκων μέσα στο δέρμα. Λόγω της σύστασής τους δεν αιματώνονται σωστά και δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με τον υπόλοιπο οργανισμό. Είναι μάλιστα τόσο άκαμπτοι, ώστε ενοχλούν τις νευρικές απολήξεις προκαλώντας πόνο όταν τους αγγίζουμε.

2.Χρησιμοποιούμε ένα προϊόν που μας ευχαριστεί.

Αρκετές γυναίκες σταματούν να χρησιμοποιούν μετά από κάποιες εφαρμογές, το προϊόν κατά της κυτταρίτιδας που έχουν επιλέξει, γιατί δεν ικανοποιεί τις προσδοκίες τους! Πολλές φορές παραπονιούνται ότι η υφή του καλλυντικού προϊόντος δεν είναι η επιθυμητή, το άρωμά του δεν είναι ικανοποιητικό ή ακόμη δεν απορροφάται αρκετά γρήγορα, ώστε να σου επιτρέπει να ντυθείς αμέσως μετά την εφαρμογή του. Γι᾽αυτό το λόγο οι μεγάλες εταιρείες κοσμετολογίας έχουν κάνει τεράστιες προσπάθειες γύρω από τη σύσταση ενός προϊόντος, αλλά και την καλλυντική ευχαρίστηση που αυτό προσφέρει στις σύγχρονες καταναλώτριες. Όταν θα έρθει η ώρα λοιπόν να επιλέξουμε ένα προϊόν κατά της κυτταρίτιδας, θα πρέπει να έχουμε αποφασίσει τί περιμένουμε από αυτό. Άν θέλουμε  να απορροφάται γρήγορα, επιλέγουμε ένα προϊόν σε μορφή γέλης (gel). Άν πάλι θέλουμε να κάνουμε μασάζ με αυτό, τότε επιλέγουμε ένα προϊόν που βασικό συστατικό του είναι το λάδι. Άν η επιδερμίδα μας είναι ξηρή ,τότε επιλέγουμε μία κρέμα ή ένα γαλάκτωμα που είναι πλούσιο σε ενυδατικά συστατικά. Άν τελειώνοντας επιθυμούμε να το χρησιμοποιήσουμε μετά το βραδινό μας ντους, τότε επιλέγουμε ένα προϊόν νυκτός .

3.Κάνουμε μασάζ στις προβληματικές περιοχές.

Το μασάζ θεωρείται απαραίτητο για την τόνωση του δέρματος, αλλά και για την καλύτερη αποτελέσματικότητα ενός προϊόντος κατά της κυτταρίτιδας.

4.Χρησιμοποιούμε μία συσκευή μασάζ.

Για ένα πιο ολοκληρωμένο μασάζ χρησιμοποιούμε ένα γάντι ή μία κεφαλή μασάζ, που συχνά πολλές κρέμες κατά της κυτταρίτιδας προσφέρουν στη συσκευασία τους. Ιδανικά τo χρησιμοποιούμε μία φορά την ημέρα σε στεγνή επιδερμίδα, μετά από το ντους κάνοντας κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. Η επιδερμίδα με όψη φλοιού πορτοκαλιού είναι πιο ορατή στις γάμπες, στα γόνατα, στους γλουτούς, αλλά και στην κοιλιά. Άν η επιδερμίδα μας είναι ευαίσθητη, τότε θα πρέπει να κάνουμε ένα πιο ήπιο μασάζ. Άν πάλι υποφέρουμε από ευρυαγγείες, τότε θα πρέπει να συμβουλευθούμε τον θεράποντα ιατρό μας.
5.Ακολουθούμε μια σωστή διατροφή.

Θα πρέπει να ακολουθήσουμε μία ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε πρωτεΐνες (λευκό κρέας, ψάρι, αυγό), φρούτα και λαχανικά. Τα λαχανικά εξάλλου περιέχουν στη σύστασή τους νερό και μεταλλικά στοιχεία με αποτέλεσμα να αποτοξινώνουν τον οργανισμό και να συμβάλλουν στην καταπολέμηση των κατακρατήσεων.

6.Καταναλώνουμε πολλά υγρά.

Επιλέγουμε το νερό της βρύσης ή το εμφιαλωμένο μεταλλικό και όχι το νερό που έχει ανθρακικό, το οποίο είναι πλούσιο σε αλάτι. Άν θέλουμε να του δώσουμε μία γεύση, το εμπλουτίζουμε με κομμένες ροδέλες λεμονιού ή κομματάκια φρέσκιας μέντας. Αποφεύγουμε τα αναψυκτικά που είναι πλούσια σε ζάχαρη και θερμίδες αλλά και τα φρουτοποτά. Απεναντίας, καταναλώνουμε άφοβα το πράσινο τσάι που είναι και αποτοξινωτικό.

7.Γυμναζόμαστε μέσα στο νερό.

Αθλήματα όπως η κολύμβηση,το aqua aerobic ή το aqua bike βοηθούν αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Η πίεση που ακεί το νερό κατά τη διάρκεια της άσκησης, κυρίως στις γάμπες βελτιστοποιεί την κυκλοφορία του αίματος και δρα ευεργετικά στο λεμφικό σύστημα. Αυτού του είδους οι αθλητικές δραστηριότητες δε δημιουργούν προβλήματα στις αρθρώσεις, ούτε τραυματισμούς και είναι κατάλληλες για όλες τις ηλικίες. Τα οφέλη είναι πολλά για τον οργανισμό, αλλά και για την επιδερμίδα. Μετά από τέσσερις ή έξι εβδομάδες (με άσκηση τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα) μπορούμε να δούμε τα πρώτα αποτελέσματα….

8.Απολεπίζουμε τις προβληματικές περιοχές.

Μία με δύο φορές την εβδομάδα κάνουμε μία καλή απολέπιση στις περιοχές που είναι εγκατεστημένη η κυτταρίτιδα, ώστε να ενεργοποιήσουμε την μικροκυκλοφορία του δέρματος, να το απαλλάξουμε από τα νεκρά κύτταρα και να δώσουμε τη δυνατότητα της καλύτερης απορρόφησης του καλλυντικού προϊόντος που χρησιμοποιούμε. Ιδανικά θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε ένα απολεπιστικό προϊόν που είναι ειδικά σχεδιασμένο για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Τα προϊόντα αυτά περιέχουν εκχύλισμα κισσού και γκρέιπφρουτ  που αποτοξινώνουν την επιδερμίδα και ασφαλώς καφεΐνη που καταπολεμά το συσσωρευμένο λίπος.

9.Αποτοξινώνουμε τον οργανισμό.

Η αποτοξίνωση του σώματός μας είναι πολύ σημαντική διαδικασία πριν ξεκινήσουμε μία δίαιτα. Ουσιαστικά απαλλάσσει τον οργανισμό μας από τις ανεπιθύμητες τοξίνες, την κατακράτηση υγρών και τα διάφορα φουσκώματα. Αμέσως αισθανόμαστε μια ευφορία τόσο σε σωματικό, όσο και σε ψυχικό επίπεδο. Στην αγορά υπάρχουν διαθέσιμα διάφορα σκευάσματα που βοηθούν στην αποτοξίνωση.

10.Βελτιώνουμε την κυκλοφορία του αίματος.

Η κακή κυκλοφορία του αίματος και η συμφόρηση του λεμφικού συστήματος επιτείνουν το πρόβλημα της κυτταρίτιδας. Τα εφαρμοστά τζιν και τα κολάν, οι ζώνες που σφίγγουν τη μέση έχουν αντίκτυπο στην ενίσχυση του προβλήματος της κυτταρίτιδας, καθώς περιορίζουν τη φλεβική κυκλοφορία. Δε θα πρέπει να παραλείψουμε τα ψηλά τακούνια που πολλές γυναίκες φορούν για πολλές ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα οποία προκαλούν υπεραιμάτωση στα κάτω άκρα, όπως και η πολύωρη καθιστική εργασία. Για όλους αυτούς τους λόγους θα πρέπει να επιλέγουμε άνετα, χαλαρά ενδύματα, αναπαυτικά χαμηλά παπούτσια, να αποφεύγουμε να καθόμαστε για πολλές ώρες και ασφαλώς να περπατάμε για λίγο!!!!!!! Εμπρός ξεκινάμε!!!!!!!!!